Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 26., csütörtök

11.835 - Gyurcsányék rendszervisszaváltásra készülnek > Népszabadság 2012. január 24.

www.nemzetihirhalo.hu *************

Arról van szó, hogy vissza akarják terelni a problémát bal és jobb oldal harcára! 
Gyurcsányék rendszervisszaváltásra készülnek 
Népszabadság 2012. január 24. 

Első pártkongresszusát tartja a hétvégén a Demokratikus Koalíció (DK) a budapesti Syma-csarnokban. A Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök által irányított szervezet tagjai a párttá alakulási folyamat egyik végső állomásaként a gazdálkodási és etikai szabályokat fogják többek között elfogadni. Gyurcsányék szerint Orbán a gazdasági kérdésekben meg fog hajolni a kényszerek előtt 

Előbbiben a Népszabadság forrásai szerint az az újító kitétel is szerepelni fog, hogy a DK-nak minden hónapban el kell számolnia a közpénzek - egészen pontosan a parlamenti képviselők után kapott 5-6 millió forint - tételes felhasználásával, és ezt az elszámolást nyilvánosságra is hozzák. A kongresszuson elindítanak egy programalkotási folyamatot is: a három fő területen (közjogi/alkotmányos rendszer, gazdaságpolitika, társadalompolitika) megfogalmazott alapvetések egy részét az elmúlt napok összevont elnökségi ülésén már megtárgyalta a DK vezérkara. Gyurcsányék hangsúlyozzák, hogy meg kell kezdeni az ellenzéki oldal programalkotását, amely már most megfogalmazza az Orbán-rendszer utáni időszak teendőit. 

Forrásaink szerint egyik legfőbb célkitűzésük az, hogy egyetlen közjogi aktussal állítsák vissza a 1989-es alkotmányosságot, pontosabban a 2010 áprilisában hatályos alkotmányt és az akkori kétharmados törvényeket. Minden olyan alkotmányosságot érintő törvényt, amelyet "egypárti módon" hoztak meg, hatályon kívül akarnak helyezni. Álláspontjuk szerint a "rendszervisszaváltáshoz" nem feltétlenül szükséges a majdani ellenzék támogatása, a régi-új alaptörvény módosításához, átírásához viszont mindenképpen a kormánypártoknál szélesebb egyetértésre kell majd jutni. Hiszen a kétharmad nem matematikai kívánalom - hangsúlyozzák. 

A gazdaságpolitikai kérdésekben Gyurcsányék abból indulnak ki, hogy Orbán "meg fog hajolni a kényszerek előtt", és a következő években - a jelenlegi kormányfő eredeti szándékától eltérve - fenntartható költségvetési pályára áll a gazdaság. A DK elnöksége szerint 2014 utánra ezzel együtt sem lehet adócsökkentést ígérni. Sőt, a magas jövedelműek körében (havi 500-800 ezer forint felett keresők) érdemi többletterhet jelentő második adókulcsot vezetnének be, az 50 millió forint feletti ingatlanokra vagyonadót, a 20 millió feletti örökségekre pedig illetéket vetnének ki. Ez számításaik szerint évente legalább 200 milliárdos bevételt jelenthetne. Kell is majd a pénz, a fejlesztéspolitikában ugyanis a DK prioritásként kezelné a közösségi közlekedés rendszerének rendbetételét, amelyre - "ha tetszik, ha nem" - százmilliárdokat kellene költeni. 

Ami a társadalompolitikát illeti, a DK-elnökség az egészségügy és a környezetvédelem témakörét még nem tudta megfelelően átbeszélni, de az oktatás, a nyugdíj és a szociális ellátás ügyében már konkrét elképzeléseik vannak. "Antihoffmannizmus" - így foglalható össze az, amit az oktatásban tennének kormányra kerülés esetén. A közoktatásban garantálni kívánják, hogy nem lehet több egyházi iskola egy településen, mint ahány állami. Vagyis, ahol csak egyetlen iskola van, az semmiképpen sem lehet egyházi fenntartásban. Ehhez a DK szerint szükség esetén felül kell vizsgálni, extrém esetben akár fel is kell mondani az érvényes vatikáni szerződést. Meg kell szüntetni azt a jelenlegi állapotot, hogy az egyházi fenntartású iskolák több költségvetési pénzhez jutnak, mint az állami vagy önkormányzatiak. Gyurcsányék álláspontja szerint a hittan és az erkölcstan sem lehet kötelező, csupán fakultatív tantárgy. 
(... és a többi bla-bla...) 

A DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓNAK 3400 regisztrált tagja van és további 400 belépési kérelem elbírálása van még folyamatban. Többségük korábban nem volt tagja egyetlen pártnak vagy szövetségnek sem. 

Megjegyzés: Arról van szó, hogy vissza akarják terelni a problémát bal és jobb oldal harcára! Mind Fidesz, mind Mszp oldalról! Ne dőljünk be nekik! Sürgősen vissza kell térni a Szakrális Királyságba a Szent Korona Alkotmány jogfolytonosságának helyreállításával!!! 
A sztálini rabló-kommunista törvénykezés illegitim, jogunk van ellenállni és rendet tenni végre! 
Emberek! eljött az időnk!