Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 7., szerda

12.156 - Honvédelmi Minisztérium > Egyszerűsödnek a civil szervezetekre vonatkozó gazdálkodási szabályok

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. március 5. 17:32
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevele 2012-03-05
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.
„A fény harcosa tudja, hogy az ember nem sziget. Nem harcolhat egyedül, bármi legyen is a terve, szüksége van társakra. Szüksége van a barátaira, de nem hagyja, hogy az emberek ezt bizonytalanságnak véljék. Tettei nyíltak, tervei viszont titkosak. A harcos együtt táncol társaival, de saját lépéseiért egyedül vállalja a felelősséget!"
/Paulo Coelho/
Tartalmas, eredményes hetet kíván a szerkesztő a Tisztelt Olvasónak!
Egyszerűsödnek a civil szervezetekre vonatkozó gazdálkodási szabályok

Soros ülését tartotta február 28-án, kedden a Honvédelmi Idősügyi Tanács a Honvédelmi Minisztériumban. A tanács elnöke dr. Simicskó István, a tárca parlamenti államtitkára, az ülés kezdetén megerősítette, hogy a minisztérium vezetése az időseket érintő kérdésekben számít a tanács tagjainak véleményére.

A Honvéd Vezérkar főnök az Egyesült Államokba látogatott

Benkő Tibor vezérezredes február 25-28. között az Egyesült Államokba látogatott. A Honvéd Vezérkar főnök az Ohio Nemzeti Gárda parancsnoka meghívásának tett eleget.

Újjáépül a magyar hadiipar

A hazának ma is szüksége van felkészült mérnök katonákra, akik összekötő szerepet játszanak a honvédelem, a tudomány és az ipar között! – hangsúlyozta Márki Gábor. A tárca védelemgazdaságért felelős helyettes államtitkára a haditechnikai kutatók és fejlesztők napján - a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban rendezett ünnepségen - a HM Fegyverzeti és Hadbiztosi Hivatal állománygyűlésén mondott beszédet március 1-jén.

Szolnoki csata a rendhagyó történelemórán

Rendhagyó történelemórát szervezett március 3-án, szombaton a „Szolnok” Magyar Királyi Honvéd Hagyományőrző Alapítvány: ismét eljátszották az 1848/49-es szabadságharc tavaszi hadjáratának legdicsőségesebb ütközetét, a szolnoki csatát. A látványos eseményt a város önkormányzata mellett a Honvédelmi Minisztérium, a HM Katonai Hagyományőrző és Hadisírgondozó Osztály, az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis és a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum segítette.

A magyar katonák elismertek és fegyelmezettek

Szükség van a jól kiképzett és megfelelő szakmai tapasztalattal rendelkező katonákra – hangsúlyozta Domján László vezérőrnagy február 29-én, Pristinában. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka Bosznia-Hercegovinai látogatása után Koszovóba érkezett és látogatást tett az országban szolgáló magyar békefenntartó katonáknál.

Szeretnék az első lenni, aki azt mondja: köszönöm!

Minden szó kevés lenne arra, hogy kifejezze megbecsülésemet az áldozatkész és nagyszerű munkájukra, amelyet nap mint nap végeztek az elmúlt hónapokban- hangsúlyozta Thomas R. Capel főtörzszászlós. Az ISAF és az Afganisztánban állomásozó amerikai erők vezénylő zászlósa az MH Tartományi Újjáépítési Csoporthoz első alkalommal látogatott el.

Katonáink helyt tudnak állni

A kihívásokra ott és akkor kell választ adni, ahol és amikor azok keletkeztek, mert csak így tudjuk meggátolni, hogy kiterjedjenek olyan régiókra, amelyek már közvetlenül is veszélyeztetik hazánkat – fogalmazott Huszár János dandártábornok. Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság szárazföldi haderőnem főnöke a székesfehérvári kibocsátó és visszafogadó ünnepségen - február 29-én - elismeréseket is átadott.