Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 3., csütörtök

14.741 - Léhmann György: Minden ügyvédnek azt kell tudomásul vennie, hogy az érték nem a bankrendszer meg az államháztartás, hanem emberek élete

 www.nemzetihirhalo.hu ***********

Nemzeti tragédiát okozott hazánkban a devizaalapú hitelezés 

2012-05-03 Magyar Hírlap 

Léhmann György: Minden ügyvédnek azt kell tudomásul vennie, hogy az érték nem a bankrendszer meg az államháztartás, hanem emberek élete 

Évek óta gyűrűző problémát jelent Magyarországon a devizaalapú hitelezés ügye. A törlesztőrészletek elszabadulása családok életét tette tönkre azzal, hogy elviselhetetlen mértékűvé nőtt. Egyre többen vesztik el lakásaikat napról napra, és jó néhány ügyvéd próbál megélni a bajbajutottakból. Léhmann György ügyvéd ugyanakkor ingyen segít. Azt mondja, amikor az emberek élete a tét, joggal várható el, hogy egy ügyvéd is hozzon áldozatot. 

 
Léhmann György: Szégyen, hogy az ügyvédtársadalom egy ilyen helyzetben képtelen összekapni magát (Fotó: Csudai Sándor)

- A 2008-ban kitört gazdasági válság hozta magával a világ több országában, így nálunk is a devizaalapú hitelek törlesztőrészleteinek elszabadulását. Három és fél év telt el azóta. Mi változott? 

- A devizahitelezéssel kapcsolatban előállt helyzetet nemzeti tragédiának tartom. Mégpedig azért, mert nálunk egy élet munkája a ház vagy lakás megszerzése, és ezek forognak kockán. Családok kerülhetnek utcára, életek mehetnek tönkre. 

- Hogyan látja, mennyire áll a helyzet magaslatán az ügyvédtársadalom?