Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 19., csütörtök

11.751 - (Hungarian-Lobby,42) TÜNTETÉS NEW YORKBAN

Feladó: LOUIS HORVATH
Dátum: 2012. január 19. 16:34
Tárgy: (Hungarian-Lobby,42) TÜNTETÉS NEW YORKBAN
Címzett: Kutasi József Antal

Sent: Thursday, January 19, 2012 7:30 AM
Subject: (Hungarian-Lobby,42) TÜNTETÉS NEW YORKBAN

 

  

A MAGYAR LOBBI AKCIÓ FELHÍVÁSA

(2012, Január 19)

 

A Hungarian Lobbi (Magyar Érdekszövetség) 1,160 résztvevője közé való feliratkozáshoz elegendő Ön ha küld egy ÜRES e-mail levelet erre a címre:

 

FELIRATKOZÁS:  Hungarian-Lobby+subscribe@googlegroups.com

Önt senki más nem irathatja fel, én sem.

A leiratkozásnak ugyanez a módja: küld egy ÜRES levelet erre a címre:

LEIRATKOZÁS: Hungarian-Lobby+unsubscribe@googlegroups.com

 

KORÁBBI AKCIÓINK: http://groups.google.com/group/hungarian-lobby

 

„ A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez!---„

 

v     Azon igyekszünk, hogy a költő álma valóra váljon, hiszünk abban, hogy ezért érdemes dolgozni, nem szavakkal, hanem tettekkel!

v     Célunk a Trianon okozta sebek gyógyítása, elszakított testvéreink segítése

v     Célunk a fassizmus és kommunizmus ejtette lelki sebek gyógyítása

v     Terjesztjük  az „Aki magyar velünk tart" és a „Nézz a tükörbe!"szellemét, nem a másikra mutogass, hanem tesszük amit lehet, mert, a jövő rajtunk múlik!"

v     Szolgáljuk a szomszédainkkal való megbékélést, a Visegrád-szerű összefogást mely idővel elvezethet a Dunai Konfederációhoz és Európa nyugatra bllent egyensúlyának kiegyenlítéséhez.

 

Széchenyi István:  " Egynek minden nehéz; soknak semmi sem lehetetlen....Tõlünk függ minden, csak akarnunk kell... Azokból a kövekbõl, melyek utunkba gördülnek,egy kis ügyességgel lépcsõt építhetünk....Magyarország nem volt, hanem lesz!"

 

Deák Ferenc: Magyarországot nem uszító gondolatokkal nyugtalanítva, hanem köznapi, hasznos és a jólétet gyarapító tettek sorával kell szeretni!"

 

 Gyulassy Györgyi vezetésével (gyorgyig@optonline.net) pénteken, január 20.-án, délelött 10-től 12-ig tüntet a New York környéki magyarság a New York Times főbejáratánál (The New York Times Company, 620 8th Ave). Tisztelettel kérem a Magyar Lobbi 1,160 résztvevőjét, hogy értesítsék erről a New York, New Jersey és Connecticut államokban élő ismerőseiket.

Mivel Brüsszeből még nem kaptam visszajelzést, kérem az HL résztvevői közül azokat kiknek ismerőse él Brüsszelben, hogy ők is tüntessenek.

 

Kérem azt is, hogy minél többen küldjék el az alábbi felhívást George Pataki kormányzó urnak és kérjék, hogy vegyen részt a tüntetésen: GPataki@chadbourne.com Ugyanígy küldjék el az alábbi felhívást a PBS rádiónál Brian Lehrernek blshow@wnyc.org és kérjék, hogy vegye fel programjába a tüntetés témáját. A New York Timesnél a következőket tájékoztatnám ésd küldeném el nekik a felhívást: public@nytimes.com , nytnews@nytimes.comexecutive-editor@nytimes.com , managing-editor@nytimes.com  Javaslom azt is, hogy a brüsszeli magyarok lépjenek kapcsolatba az ottani riporterrel Stephen Castlevel, aki az alábbi tárgyilagos cikket írta a Timesben: 

http://www.nytimes.com/2012/01/19/world/europe/pressed-by-europe-hungary-backtracks-slightly-on-new-laws.html?ref=todayspaper

