Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 25., péntek

14.911 - Honvédelmi Minisztérium > Negyven éves a Magyar Honvédség önálló jogi szolgálata

Feladó: Honvédelmi Minisztérium
Dátum: 2012. május 22. 17:20
Tárgy: A HM heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



HM heti hírlevele 2012-05-22
Tisztelt Olvasó!

A Honvédelmi Minisztérium hírlevelét olvassa, amelyet minden héten elküldünk Önnek. Ebben megtalálja az előző hét legfontosabb - a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség eseményeiről készített – híreit, tudósításait.

„Feledni csak az tud, akinek szívében feledésre szükség nincs: a boldog. Ki gyötrelemmel teljes keblet bír, azt az emlékezet borzasztó hűséggel kíséri.”

(Kölcsey Ferenc)


Tartalmas hetet kíván a Tisztelt Olvasónak a szerkesztő
2014 után is hozzájárulunk a biztonsághoz

A transzatlanti kohézió és szolidaritás megerősítése a célja a chicagó-i NATO csúcstalálkozónak - hangsúlyozta mai sajtótájékoztatóján Hende Csaba. A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy a magyar hozzájárulás Afganisztánban 2014 után is fennmarad; 2015-től három éven át Magyarország - a többi NATO tagállamhoz és ISAF hozzájáruló nemzethez hasonlóan - támogatni fogja az afgán biztonsági erők finanszírozását.

A hazának szüksége van önökre!

A honvédség kivette a részét Magyarország megújításának nagy közös munkájából - hangsúlyozta Hende Csaba honvédelmi miniszter a honvédelem napja alkalmából rendezett központi ünnepségen, Budapesten.

Negyven éves a Magyar Honvédség önálló jogi szolgálata

Hende Csaba honvédelmi miniszter is részt vett azon az ünnepségen, amelyen a Magyar Honvédség Jogi Szolgálata ünnepelte fennállása negyvenedik évfordulóját. A május 15-i eseményen a HM Jogi Főosztály a tárca korábbi jogi főosztályvezetőit hívta meg kötetlen beszélgetésre, visszaemlékezésre.

Hagyományok nélkül nincs jövő és nemzeti teljesítmény

A Ludovika Fesztivál olyan alkalom, amelyen a civilek megtapasztalhatják, mire képesek az egyenruhások, a katonák pedig átadhatnak nekik belső erejükből, hazaszeretetükből – mondta dr. Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára május 19-én délelőtt Budapesten, a III. Ludovika Fesztivál megnyitóján.

Befejeződött a Honvédelmi Minisztérium és az Indafotó közös, a „Katonák Hősök – Hagyomány és megújulás” című programsorozat keretében rendezett fotópályázata
A kard és toll két olyan alap, amelyre a hon védelme épül

Ahhoz, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem sikeres legyen, közösen kell építenünk az intézmény jövőjét- hangsúlyozta dr. Szarka Gábor, a Honvédelmi Minisztérium kabinetfőnöke a Honvédelem napja, valamint a Kari Tudományos Diákköri Konferencia eredményhirdetése alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen, május 17-én.

Nemzeti önerővel és szövetségi támogatással valósítható meg a haza védelme

A nemzeti önerő jelentőségét, a képességek nélkülözhetetlen fejlesztését hangsúlyozta dr. Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, illetve Siklósi Péter, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért és védelmi tervezésért felelős helyettes államtitkára május 16-án, a Magyar Tudományos Akadémián rendezett tudományos konferencián.

Köszönöm az Afganisztánért tett szolgálatukat

Háromnapos hivatalos látgatáson Afganisztánban tartózkodott James Stavridis admirális, az Európai Csapatok Egyesített Főparancsnoka. Elkísérte őt Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete is, aki megköszönte a magyar katonák eddigi - NATO kötelékében - Afganisztánért végzett áldozatkész szolgálatát.

Öt esztendő…

Olyan parancsnokságot hoztunk létre öt évvel ezelőtt, amelyik a kor katonai vezetésirányítási elméletének és gyakorlatának megfelelően integrálta a Magyar Honvédség minden egyes képességét – hangsúlyozta Domján László vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnoka, a magyar honvédelem napja, valamint a parancsnokság ötödik születésnapja alkalmából rendezett ünnepi állománygyűlésen, május 18-án.

Megérkezett a váltás Afganisztánba

Megérkeztek az egyéni beosztásokat betöltő katonák, az Afgán Nemzeti Hadsereg Baghlan tartományban állomásozó lövészkatonáit kiképző MH Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport nyolcadik váltásának magyar és amerikai tagjai, valamint a Mi-17-es Légi Tanácsadó Csoport harmadik és a Mi-35-ös Légi Kiképzés-támogató Csoport hetedik váltásának katonái Afganisztánba.