Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 23., hétfő

11.800 - Honvédelmi Minisztérium > Emberségből is vizsgát tettünk > 2012. január 23. 11:41

Feladó: Honvédelmi Minisztérium <noreply@kormany.hu>
Dátum: 2012. január 23. 11:41
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevél 2012-01-23
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Amikor azt mondod: „feladom", gondolj arra, ilyenkor valaki azt mondja: „egek, micsoda lehetőség!"
(H. Jackson Brown)

Kitartó, eredményes munkavégzést, sikereket kíván erre a hétre a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Magyarország támogatását növeli a Pentagon

A Pentagon több pénzt fordít az Afganisztánban harcoló kelet-európai szövetségeseire - köztük Magyarországra - írta január 19-én az amerikai védelmi minisztérium által kiadott egyik közleményre hivatkozva a Bloomberg hírügynökség. Magyarország 13,3 millió dollárt kap a szeptember 30-án lezáruló pénzügyi évben, szemben a tavalyi 2,87 millió dollárral.

Emberségből is vizsgát tettünk

Emberségből is vizsgát tettünk itt, olyan kapcsolatot hoztunk létre a két nemzet között, amit - erősen hiszem - semmi sem képes elszakítani! - fogalmazott Fodor Lajos január 19-én, Hejcén. A határ menti községben a hat esztendővel ezelőtti, negyvenkét halálos áldozattal járó repülőgép-szerencsétlenségre és az áldozatokra emlékeztek a tragédia évfordulóján.

A kultúra erősíti nemzeti önismeretünket, önbecsülésünket

Bárhol a világon büszkék lehetünk kultúránk, benne katonai kultúránk ezeréves gyökereire, amelyet őriznünk, védenünk kell, hogy belőle minél többet tudjunk átadni a jövő nemzedéknek - hangsúlyozta dr. Simicskó István a magyar kultúra napja alkalmából megrendezett központi ünnepségen január 20-án.

Ülésezik a NATO Katonai Bizottsága

A Honvéd Vezérkar főnöke, Dr. Benkő Tibor vezérezredes is részt vesz Brüsszelben a NATO Katonai Bizottsága kétnapos, vezérkarfőnöki szintű ülésén.

Megemlékezés Hejcén
Áldozatkészek, fegyelmezettek a dandár katonái

Gratulálok a dandár teljes személyi állományának az elvégzett kiváló munkához és köszönöm azt a magas szintű elhivatottságot, amellyel a feladataikat végrehajtják- fogalmazott köszöntő levelében dr. Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar főnök. Megalakulásának hatvanhetedik évfordulóját tartotta az MH Támogató Dandár január 16-án.

A hagyományápolás szellemében

A közelmúltban létrehozott új szentendrei katonai szervezet, az MH Altiszti Akadémia életében a jogelődök katonai emlékei, emlékhelyei, a nemzeti és katonai hagyományok ápolása fontos szerepet tölt be. Számos emlékhely, síremlék gondozásában kíván részt venni.

Idén is folytatódik a KatonaSuli program

A magyar katonák missziós tevékenységét, azon belül az afganisztáni szerepvállalást ismertették a diákoknak az MH 5. Bocskai István Lövészdandár felderítői. A KatonaSuli program keretében – a tavalyi sikeres sorozatot folytatva - iskolás honvédelmi szakkörök látogatnak el idén is minden hónapban a debreceni Kossuth laktanyába...