és javaslom azt is, hogy olvassák el Konrád György OpEd cikkét http://www.nytimes.com/2012/01/19/opinion/hungarys-junk-democracy.html

és kommentálják azt levelekben is : letters@nytimes.com , és egy OpEd válaszcikk beküldésével is: oped@nytimes.com

 

 

Javaslom, hogy magyar zászlókon kívül nagy méretű, rövid szöveggel ellátott és jól olvasható táblákat hozzanak magukkal és javaslom azt is, hogy nyeleket is erősítsenek azokra (a Staples-nél kaphatóak a táblák, betük), mert két órán keresztül így könnyebb tartani azokat. Alább találnak pár tábla mintát:

 

In 1956 the TANKS

 

In 2012 the BANKS

 

HELP

HUNGARY!

 

HUNGARY DESERVES

IMF/ECB LOAN!

 

Minél rövidebbek a szövegek, nagyobbak a táblák, annál valószínűbb, hogy a riporterek megkérdezik, hogy miről is van szó? Ekkor, a szóbeli tájékoztatás fontos, hogy átadjuk az alábbi röpcédulákat, melyeket már otthon sokszorosítsunk le, hogy csak elő kelljen venni azokat a kabát zsebből. Javaslom még azt is, hogy a riporterekkel való hosszabb beszélgetés esetén emlékeztessünk kisebbségeink helyzetére is, az elszkított magyarok jogára a területi autonómiához vagy a Benes Dekrétum alapján történt deportálásokra, vagyon elkobzásokra. Kérem még azt is, hogy a magyar belpolitikával ne nagyon foglalkozzanak, mert az amerikai közvéleményt az érdekli, hogy az IMF és az európai komissió megtesz-e mindent a gazdasági válság kibővülése ellen.

 

Az alábbihoz hasonló röpcédulákat sokszorosítsanak és hozzanak a tüntetésre:

 

Hungarian-Americans of the 3-State Area Are Asking for Help for Hungary. Please Support Our Request Below to the IMF/ECB Banks 

January 20, 2012

Christine Madeleine Odette Lagarde

Managing Director

International Monetary Fund


And to:

Dr. Olli Ilmari Rehn

Vice President of the European Commission for Economic Matters

Your Honors,

 

We the American-Hungarians of the New York area are writing to you to inform you that on the streets of Budapest people say, "In 1956 the tanks, now the banks!" As you know in 1956, the Hungarians rose up, refusing to be slaves and mortally wounding the Soviet empire.  Today, they are beginning to take the same attitude toward the EC and the IMF. This trend must be reversed and you can help to stop this trend.

Hungarians want to keep the independence of the Hungarian National Bank (MNB), they argue, that the MNB's money is their money and such decisions, as the control of the interest rates or the printing of money is the sovereign right of the Hungarians. 
They believe that the lenders should share in the consequences of their irresponsible behavior and therefore they should both forgive some of the loans and should accept their taxes. They also refer to Greece where the banks forgave 50% of that nation's debt and also refer to Iceland, which went into bankruptcy and that act resulted in a loss to the lenders, but protected the man of the street and now their economy is growing again.

Hungary was a part and a defender of Europe for 1,000 years, she wants to remain part of the EU, but I also know that the far-right wants to leave the EU by claiming that her sovereignity is threatened, I  know that the EU issued a 500 billion rescue package from which Hungary received nothing and most importantly I know that the EU, IMF and the other banks are only using the issue oft "democracy" in Hungary and what they are really concerned about is that a precedent that is created by a small nation standing up against the mighty power of the banks, can spread. So, the question is not whether to sue Hungary or bail her out, but whether quickly sign a 3-party agreement or possibly trigger the disintegration of the EU.

 

Respectfully yours,

The American-Hungarians of New York area