Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 20., péntek

11.764 - Nemzeti Erőforrás Minisztérium, 2012. január 20. 14:34

Feladó: Nemzeti Erőforrás Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. január 20. 14:34
Tárgy: A Nemzeti Erőforrás Minisztérium hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu


A NEFMI heti hírlevele 2012-01-20
Tisztelt Címzett!

Hírlevelünkben közöljük várható, aktuális heti eseményeinket, illetve egy összefoglalót legfontosabb múlt heti híreinkből. Legfrissebb pályázati kiírásainkat listázhatja a Pályázatokra és Álláspályázatokra kattintva, és megtekintheti egyeztetés alatt álló jogszabálytervezeteinket is.

Időszak: 2012. január 13-20.
Élsportolókat köszöntöttek

A 2011-es úszó-és vízilabda világbajnokságon, valamint a 2011-es rövidpályás úszó Európa-bajnokságon érmes helyezést elért sportolóknak Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter, Czene Attila sportért felelős államtitkár és Szekeres Pál helyettes államtitkár adott át elismeréseket kedden, Budapesten.

Kemény Henrik búcsúztatása

A magyar bábművészet képviselői, tanítványok, tisztelők vettek búcsút az életének 87. évében elhunyt Kemény Henrik Kossuth-díjas bábművésztől hétfőn Debrecenben. A Vitéz László életre keltőjének hamvait tartalmazó urnát a Vojtina Bábszínház színpadán ravatalozták fel.

300 millió forint „Praxis-váltás” programra

A NEFMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága korábban tett bejelentésének megfelelően vissza nem térítendő támogatásokkal kívánja segíteni a fiatal háziorvosok pályakezdését, valamint az idős kollégák nyugdíjba vonulását, továbbá a kulturált betegfogadási körülmények kialakítását.

Több rehabilitációs ellátást finanszíroz a jövőben az egészségbiztosító

Új ellátási formaként több, a járóbeteg-szakellátás keretében végezhető rehabilitációs nappali ellátást finanszíroz a jövőben az egészségbiztosító - közölte az egészségügyi államtitkárság hétfőn az MTI megkeresésére.

Csaknem két éve nem ültetnek be PIP implantátumot Magyarországon

Az elmúlt hetekben ismét nagy vihart kavartak azok a nemzetközi hírek, amelyek egy francia cég által gyártott mellimplantátumról szóltak. A PIP néven ismert implantátumok (Poly Implant Prosthese) Magyarországon 2001. és 2010. között voltak forgalomban. Ez idő alatt 9482 darabot adtak el hazánkban, vagyis körülbelül 4000-4500 páciens lehet érintett az ügyben.

Tájékoztatás a Székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázatával kapcsolatban

A székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói pályázatával kapcsolatban az elmúlt napokban a sajtóban több téves információ is megjelent, ezért a minisztérium az alábbiakról tájékoztatja a nyilvánosságot.

Előkerültek Deák Ferenc elveszettnek hitt magánlevelei

A magyar kultúra napja alkalmából 2012. január 20-án René Louis Roudaut, Franciaország magyarországi nagykövete ünnepélyesen átadta Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárnak a követségen fellelt, Deák Ferenc által írt magánleveleket és egyéb emlékeket. Az ünnepélyes alkalomra a Magyar Országos Levéltárban került sor, ahol a jelentős eszmei értékkel bíró iratokat el is helyezik az utókor számára.

Kulturális kitüntetéseket adtak át a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Halász János, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára és Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár a Magyar Kultúra Napja alkalmából kulturális elismeréseket adott át a Petőfi Irodalmi Múzeumban, csütörtökön.

Végéhez közeledik a fertődi Esterházy-kastély helyreállításának első szakasza

Befejezéséhez közeledik a fertődi Esterházy-kastély helyreállításának első szakasza, amelyet a Nemzeti Gondnokság 1,6 milliárd forintos Új Széchenyi Terv keretében biztosított támogatásból végez. Hammerstein Judit, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős helyettes államtitkára a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága meghívására január 18-án a helyszínre látogatott, hogy megtekintse a munkálatokat.

