Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 19., csütörtök

11.759 - Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium 2012. január 16. 14:00 > El kell oszlatni a Magyarországról külföldön kialakult félreértéseket

Feladó: Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium <noreply@kormany.hu>

Dátum: 2012. január 16. 14:00
Tárgy: KIM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu

A KIM heti hírlevele 2012-01-16
Miközben már a kormányhivatalok járási hivatalainak társadalmi egyeztetését tervezik, a KIM energiáját leköti, hogy el kell oszlatni a Magyarországról külföldön kialakult félreértéseket. A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár vállal oroszlánrészt ebből a munkából, de a héten maga Navracsics Tibor miniszter is tisztázó cikket jelentetett meg a ConservativeHome nevű független, de a brit Konzervatív Párthoz közel álló internetes politikai fórumon és bloghonlapon. Heti hírlevelünkben ennek tartalmával is megismerkedhetnek.
Navracsics Tibor cikke a Conservative Home portálon

Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek az új magyar alaptörvényről és a sarkalatos törvényekről írt cikkét közli a ConservativeHome nevű független, de a brit Konzervatív Párthoz közel álló internetes politikai fórum és bloghonlap.

Célzott ütések: Kovács Zoltán szerint nehéz lesz küzdeni

Láthatóan példastatuálás folyik Magyarországgal szemben, de a kormány bízik abban, hogy ki fog derülni, ez egy koncepciós per – mondta a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.

El kell oszlatni a Magyarországról külföldön kialakult félreértéseket

Magyarországról az utóbbi időben olyan "politikailag és érzelmileg fűtött vélemények" jelentek meg Európában és a világban, amelyeknek "vajmi kevés közük vannak a valósághoz" – mondta kedden Kovács Zoltán kommunikációs államtitkár Párizsban, miután háttérbeszélgetést folytatott francia újságírókkal a magyar nagykövetségen.

Navracsics Tibor: bizalmat építettek ki a kormányhivatalok

A területi közigazgatás intézményi átalakítása során ügyelni kell arra, hogy az ügyintézésben és a bürokráciában is szem előtt tartsák a gazdasági ésszerűség és hatékonyság szempontjait – mondta Navracsics Tibor a nyíregyházi kormányablakban tett pénteki látogatásán.

Megkezdődött a kormányhivatalok járási hivatalainak kialakításáról szóló társadalmi egyeztetés

Társadalmi egyeztetésre bocsátotta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit. Országosan 168 járás, Budapesten pedig hét úgynevezett körzet létrehozását tervezik.

Ha 24 órán belül útlevelet szeretne, akkor a Központi Okmányirodában kell kérelmezni

Január 1-jétől új eljárásrend lépett hatályba az útlevél ügyintézésben. Eszerint lehetőség van arra, hogy az útlevelet a jelenlegi harminc napos ügyintézési idő mellett 7 napos, 3 napos vagy akár 24 órás ügyintézési idővel igényeljék az ügyfelek.

Együttműködési megállapodást írt alá Szabó Erika és Deutsch Tamás

Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár (KIM) és Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő, a Hét Határ Önkormányzati Szövetség elnöke szándéknyilatkozat formájában együttműködési megállapodás írt alá. A megállapodás célja a megyék brüsszeli érdekképviseletének eredményes ellátása és az uniós pályázatokban való magyar részvétel megerősítése.

Ülésezett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ideiglenes Szenátusa

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ideiglenes Szenátusának január 12-i ülésén Gál András Levente, a Jó Állam fejlesztési koncepció végrehajtásának összehangolásáért felelős kormánybiztos tájékoztatást adott az Egyetem előtt álló fejlesztési feladatokról és lehetőségekről.

Szászfalvi: folytatódnak az egyházakat segítő programok

Folytatódnak és folyamatossá is válhatnak a Kárpát-medencei egyházi kezdeményezéseket támogató programok, amelyek tavaly több mint kétmilliárd forintban részesültek – közölte Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára pénteken, zalaegerszegi látogatásán.

Volt kurátorok fellebbezése akadályozza a MAZSÖK kuratóriumának megalakulását

Öt korábbi kurátor fellebbezése miatt változatlanul nem tudja megtartani alakuló ülését a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) kuratóriuma. A Zsidó Közösségi Kerekasztal minden résztvevője által támogatott, és a Kormány által is elfogadott, megújított kuratórium jogerős nyilvántartásba vételét akadályozzák olyan kurátorok, akik a megújított kuratóriumba nem kerültek be.