Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. augusztus 23., csütörtök

15.366 - Független Újságírók Szövetsége > Legfrissebb cikkek az oldalon > Budapest, csütörtök, 2012. augusztus 23.

Legfrissebb cikkek az oldalon

"A kommunista és a náci rezsim is semmibe vette az emberi élet értékét"

A kommunista és a náci elnyomó rendszerek megegyeztek abban, hogy semmibe vették az emberi élet és méltóság értékét, a szabadságot és az alapvető emberi jogokat, azokat az értékeket, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a közös Európa - hangoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkamából tartott budapesti megemlékezésen.

Ma tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját

Ez alkalomból nemzetközi konferenciát rendeznek, amelyen Áder János köztársasági elnök mond köszöntőt. Az európai uniós képviselők részvételével zajló megemlékezés a Terror Házánál kezdődik, beszédet mond Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Ezt követően résztvevők gyertyát gyújtanak az áldozatok emlékére a múzeum előtt.

Frontális ütközéshez hasonlít a hatás, amely a megrázott csecsemőt éri

A megrázott csecsemő feje erős gyorsulásokkal és lassulásokkal ide-oda billeg, miközben az agy csúszkál a koponyán belül...

Nyugdíj: újabb tudnivaló

Jogosult az önkéntes pénztári nyugdíjra, akinek tavaly év végéig rokkantsági nyugellátást állapítottak meg.
 
Az igénylés időpontjától függetlenül jogosultak az önkéntes pénztári nyugdíjszolgáltatásra azok, akiknek tavaly év végéig rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátást állapítottak meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Hemzseg a hazugságoktól az újabb levél

Több mint fél milliárd forintba került, hogy Orbán Viktor elküldje két év alatt a hetedik levelét a magyar választókorú polgároknak. Havasi Bertalan lapunkat arról tájékoztatta: "az emberek Munkahelyvédelmi Akcióról történő tájékoztatásának költsége 584 millió 921 ezer forint, amely tartalmazza a levelek megszemélyesítésével, a postai küldemények összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzettek részére való soron kívüli megküldésével összefüggésben felmerülő költségeket".

 

Nincs nemzet társadalom nélkül

A nemzet iránti felelősség központi kérdése a társadalmi gondok orvoslása. Ne beszéljen nemzetről, aki nem törődik a magyar társadalom megélhetési gondjaival, nincs nemzet társadalom nélkül – mondta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítószervezője a Magyarok Világszövetségének 8-ik kongresszusán pénteken.

Eldurvult a helyzet: ekkora összeget is elkérnek osztálypénzre

Havi ötszáztól akár tízezer forintig is terjedhet az osztálypénz az egyik szülői szervezet szerint. Az oktatási jogok biztosa ismét emlékeztetett, az iskola nem kérhet osztálypénzt.

Volt egyszer egy timföldgyár 2.Csővezetékek, tartályok, emberek

Volt egyszer egy timfölgyár

Csővezetékek, tartályok, emberek

Augusztus 20. - Megemlékezések Kárpátalján

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) Aknaszlatinán, a római katolikus templom kertjében felállított Szent István-szobornál tartotta augusztus 20-ai központi ünnepségét.

Magyarok Országos Gyűlése – Bösztörpuszta, 2012.

Bösztörpuszta ismét benépesült a hétvégén. Annak ellenére, hogy napjainkra már számtalan hagyományőrző rendezvény zajlik országszerte, talán kijelenthetjük, hogy még mindig a Magyarok Országos Gyűlése, a MOGY vonzza a legtöbb látogatót.

A hűség, mint legfontosabb erkölcs (Kocsis István nyomán)

Azonnal az írás elején tisztáznom kell, hogy nem a házastársi, de még csak nem is a barátok közöttiről hűségről lesz szó. Úgy gondolom ennél több az, amit ez az egyetlen szó jelent. Abban az esetben, ha valamely társadalom szakrálisnak nevezi magát, nem árt, ha néhány dolgot tudomásul vesz. Ilyen, és egyben ez a legfontosabb, a hűség. Na, nem a hatalomhoz való feltétlen ragaszkodásra gondolok, hanem az Istenhez való ragaszkodásra. Ez a szakrális társadalom alapja. E nélkül nem beszélhetünk normális, ember-ember közötti viszonyról sem. Az olyan rendszerekben, ahol nem működik az Isten iránti hűség, ott csak az ember, ember-által művelt kizsákmányolása történhet meg.

A kormánypárt nem kér a magyarokból

Csak az orosz nyelv lehet regionális?

Külhoni Magyarságért Díjat kapott a kárpátaljai Irka gyermeklap

Az idén kilenc határon túli magyar szervezet és személyiség kapta meg a Külhoni Magyarságért Díjat, amelyet Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár adott át az augusztus 20-ai állami ünnepen hétfőn, a Parlament Del

Életbe lépett a nyelvtörvény: lelkesednek és háborognak a kisebbségek

 

Az elmúlt héten Ukrajna több területi tanácsa az állami nyelvpolitikai alapjairól szóló törvény jogával élt, melyet nemrégiben fogadott el az ukrán parlament.

A létezés művészete - Ayurveda

Az elmúlt három évben mintegy 500 könyv jelent meg az ayurvedáról, melyet 60 különböző nyelven lefordítottak, és 50 országban olvashatják, az ősi- és természetgyógyászatban hívő, harmóniában élni vágyó emberek. Nalin Pan Indiában nőtt fel. Családja sok-sok generáción át mély hittel éli világát, hétköznapjait az ayurveda "törvényei" szerint.

Móra Ferenc: Istenáldotta búza

A búzamezőkről hoztam ezt a mesét, amelynek édes az íze, mint a bibliai mannának. Továbbadom úgy, ahogy vettem, azaz hogy sokkal olcsóbban adom, mint amibe nekem került.
Mert kalászszedő Mári néni mesélte ezt nekem, akit ülve találtam a kunágotai tarlón, két keresztbefektetett zsákocska mellett.

Házi kenyér

Házi kenyér, de messze vagy,
Anyám dagasztott egykoron.
Benned volt házunk íze is,
S benned maradt gyerekkorom.

Nem lehet tudni

Lehet enyhe derűvel idézni a frankok kereszténységhez való csatlakozását, mely a frank törzsek összefogását célozta a Meroving-dinasztia (Klodvig utódai!) idején arról váltak híresekké: „sohasem lehet tudni.”

Bíró József: A MAGYARSÁG SZABIR-ONOGUR EREDETE 6..rész

 EURÓPAI  HUNOK  

A fehér-hunokkal (eftaliták) egy időben játszódik le a fekete hunok (a későbbi európai hunok) történelme. Atilla, a hunok királya a hatalmas hun birodalom és egyúttal a magyar történelem legkiemelkedőbb alakja.

Európainak lenni

Különös egység ez az Európa. Egy sor ország népéből álló félsziget, nem kis félsziget, de mégsem a kerek világ, inkább csak a fehérember évszázadok óta torzsalkodó területi egysége. Azért mondom, hogy területi, mert hiszen Európa éppen eszmeiségében többszínű, már pedig az, ami Európát, mint homogén egységet jellemezné, éppen egy közös eszmei egy húron pendülés lenne. De mennyire pendülünk egy húron?