Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 30., hétfő

11.866 - Magyarország Kormánya > 2012. január 30. 16:31 > A nap képe!

Feladó: Magyarország Kormánya

Dátum: 2012. január 30. 16:31
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu




Magyarország Kormányának hírlevele 2012-01-30


V4: az eurózónához később csatlakozók is vehessenek részt az övezet csúcstalálkozóin!

Az Európai Tanács hétfői ülését megelőzően találkozót tartottak a Visegrádi Négyek miniszterelnökei. Elsősorban azt szeretnék elérni, hogy az eurózónához később csatlakozó országok vezetői is részt vehessenek az eurózóna csúcstalálkozóin.

Aláírták a Gripen szerződés módosítását

Hende Csaba magyar és Sten Tolgfors svéd honvédelmi miniszter a stockholmi Karlberg Palotában ünnepélyes keretek között aláírta a magyar és svéd kormány között 2001-ben kötött Gripen- szerződés módosítását. Ezzel a lépéssel 2026-ig biztosítottá vált hazánk légterének védelme, továbbá – a futamidő meghosszabbítása és a kedvezőbb szerződési feltételek révén – jelentősen csökken a Gripenek bérléséből adódó költségvetési teher.

Az albán belügyminiszterrel tárgyalt Pintér Sándor

A magyar állampolgárok számára is nagyobb biztonságot jelent az Albániával ápolt szorosabb együttműködés – húzta alá Pintér Sándor belügyminiszter, miután egyeztetett Bujar Nishani albán belügyminiszterrel.

A nap képe

Az ellátás minősége meghatározza a kezelések sikerességét - hangsúlyozta Soltész Miklós államtitkár az Új Széchenyi Terv keretében, hétmilliárd forint értékben most megjelent pályázat kapcsán, mely bentlakásos intézmények modernizációját, illetve kiváltását célozza (Fotó: Horváth Ernő)