Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. március 7., szerda

12.158 - Magyarország Kormánya > A kormány készen áll a további konzultációra az Európai Bizottsággal

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. március 7. 16:36
Tárgy: Magyarország Kormányának hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának hírlevele 2012-03-07
A kormány készen áll a további konzultációra az Európai Bizottsággal

A kormány örömmel értesült arról, hogy az Európai Bizottság az általa kezdeményezett ügyek 90 százalékában elfogadta a magyar válaszokat, így ezeket az ügyeket le lehet zárni - közölte az EB szerdai bejelentésére reagálva Szijjártó Péter és Giró-Szász András.

Gyorsjelentés az államháztartásról - 2012. február

2012. február hónapjában az államháztartás központi alrendszerének hiánya 393,9 milliárd forintban alakult. Ezen belül a központi költségvetés 404,5 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 3,7 milliárd forintos deficittel, az elkülönített állami pénzalapok pedig 14,3 milliárd forintos szufficittel zártak. 2011. február hónapjában az államháztartás központi alrendszerének deficitje 436,9 milliárd forint volt.

Lezárult a kormány korrupció megelőzési programjának társadalmi egyeztetése

Lezárult a Kormány korrupció megelőzési programjának társadalmi egyeztetése. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium február 14-én nyilvánosságra hozott programjához számos érdemi javaslat érkezett magánemberekről és szervezetektől egyaránt. A javaslatok részletes feldolgozását és a közigazgatási egyeztetést követően, az antikorrupciós program heteken belül a kormány elé kerül.

A nap képe

Óriási fejlődés lesz az ügyfelek számára az egyablakos ügyintézési rendszer kiépülése – mondta Szabó Erika területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkár szerdán Szekszárdon, ahol a polgármesterek és jegyzők Tolna megyei fórumán vett részt (Fotó: Hornyák Dániel)