Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. május 25., péntek

14.915 - Belügyminisztérium > A rendőrség nagy energiákat fordít a prostitúció hátterének felderítésére

Feladó: Belügyminisztérium
Dátum: 2012. május 25. 13:43
Tárgy: A BM hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Belügyminisztérium hírlevele 2012-05-25
Közlekedésbiztonsági kérdésekről tárgyalt Pintér Sándor

A Salzburg Fórum (SF) e félévi cseh elnökségének szervezésében a Fórum soron következő miniszteri konferenciájára 2012. május 24-25-én került sor a Prága melletti Štiřín kastélyban. Az ülésen a magyar delegációt Pintér Sándor belügyminiszter vezette.

Járások - Az állami és az önkormányzati hatáskörök szétválasztásáról rendeztek konferenciát

A jövő január 1-jén megalakuló, az államigazgatási hatásköröket átvevő járási hivatalok működéséről, a települési önkormányzatoknál maradó feladatok ellátásáról rendeztek szakmai konferenciát csütörtökön Budapesten, a tanácskozás alkalmat kínált a még nyitott kérdések megvitatására is. A konferencián előadást tartott Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára is.

A Belügyminisztérium ezer települést von be a kazánprogramba

Ezer települést kíván bevonni a Belügyminisztérium (BM) az úgynevezett kazánprogramba, amellyel jelentős megtakarítást érhetnek el az önkormányzatok - közölte Pintér Sándor az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.

A rendőrség nagy energiákat fordít a prostitúció hátterének felderítésére

A rendőrség rendkívül nagy energiákat fordít a prostitúció, és kiemelten a gyermekprostitúció hátterének a felderítésére, ám az önkormányzatoknak is lenne feladatuk az ügyben - mondta egyebek mellett Pintér Sándor keddi, az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottsága előtti meghallgatásán.

Pintér Sándor: ügyészségi vizsgálat zajlik a BRFK-n talált szabálytalanságok miatt

A belügyminiszter közlése szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat és a belső ellenőrzés "szabálytalanságokat vélt felfedezni" a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ezek kivizsgálását az ügyészség végzi.

Pintér Sándor: folytatódott a rendőrségi létszámbővítés

Pintér Sándor belügyminiszter közlése szerint teljesül a 3500 fős rendőrségi létszámbővítés, amit az első két évre vállaltak. A tárcavezető erről éves miniszteri meghallgatásán beszélt az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának hétfői ülésén, ahol közölte, 4250 ember kiképzése történik meg június 30-ig.

Tállai András: a sportban rejlik az egészség

A Belügyminisztérium 5,5 milliárd forintot biztosít az önkormányzatoknak iskolai sportlétesítmények felújítására, építésére - tájékoztatott Tállai András önkormányzati államtitkár, aki szombaton Abaújszántón felavatta a település általános iskolájának 22,5 millió forintból megépült multifunkcionális, műfüves pályáját.

„Nowhere people – Hazátlanul”

Magyarország segítő kezet nyújt azoknak, akik önhibájukon kívül rászorulnak erre a segítségre – fogalmazott Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára a „Nowhere People – Hazátlanul” című, a hontalanság témájához kapcsolódó kiállítás megnyitóján a MÜPA-ban szerdán.

A BÁH és az ORFK visszautasítja az ENSZ vádjait

A szabályozási rendszer teljeskörűen megfelel az európai uniós elvárásoknak – hangsúlyozta dr. Végh Zsuzsanna, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgatója azon a sajtóbeszélgetésen, melyen dr. Halmosi Zsolttal, az országos rendőr-főkapitány közbiztonsági helyettesével reagáltak az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jelentésére.

Társadalmi egyeztetés

A Belügyminisztérium rendvédelmi szervei közúti járműveinek fenntartásáról szóló BM rendelet tervezete