Közel hatmilliárd forint kulturális fejlesztési célokra

Az Új Széchenyi Terv „Tudomány – Innováció Program” keretében 2012-ben ismét pályázhatnak könyvtárak, közművelődési intézmények, múzeumok és levéltárak kulturális fejlesztési célokra. Az öt új pályázatban rendelkezésre álló 5,9 milliárd forintot az Európai Unió és a hazai költségvetés biztosítja. A támogatás vissza nem térítendő.

Elfogadták a hallgatói szerződésekről szóló rendeletet

A kormány tegnap jóváhagyta a felsőoktatási hallgatói szerződésekről szóló rendeletet, melynek értelmében a szerződést kötő hallgatóknak 20 év alatt kétszer annyi ideig kell dolgozniuk Magyarországon, mint amennyi ideig képzésük tartott – tájékoztatott Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár pénteken.

Hetvenhatan részesültek oktatási elismerésben

A jó pedagógus megtanítja, hogyan fedezzük fel magunknak a világot – fogalmazott Halász János államtitkár a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott oktatási díjátadón csütörtökön, Budapesten.

Felsőoktatási intézmények vezetőinek név- és címjegyzéke (2012. január)

A felsőoktatási intézmények frissített címjegyzéke.

Jótékony célú sportbál Budaörsön

Budaörsön ebben az évben Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportpolitikáért felelős államtitkárának védnökségével rendezik meg a már komoly hagyományokkal bíró sportbált. Az idei bál teljes bevételét jótékony célra fordítják.

Czene Attila fővédnökségével holnap kezdődik a nemzetközi World Tour, Felnőtt Asztalitenisz Bajnokság

Holnap, 2012. január 17-én kezdődik a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) új szériájának első versenye. Az ötnapos World Tour, Felnőtt Asztalitenisz Bajnokságnak Budapesten a Syma Rendezvényközpont ad otthont. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára, Czene Attila fővédnökségével zajló Pro Tourt felváltó World Tour 2012-es sorozatának első, magyarországi helyszínén neves sztárok is megmérettetik magukat.

2013-as budapesti birkózó világbajnokság: a sportért felelős államtitkár a Nemzetközi Birkózó Szövetség főtitkárát fogadta

Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára pénteken hivatalában fogadta Michel Dussont, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) főtitkárát.

10 önkormányzat kap támogatást a „Szabadtéri szabadidősport létesítmények fejlesztésének, kihasználtságuk növelésének támogatása” (SPO-SZALÉT-2011 ) elnevezésű pályázaton

Minőségi multifunkcionális sportpályák létrehozását és kihasználtságuk növelése érdekében meglévő sportpályák fejlesztését támogatja a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Sportért Felelős Államtitkárságának pályázata.

Legyünk télen fokozottabb figyelemmel rászoruló embertársainkra!

A tél fagyos időjárása fokozottabb veszélyt jelent hajléktalan embertársainkra és az idősekre, egyedül élőkre egyaránt. A kihűléses halálesettel végződő tragédiák sok esetben nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lennének.

Az Idősügyi Tanács tagjai

Az 1275/2010. (XII. 8.) Kormányhatározat alapján az új összetételű Idősügyi Tanács megkezdte munkáját.

Jogszabálytervezetek

Egyes egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló kormány-előterjesztés tervezete

A komplex minősítésre vonatkozó részletes szabályokról szóló jogszabály-tervezet

Pályázatok
2012. évi pályázat az állami és nem állami fenntartású ápolás-gondozást nyújtó bentlakásos intézmények tárgyi feltételeinek javításárát szolgáló állami támogatásra
Álláspályázatok
Pályázati felhívás a Honvéd Együttes Művészeti Nonprofit Kft. vezetői (ügyvezetői) álláshelyének betöltésére