Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. január 30., hétfő

11.868 - Honvédelmi Minisztérium > 2012. január 30. 13:54 > Második világháborús katonai hagyományőrző

Feladó: Honvédelmi Minisztérium

Dátum: 2012. január 30. 13:54
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevél 2012-01-30
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„A kötelék, mely igaz családot összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti tisztelet s a benne lelt öröm.”
(Richard Bach)

Szép hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Új esztendő, új kihívások

Töretlenül folytatódik Magyarország és a Magyar Honvédség megújítása. A legnagyobb kihívás továbbra is, a szűkös anyagi források mellett, a feladataink jó színvonalon történő ellátása – hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a Budapesten akkreditált katonai attasétestület részére rendezett hagyományos, újévi köszöntőn.

A megállapodással tovább erősödik a honvédség

Együttműködési megállapodást írt alá a Honvédelmi Minisztérium, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ). Hende Csaba honvédelmi miniszter, dr. Sarkadi Sándor, az EMIH elnöke, valamint dr. Feldmájer Péter, a MAZSIHISZ elnöke írta alá az együttműködésről szóló dokumentumot.

Nagy volt az érdeklődés a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nyílt napján

A haza szolgálatában- az intézmény jelmondata ez, amelynek szellemében oktatja a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a hallgatóit- fogalmazott prof. dr. Patyi András, az egyetem rektora a 2012. január elsejétől működő felsőoktatási intézmény első nyílt napján, január 27-én.

Megújul a védelmi igazgatás rendszere

A január 1-jén hatályba lépett Alaptörvény, valamint a védelmi igazgatás új rendszerét és működését meghatározó sarkalatos törvények – köztük az új honvédelmi törvény és annak végrehajtási rendelete – jelentős változásokat hoztak a honvédelmi felkészítés és a védelmi igazgatás terén.

Második világháborús katonai hagyományőrző
Már közel négyezren regisztráltak önkéntes tartalékosnak

Új szakaszához érkezett az önkéntes tartalékos szolgálatra jelentkezők egészségügyi és pszichológiai alkalmassági vizsgálata. Az ellenőrzések a hónap eleje óta folyamatosak, mától pedig megkezdődött a civil jelentkezők nagyobb létszámú „seregszemléje” is - hangzott el a budapesti Petőfi Sándor laktanyában január 24-én.

Tisztelgés a hősök előtt

Tisztelegni hőseink előtt csak valós teljesítmény felmutatásával lehet - hangsúlyozta Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy, a túra főszervezője. Százharmincöt tartalékos katona és hagyományőrző vágott neki a XII. Doni Hősök Emléktúrának január 27-én, Hajdúböszörményből indulva. Magyarok, németek, olaszok, osztrákok, románok egy menetben, a közös emlékektől vezérelve.

Követendő példa az, ahogyan a magyarok a munkájukat végzik

A magyar katonák szakmai tudásról, hozzáértésről és erős akaratról tettek tanúbizonyságot. A pozitív együttműködés megerősítette bennem azt az érzést, hogy bárhol és bármikor szívesen állok magyar katona oldalán, legyen az bármilyen nehéz feladatvégrehajtás- hangzott el azon a találkozón, amelyen a magyar és az új-zélandi Tartományi és Újjáépítési Csoport katonái cserélték ki tapasztalataikat.

Missziókból hazatérőket köszöntöttek Szolnokon

Afganisztánból hazaérkező katonákat köszöntöttek január 24-én, kedden az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis intézményi művelődési otthonában.