Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. augusztus 31., péntek

15.433 - Egyszerűbben juthatnak gázártámogatáshoz a nagycsaládosok

Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium <noreply@kormany.hu>

Dátum: 2012. augusztus 31. 13:07
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2012-08-31

Egyszerűbben juthatnak gázártámogatáshoz a nagycsaládosok

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csökkenti a nagycsaládos gázárkedvezmény igénybevételéhez kapcsolódó adminisztratív terheket. Az új rendelkezések egyéb változások mellett már nem írják elő a kérelem évenkénti benyújtását sem. Az eljárást egyszerűsítő rendelkezések döntő részben 2012. szeptember 1-jén lépnek hatályba. A szaktárca a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program Egyszerűsítési Programjában foglalt feladatát teljesíti az új rendelkezések megalkotásával.

Országos bányásznap Egerben

A kormányzat arra törekszik, hogy Magyarország energiafüggőségének csökkentése és a lakossági energiaárak stabilitása érdekében elősegítse a hazai szénhidrogén lelőhelyek kutatását és kitermelését - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter csütörtökön Egerben.

Kerékpárral a határon átnyúló baráti kapcsolatokért

A Kiskunhalasi Művelődési Központ és a Kiskunhalasi Kerékpáros Klub közös szervezésében BARÁTSÁG kerékpártúra indul Kiskunhalas és Szabadka között 2012. augusztus 31-én.

Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét

Átadták a HungaroControl új légiforgalmi irányító központjának épületét csütörtökön, Budapesten.

Szakpolitikai stratégia a hazai épületállomány energetikai állapotának javítására

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. bevonásával Nemzeti Épületenergetikai Stratégiát készít 2013 nyarára. Az uniós irányelvekkel összehangolt szakpolitikai dokumentum a meglévő épületek energiahatékony felújítására és új energiatakarékos épületek építésére vonatkozóan rögzít majd hosszú távú koncepciókat. A stratégia fontos iránymutatója lesz az épületenergetikai felújítási programok tervezésének is.

2012. augusztus 27-től lehet pályázni a fűtési rendszerek korszerűsítésére

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium költségvetési forrásból meghirdetett konstrukciójára 2012. augusztus 27-től a 864,4 millió forintos keret kimerüléséig nyújtható be pályázat. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető támogatás hozzájárul a lakóépületek energiahatékonyságának javításához, elősegíti a széndioxid-kibocsátás további csökkentését.

KRESZ-módosítások: a közlekedés biztonsága a cél, nem a bírságolás

A Kormány más közlekedési tárgyú kormányrendeletekkel egyidejűleg, főként a szakpolitikusok kezdeményezésére létrejött munkacsoport kezdeményezései nyomán módosította, pontosította a KRESZ egyes rendelkezéseit. A szabályozás egyértelműsítésének célja, hogy az előírások elsősorban ne a szankcionálásra adjanak alapot, hanem a közlekedés biztonságát javítsák az érthető és betartható követelmények meghatározásával.

Magyar-osztrák kerékpártúra Liszt Ferenc emlékére

A Harka, az ausztriai Neckenmarkt és Raiding önkormányzatai által szervezett 9. Liszt Ferenc kerékpártúra ezúttal is a nyár utolsó vasárnapján várja a zenebarát kerekezőket 2012. augusztus 26-án. A rendezvény fővédnökségét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vállalta, védnökei Schváb Zoltán közlekedési helyettes államtitkár és Firtl Mátyás országgyűlési képviselő.

Átadták az M0 kiszélesített első szakaszát

Nemcsak gyorsul a forgalom, hanem biztonságosabb is lesz az M0 autópálya M1 és M6 közti, kétszer 3 sávosra bővített szakaszán - mondta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára csütörtökön az autópályaszakasz átadási ünnepségén.