Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 17., csütörtök

14.870 - Magyarország Kormánya > Megújul a Budapest és Esztergom közötti vasútvonal

Feladó: Magyarország Kormánya
Dátum: 2012. május 17. 17:19
Tárgy: Magyarország Kormányának Hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



Magyarország Kormányának Hírlevele 2012-05-17
Balog Zoltán: időtálló és korszerű a Nemzeti alaptanterv

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője, illetve az oktatásért felelős államtitkár részvételével csütörtökön a kormányszóvivői tájékoztatón bemutatták a kormány által előző nap elfogadott új Nemzeti Alaptantervet. Balog Zoltán elismeréssel illette Hoffmann Rózsa munkáját, időtállónak és korszerűnek nevezte a dokumentumot, majd leszögezte: azáltal, hogy egyfajta közös tudást hoz létre, nemzetösszetartó ereje lehet.

Fellegi Tamás: ősszel várható az IMF-megállapodás

Július folyamán kezdődhetnek meg az IMF/EU tárgyalások, megállapodás pedig őszre várható – jelentette ki Fellegi Tamás csütörtökön, egy budapesti pénzügyi csúcstalálkozón. Az egyes pénzügyi szervezetekért felelős tárca nélküli miniszter kiemelte: az összes kulcsszereplő számára világossá kell tenni, hogy nincs szó időhúzásról, majd úgy fogalmazott: az ország finanszírozása, illetve mindenki, akinek gazdasági-politikai igénye fűződik a gazdaság stabilitásához, igényli az IMF/EU-megállapodást.

Megújul a Budapest és Esztergom közötti vasútvonal

A munkaterület átadásával megkezdődött a Budapest és Esztergom közötti 53 kilométeres vasúti vonalszakasz átfogó korszerűsítése az Új Széchenyi Terv forrásaiból. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által elsőként megindított beruházásban a Piliscsaba – Esztergom vonalszakaszon, mintegy 33 kilométeren újítják fel a vasúti pályát 2013 nyaráig. Pilisvörösvár és Piliscsaba között két kilométer hosszban a vonatok megállás nélküli kikerülését lehetővé tevő kétvágányú szakasz épül a jövő év végéig. A mintegy 20 milliárd forintos fejlesztéssel a vonatok tíz perccel gyorsabban tehetik meg a Pilisvörösvár és Esztergom közötti utat.

A nap képe

Hoffmann Rózsa és Balog Zoltán bemutatta a kormány által elfogadott új Nemzeti alaptantervet.
(Fotó: Horváth Ernő)