Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 19., csütörtök

11.758 - Honvédelmi Minisztérium 2012. január 17. 9:37 > Honvédségi ingatlanok kerülnek önkormányzati tulajdonba!

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. január 17. 9:37
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevél 2012-01-17
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„Amikor megjelenik a lehetőség, más formában kínálkozik fel és más irányból jön, mint ahonnan várjuk. Ez mindig így van a lehetőséggel: ez az ő furfangja. Megvan az a ravasz szokása, hogy a hátsó ajtón surranjon be, és gyakran szerencsétlenségnek, vagy vereségnek álcázza magát. Talán ez a magyarázata, hogy olyan sokan vannak, akik nem képesek felismerni, amikor megjelenik.”
(Napoleon Hill)
Szerencsés, lehetőségeket kínáló, eredményes hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Közösen találunk rá a békéhez vezető útra

A mi feladatunk, hogy megnyerjük a békét, amelyben magától értetődik, hogy mindenki a saját anyanyelvén álmodik- fogalmazott Hende Csaba. Második világháborús honvédemlékművet avattak a honvédelmi miniszter jelenlétében január 15-én, vasárnap a dél-bihari Belényesen, a város környéki harcokban 1944-ben életüket vesztett magyar honvédek tiszteletére

Honvédségi ingatlanok kerülnek önkormányzati tulajdonba

A kormány minden helyőrségi klubbal rendelkező település önkormányzatának felajánlja azok üzemeltetését, ám cserébe azt kéri, hogy az önkormányzatok változatlan formában biztosítsák az ottani tevékenységet. Hende Csaba honvédelmi miniszter mindezt Tatán jelentette ki - január 13-án - azon a sajtótájékoztatón, amelyet az önkormányzat tulajdonába kerülő honvédségi ingatlanokról tartottak.

Emlékeznünk kell

Emlékeznünk kell, hogy megismerjük és megértsük, min ment keresztül nagyszüleink nemzedéke. Emlékeznünk kell azért is, hogy a sorsukon keresztül megértsük, milyen drága a magyar haza és milyen érték a piros-fehér-zöld zászló- hangsúlyozta Hende Csaba a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg 1943. évi doni hadműveleteinek 69. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Szentmise a Budavári Mátyás-templomban a doni áldozatokra emlékezve
Tisza-zászlóalj: átadták a vezető nemzeti szerepkört

Átadta a magyar–román–szlovák–ukrán „Tisza” Többnemzeti Műszaki Zászlóalj vezető nemzeti szerepkörét Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese dr. Dan Ghica-Radu altábornagynak, a Román Hadsereg vezérkarfőnök-helyettesének Budapesten, január 11-én.

Új képességgel bővül a haderő

Az első, C2 Automatizált Vezetési és Irányítási Rendszer (AVIR) alapszintű kiképző tanfolyamot nyitották meg január 9-én Várpalotán, az MH Bakony Harckiképző Központban. Az új rendszer segítségével a parancsnok - a harctevékenység során - a lehető legrövidebb időn belül, a legmegbízhatóbb információkra és adatbázisra alapozva hozhatja meg a döntését- hangzott el az eseményen.

Nagy az érdeklődés az önkéntes tartalékos szolgálat iránt

Új korszak kezdődött 2012. január elsejétől az önkéntes tartalékos rendszer fejlesztésében, hiszen megindult a nem őrzés-védelmi feladatokra felkészítendő állomány felvétele. Egy hét után igen kedvezőek a tapasztalatok...

Siker áldozatok nélkül

A Magyar Honvédség afganisztáni szerepvállalásának egyik fontos - korántsem veszélytelen - része az Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) feladatainak ellátása. A napokban közel ötszázan - az afgán rendőrség, az afgán hadsereg és a magyar-amerikai OMLT tagjai – hajtottak végre igen fontos műveletet két járásban.

Elismerés a felkészültségért, együttműködésért

Befejezte féléves szolgálatát az az EUFOR kontingens 9. váltása, amelynek tiszteletére medálparádét tartottak a szarajevói Butmir táborban január hetedikén. Száznegyvenhárom katonát részesítettek elismerésben.