Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 20., péntek

11.779 - Békemenet 2012. január 21, szombat délután 16 óra, Hősök tere

From: Hirszemle

Date: 2012. január 20. 
Subject: [polgari_hirszemle] Fw: Békemenet 2012. január 21, szombat délután 16 óra, Hősök tere
To: Kutasi József Antal

Békemenet 2012. január 21, szombat délután 16 óra, Hősök tere
olvasói javaslatok

1. a várható igen erőteljes szoc. lib provokációkra. /mert azoknak semmi sem drága a hatalom vissza, illetve megszerzéséért! /
2. a külföldi sajtó képes lesz majd trükkösen azt fotózni, hogy mennyien demonstrálunk a kormány ellen.
Ezeknek a kockázatoknak a minimalizálása érdekében
1. még az eddigieknél is fegyelmezettebbek kell legyünk. Szerencsénkre a rendőrség ezúttal nem lesz ellenünk !!!! Sőt, a rendet fogja fenntartani.
2. a lehető legtöbben készítsünk angol, vagy francia, német, olasz stb nyelvű - néhány szavas - feliratú táblákat és ezeket tartsuk magasba, azért hogy a külföld láthassa miről is beszélünk!

Ha egyetértetek a gondolattal - amit nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező polgártársunk javasol az idegen nyelvű táblákkal kapcsolatban
-  akkor ezt lehető legszélesebb körben és mielőbb terjesszétek !!!
A külföldi ismerősöknek és rokonoknak pedig olvasásra és terjesztésre a
Budapest, Hősök tere
2012. január 21-én, szombaton délután 16 órakor
Felhívás
Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk.

A kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő félrevezető és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.

Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez.

Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek!
Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek, a közéleti személyiségek és minden hazafi csatlakozását.

A kezdeményezők nevében:
            Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások.
A Civil Összefogás Fóruma támogatja a nyilatkozatot és a békemenethez csatlakozik.