Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.816 - Devizahitelesek - fogytán a türelem

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Devizahitelesek - fogytán a türelem 
Budapest, 2012. január 22. vasárnap 

     Nem teljesülnek a kormány bankszövetséggel kötött decemberi megállapodásában foglaltak a devizahitel-károsultak terheinek enyhítéséről. A megállapodás nem emelkedett jogerőre, jóllehet január 15-re ígérték véglegesítését - hívta fel a figyelmet vasárnap a Magyar Szociális Fórum. 

     Forinthitel híján tömegesen szorulnak ki a végtörlesztés köréből olyanok is, akik - állami biztatásra - abban a reményben adták be kérelmüket, hogy a régit kiváltó forinthitellel megszabadulhatnak devizahitel-adósságaiktól. Az állam nem tud hitelt adni a közalkalmazottaknak sem, mert a bankokat nem tudja rákényszeríteni hitel nyújtására. A bankok ellenállása miatt a kormány közpénzből próbálja finanszírozni az újabb részleges mentőcsomag költségeit, de ezzel - az intézkedés igazságtalanságáról nem szólva - olyan terhet róna a költségvetésre, amilyent nehezen tudna elviselni. Hiányzik az árfolyamgát, a Nemzeti Eszközkezelő pedig nem tudja, mi a feladata és mit kell tennie. A kialakult helyzetben elakadt a Hitelkárosultak mentése, a bankok újabb prés alá vették adósaikat, sokukkal szemben megindították a végrehajtást. Vészesen közeleg a kilakoltatási moratórium lejárta (március 1.). 

    Az MSZF egyre több lakossági üzenetet kap olyanoktól, akik attól tartanak, hogy végképp kicsúszik a talaj a lábuk alól, elveszítik otthonukat és az utcán köthetnek ki, ha érdekükben nem hosszabbítják meg a kilakoltatási tilalmat. A bejelentésekből egyértelműen megállapítható, hogy a társadalmi feszültség legfőbb oka a szükséges jövedelem hiánya. A lakosság adósságállományának nincs meg a jövedelemfedezete - vélik a Szociális Kerekasztal szakértői. 

    Az MSZF úgy érzékeli, hogy fogytán a devizahitelesek türelme a be nem tartott ígéretek miatt. "Eladtak bennünket" - írta egyikük. Egy másik szerint "Nincs mire várnunk, azonnal cselekednünk kell! Nem engedhetjük, hogy a bankok mohósága és a hátunk mögött kötött megállapodások tönkretegyék a gyermekeink, unokáink egészségét, elvegyék az élethez való jogukat, mert amiben a devizahitelesek most élnek, az nem élet! Azok a látszatintézkedések, amivel ámítják az embereket, nem oldják meg a gondjainkat, sőt növelik". 

    Közleményében a Magyar Szociális Fórum megerősíti: továbbra is abban látja a megoldást, hogy az állam indítson közérdekű keresetet a bankok által megkárosított magyar állampolgárok érdekében, és kényszerítse rá a hitelezőket a hitelezetteknek okozott kár megtérítésére a banki extraprofit terhére. 

kiadta: MSZF SZK 
+6 30 5927371 
www.mszfszk.hu 
www.hitelkarosultakert.hu  

--

 
 

Tisztelt / Kedves %USERNAME%!



(ide kattintani!)


Itt található KUTASI JÓZSEF ANTAL (5,2 MB):
http://hirfutar.kutasi.eu/polhirfut.pdf

Magyaros tisztelettel és szeretettel,

 Kutasi József Antal / Jóska bácsi / Jóska
(ki ahogy kívánja!)
 
Ha ezt a küldeményt tőlem már kapta, akkor elnézést kérek.
Ha tájékoztatásaimat nem kívánja, kérem küldjön egy
%USEREMAIL% lemondó levelet.