Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2011. november 18., péntek

11.063 - Közlemény a Magyarok Szövetsége Mozgalom tagságának!

Közlemény a Magyarok Szövetsége Mozgalom tagságának!

Tájékoztatunk az MSZ Mozgalom tagságát, hogy az MSZ 2011-es országos vezetőválasztása 2011 november 26-án lesz Kunszentmiklóson. A választással kapcsolatban szeretnénk az MSZ tagságnak átfogó tájékoztatást adni. Ehhez kérjük a leírtak alapos átolvasását.

A választás folyamata

1.) Jelöltállítás

Jelölni 3 kategóriában lehet:
a.) Az MSZ-en belül bármilyen posztban lévő személyre
b.) Az MSZ-es belül megyei vezetők közül
c.) Az MSZ-en belül tagozatvezetők közül.

Jelölni kétféle módon lehet. Egyrészt a megyei vezetőktől lehet kérni a Jelölő levél című file-t, amit a Választási Bizottság msz.valasztas2011@gmail.com e-mailcímére lehet elküldeni.
Lehet jelölni úgy is, hogy a jelölő egy sima e-mailt küld a Választási Bizottság msz.valasztas2011@gmail.comne e-mailcímére. Ez esetben a jelölőnek meg kell adni a jelölt nevét, milyen posztra jelöli a jelölt személyt és saját magára vonatkozóan pedig a nevét, címét és elérhetőségét. (erre azért van szükség, mert a Bizottság csak igazolt, az MSZ-ben munkát végző jelölő javaslatát fogadhatja el, s ellenőriznie kell)

A jelölés kialakult állásáról a Választási Bizottság a honlapon tájékoztatást ad, és a megyei vezetőknek információt küld. A jelöltállítás időszaka e-mailben 2011 november 23-án
18 óráig tart. A jelöltek neve – akik vállalták a jelölést- 2011 november 25-én a honlapon olvasható lesz.

Közöljük, hogy a Választási Bizottság az Etikai Bizottság tanácsait és intelmeit a választás során kiemelten szem előtt tartja.

2.) Jelentkezés a választásra

A választani szándékozóknak jelentkezniük kell a megyei vezetőknél, aki felveszi az adataikat a Megyei jelentkezők című file-ba, ami egy előjegyzési lista. Ezt a file-ot a megyei vezetőknek 2011 november 24 délután 6 óráig kell elküldeni a Választási Bizottságnak. Erről a Választási Bizottság elkészíti a választási névjegyzéket.
/Aki a Megye jelentkezők listára valamilyen oknál fogva nem tud jelentkezni, de szavazni szeretne, az keresse a Választási Bizottságot e-mailben, vagy a szavazás helyszínén a regisztrációnál!/

3.) Választás A választás délelőtt 10 órakor kezdődik.

a.) Regisztráció. Erre 10 és 11 óra között kerül sor.

A regisztráció megyebokronként történik. Az érkező szavazók a saját megyéjüket magába foglaló bokor-asztalnál regisztráltatják magukat azzal, hogy aláírják a saját nevüknél a választási névjegyzéket. Akik nem iratkoztak föl előre a megyei vezetőknél a Megyei jelentkezők file-ba, azok is részt vehetnek a választáson, de őket kézzel, helyszínen lehet fölírni a választási névjegyzékre. Ez konkrétan akkor történik meg, ha az utólag jelentkező személyről a megyei vezető igazolja, hogy az MSZ-ben hasznos munkát végez és viselkedése méltóvá teszi a választásra.

b.) Szavazólapok fölvétele. A szavazólapokat a regisztráció alatt lehet fölvenni.

c.) Jelöltek szavazólapon történő kiválasztása. A szavazólapon rajt lesznek a Választási Bizottság által elfogadott jelöltek nevei, három kategóriára bontva. Kiválasztásuk a nevük előtt lévő négyzetbe tett „X” jellel történhet.

A választáson 3 kategóriában 5 személyt lehet választani:
2-őt a bármilyen posztról jelöltek közül
2-őt a megyei vezetők közül
1-et pedig a tagozatvezetők közül

A szavazólap kitöltésének az alábbi szabálya van. Az országosan választható jelöltek közül max. 2-őt (1-et is lehet), a megyei vezetők közül szintén max. 2-őt (1-et itt is lehet) és tagozati vezetők közül max. 1-et lehet megjelölni. Ha szavazólapon amelyik kategóriában a jelölés („X”-jel elhelyezése) hibás, vagy a megjelölés több, akkor az a kategória a szavazólapon érvénytelen, a többiben a szavazólap még érvényes.

d.) Szavazólapok leadása A szavazólapok leadása egy kijelölt dobozban történik. A leadás végső ideje 12 óra. A Választási Bizottság kijelölt személyei ellenőrzik a szavazólapok szabályos bedobását. / Minden szavazó csak egy szavazatot dobhat be, tehát az át nem adható/

e.) Szavazatok összeszámlálása A szavazóurnák lezárása 12 órakor történik. A számlálást a Választási Bizottság által kijelölt személyek végzik, egyben a számláláson az illetéktelenek részvételét kizárják.

f.) Eredmények kihirdetése A választási eredmények kihirdetése várhatóan 13 órakor történik meg. Ezzel a Választási Bizottság befejezettnek tekinti a munkáját és átadja a rendezvény további irányítását a helyi rendezőgárdának és az újonnan megválasztott MSZ vezetésnek.

Budapest, 2011 november 17.

Választási Bizottság