Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. augusztus 23., csütörtök

15.359 Charles Sucsan alkotásai, Budapesten, Magyarország

From: charles sucsan
Sent: Thursday, August 23, 2012 3:32 PM
To: Kutasi József Antal
Subject: kiallitas

Sent: Tuesday, August 21, 2012 4:58 PM
Subject: kiallitas

Kedves Címzettek,
Különös örömmel nézek a műveim budapesti kiállítása elé, mivel ötvenéves művészeti pályafutásom alkalmával, végre Magyarországon is bemutathatok alkotásaimból. Nem egy könnyű döntésem volt; figyelembe véve a távolságot és persze ismeretlenségemet mint művész Magyarországon, meg hát a világváltság által nehéz lelki légkört okozó helyzet is talán nem a legjobb alkalom, pláne egy idegen művésznek megjelenni Budapesten.
Azonban a hátralévő éveim korlátotltsága és a fizikai képességem végett halaszthatatlan volt a döntésem és megszerveztük 2012 szeptemberére a műveimből egy kiállítást. Nagy megtisztelés részemre, hogy a magnyitón közreműködnek:  Dr.Feledy Balázs muvészettörténész, muvészeti író: Mohai Gábor eloadó muvész, rádió bemondó: Gábos Barna fuvola muvész.  A kiállítási látogatás sikeréhez kérném a kedves Cimzettet, hogy segítsen tájékoztatni ismerőseit a kiállításról, mert végül is alkotásaim talán elütnek a divatos művészettől, ami érdekessé tenné a látogatók részére. A Galéria nyitva: hétfőtöl péntekig, 11- 16 óra között. Sombaton 11 - 14 óra között,  Szeptember 5 - 28 ig.
Itt mellékelve a nyitásra szólló meghívó és a tájékoztató, remélve találkozásunkat.
Tisztelettel üdvözli
Charles Sucsan (Szucsán Károly)
Budapesti elérhetőségem: Tel. 06-70-648-3895
Kiállítás - MEGHÍVÓ
Charles Sucsan alkotásai, Budapesten, Magyarország
Örömmel tájékoztatom, hogy szóló kiállitást rendezek alkotásaimból, Budapesten a Melange Galériában, 2012 szeptemberében a műkedvelők érdeklődésére, akiket megismertem utazásaim alkalmával szüleim hazájában.
Az érdeklődésem a magyar kultúra irant abból eredt, hogy nyugaton védtem az igazi magyar történelmet, aminek gazdagsága nem eléggé ismert. Eléggé ismerem a magyar nyelvet ahhoz, hogy bejuthassak ebbe a gazdagságba, ami nem adatott meg az idegeneknek, mivel nem beszélik a nyelvet. A magyar nyelv kialakulása a Kárpátmedencében több ezer éven keresztül történt, ami nyomokat hagyott a későbbi nyelvekben és finomságát, árnyalatosságát nehéz elérni. Sajnálatosan, ez az agglutináló nyelv okozza az elzártságát és a magyarság ismeretlenségét, ugyanakkor a MAGYAR névnek nem értését is. Maguk a magyarok sem ismerik, mit jelent a nemzeti név, amit hordoznak. Holott a történelmi igazság az, hogy amikor az Iszlám lovasai ellepték a Perzsa és Pártus birodalmakat a VI.-ik században a beolvadás elöl, a Mágus papi arisztokrácia inkább elmenekült az északi sztyeppékre, Türkmenisztánon keresztül, ahol megszervezték a Mágus nemzetséget: Mag-i-ar. Mag = tudás, bölcsesség, I = helyi, ar = törzs, nemzetség. Ez az új Szittya eredetü nemzet, amely visszatért a Kárpát-medencébe, Árpád vezetésével, 896 ban. Ezt a történelmi igazságot titkolják még a mai napig is, több okból, de nem az én hatásköröm ezt megvitatni. Kiváltságos vagyok, hogy a magyar kultúrába be tudtam tekinteni, ami nélkül egy óriási kincset vesztettem volna el, a világ mozgásának megértéséhez.
Azzal, hogy alkotásaimat Magyarországon kiállítom, bemutatok egy kis részt a francia, a kanadai, és a magyar kultúrális hagyományokból, amiket azok kifejeznek. A művészeti pályafutásom persze tele volt akadályokkal, de az 50 év állandó termelésem nyujtott a műgyüjtőknek olyan alkotásokat, amit a művészet történelem kétségtelenül el fog ismerni.
Az életem alkonyán nagy örömmel rendezek kiállítást az őseim országában. 28 különböző formájú festményt állítok ki, amelyek kifejezik elképzeléseimet. A művészeti érték a kanadai művészet történelembe abban rejlik, hogy ezek az alkotások tükrözik a mai időben a vándorlások miatt egy nem sejthető kultúrális keveréket.
Érthetően, hogy 50 év alatt voltak különböző korszakok, különbözö stilusokkal, elméleti feltalálásokkal, vizuális kifejezésekkel, ami érdekessé teszi ezt a kiállítást. Bizonyára vannak anekdótákból merített alkotások, de a technikám, az egyedi stílusom az, ami érdekessé teszi a művészetemet. Kívánom, hogy a magyarok nyitottsággal nézzék majd, ezeket az alkotásokat.
Charles Sucsan
575, rue Barthélemy,
Longueuil, QC. J4J 1M5
Tel: 450 670 7733
c.sucsan@videotron.ca
www.sucsan.can