Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 30., szerda

14.936 - Magyarország Kormánya > Nemzeti konzultáció: augusztus 20-ig várják a visszajelzéseket

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 30. 17:22
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-30

Nemzeti konzultáció: augusztus 20-ig várják a visszajelzéseket

Továbbra is az emberekkel együtt kívánunk kormányozni - fogalmazott Szijjártó Péter az Új Nemzeti Konzultációról szóló szerdai sajtótájékoztatóján. A miniszterelnök szóvivője világosság tette, hogy a döntés felelőssége továbbra is a kormányé, azonban - ahogyan eddig is tették - kikérik a magyar emberek véleményét a fontos kérdésekben.

A hiteles magyar gazdaságpolitikát Brüsszel is jól fogadta

A kormány óriási sikerként értékeli az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy a Gazdaság és Pénzügyminiszterek Tanácsa (Ecofin) június 22-i ülésén vonja vissza a kohéziós alapból Magyarországnak járó támogatások részleges felfüggesztésére vonatkozó korábbi döntését. Ezt az Európai Bizottság Széll Kálmán Terv 2.0 részét képező konvergencia programról és nemzeti reformról szerdán közzétett jelentése tartalmazza.

Továbbra is töretlenül emelkedik hazánkban a foglalkoztatottság

A 2012. február-áprilisi időszakban tovább folytatódott a foglalkoztatottak számának csaknem két éve tartó emelkedése az előző év azonos időszakához viszonyítva - áll a KSH legfrissebb közleményében. A 15-74 év közötti foglalkoztatottak száma jelentősen, 52 ezer fővel emelkedett az egy évvel ezelőtti 3 millió 759 ezerről 3 millió 811 ezer főre, így a foglalkoztatási ráta 49,7 százalékra nőtt. A 15-64 évesek körében a foglalkoztatottak száma az egy évvel ezelőtti 3 millió 728 ezerről 3 millió 776 ezerre, 48 ezer fővel bővült, 56,1 százalékra emelve a foglalkoztatási rátát.

A magyar föld védelmében

Elkészült az új földtörvény vitaanyaga, amely mától elérhető a Vidékfejlesztési Minisztérium honlapján. A termőföld az ország kiemelkedően fontos erőforrása, nemzeti vagyona, éppen ezért a koncepció a föld védelme érdekében született.

Kiemelt fontosságú az új atomerőművi blokkok megvalósítása

A kormány a Paksi Atomerőmű telephelyén létesítendő új atomerőművi blokk (blokkok) megvalósítását a nemzetgazdaság szempontjából kiemelt fontosságú és az energiaellátás biztonsága szempontjából alapvetően szükséges beruházásnak tekinti – közölte szerdán a Kormányszóvivői Iroda.

A nap képe

A magyar kultúra és tudomány öt kiemelkedő képviselője vehette át a Corvin-láncot Orbán Viktor miniszterelnöktől, Áder János köztársasági elnöktől és Kövér László házelnöktől szerdán a parlamentben.

Fotó: Pelsőczy Csaba