Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 19., csütörtök

11.754 - Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. január 19. 15:30 > Gyorsjelentés az államháztartásról – 2011. december

Ez egy HTML üzenet. Olvasásához kérjük állítsa be levelezőjében a HTML levelek fogadását!
Feladó: Nemzetgazdasági Minisztérium <noreply@kormany.hu>

Dátum: 2012. január 19. 15:30
Tárgy: Az NGM hírlevele (2012.01.19.)
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Az NGM hírlevele (2012.01.19.) 2012-01-19
Ön a Nemzetgazdasági Minisztérium hírlevelét olvassa, melyben a legutóbbi hírlevelünk óta eltelt időszak fontosabb híreit találja. Bővebb információkért kattintson a címekre!
Gyorsjelentés az államháztartásról – 2011. december

Az államháztartás – helyi önkormányzatok nélküli – 2011. december végi (vagyis 2011. évi teljes) hiánya 1734,4 milliárd forintra teljesült, mely az éves eredeti előirányzat mintegy 2,5-szeresét, a törvényi módosított előirányzatnak pedig 110,0%-át jelenti.

Teljesül a 2011. évi államháztartási hiánycél

A Nemzetgazdasági Minisztérium megerősíti, hogy az uniós módszertan szerinti, eredményszemléletű államháztartási hiánycél a várakozásoknak megfelelően előreláthatólag a GDP 2,94%-a alatt teljesül.

Rövidesen indul a kiegészítő bértámogatásra vonatkozó pályázat

Rövidesen megnyílik az a 21 milliárd forintos pályázati keret, amelyből vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak azok a cégek, amelyeknek gondot okoz az öt százalékos béremelés végrehajtása 2012-ben.

Nemzetközi összefogás az európai bankrendszer erősítéséért

Király Júlia (MNB, alelnök), Nátrán Roland (NGM, helyettes-államtitkár) és Király Árpád (PSZÁF, ügyvezető igazgató) képviselték Magyarországot tegnap Bécsben az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által koordinált tanácskozáson (Bécs 2.0 Kezdeményezés).

Töretlen lendületben a nemzetgazdasági miniszter

Némi szomorúsággal állapítom meg, hogy volt barátom, Járai Zsigmond legutóbbi közleményeiben figyelmen kívül hagyja az Orbán kormány eddig elért eredményeit.

A kormány nem az MNB devizáját költi

A Nemzetgazdasági Minisztérium határozottan cáfolja az INDEX azon értesülését, miszerint a kormány a Magyar Nemzeti Bank devizatartalékait az Európai Unió és Magyarország hatályos jogi szabályozásával ellentétes módon használná fel. A piaci pletykát kifejtő sajtóinformációk hemzsegnek a tárgybeli tévedésektől és hibás összefüggésektől, szakmai, makro-pénzügyi megalapozottságuk teljes mértékben megkérdőjelezhető. A konkrét forrás nélkül feltüntetett állítások arról tanúskodnak, hogy annak szerzője alapvető jogi tényekkel és közgazdasági összefüggésekkel sincs tisztában.

Tovább nőtt a foglalkoztatottak száma

Folytatódott a foglalkoztatottak számának előző év azonos időszakához viszonyított dinamikus emelkedése a 2011. szeptember-novemberi időszakban is - áll a KSH friss közleményében.

Novemberben is dinamikusan bővült az ipari termelés volumene

Az ipari termelés 2011 novemberében az előző havi növekedésnél gyorsabb ütemben, 3,5 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva, amelyhez elsősorban továbbra is a járműgyártás dinamikus termelése járult hozzá legnagyobb mértékben.

Stabil a magyar bankrendszer

A szokásos egyeztetési gyakorlatnak megfelelően a mai napon Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megbeszélést folytatott a Pénzügyi Stabilitási Tanács tagjaival, amelyen Simor András, az MNB elnöke és Szász Károly, a PSZAF elnöke mellett részt vett Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter és Gyuris Dániel, a Bankszövetség alelnöke is.

Cafeteria: több marad a munkavállalóknál és a munkáltatóknál egyaránt

Hatékonyabb és olcsóbb cafeteria rendszer segíti a vendéglátás és az idegenforgalom fellendülését, a munkavállalók akár 450 ezer forintnyi járulékkedvezménnyel támogatott összeget fordíthatnak pihenésre. A Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken mutatta be az új cafeteria rendszer keretösszegeit.

Matolcsy György levele Mario Draghinak

A mai napon Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a jegybanktörvénnyel kapcsolatban levelet írt Mario Draghinak, az Európai Központi Bank (EKB) elnökének, melyet másolatban tájékoztatásul Olli Rehn, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős alelnöke is megkapott.

Matolcsy György levele Olli Rehn-nek

A mai napon Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter levélben értesítette Olli Rehn-t, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyekért felelős alelnökét a Magyarországgal kapcsolatos túlzottdeficit-eljárás értékeléséhez szükséges új információkról.

A maradványtartási kötelezettség feloldásával sor kerülhet az állami tartozások csökkentésére

A költségvetési szervek az állam vállalkozásokkal szembeni tartozását csökkenthetik, nem indokolatlan „kiköltekezésre” kapnak lehetőséget.

A Nemzetgazdasági Minisztérium elérhetőségei

Székhely: 1051 Budapest, József nádor tér 4.
Postai cím: 1055 Budapest, Honvéd utca 13-15.
Telefonszám: 06-1-374-2700

Sajtó- és Kommunikációs Titkárság

Telefonszám: 06-1-795-2688
Telefax: 06-1-374-2925
Email: sajto@ngm.gov.hu

Ügyfélszolgálat

Cím: 1051 Budapest, József nádor tér 4.
Telefonszám: 06-1-795-5010; 06-1-795-5011
Email: ugyfelszolgalat@ngm.gov.hu
Ügyfélszolgálati idő: H.-Cs. 9-12., 12.30-14.00, P. 9-12.
A személyes ügyfélszolgálat iratátvételre korlátozódik!