Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2012. augusztus 28., kedd

15.424 - Független Újságírók Szövetsége > Legfrissebb cikkek az oldalon > Budapest, kedd, 2012. augusztus 28.



Jézus emberképe és „tartózkodása"

Elmélkedés János 2,24-25 alapján
Írta: Dr. PhD Békefy Lajos

„Jézus azonban nem bízta magát reájuk, mert ismerte mindnyájukat. Nem szorult rá, hogy valaki bizonyságot tegyen az emberről, mert magától is tudta, mi volt az emberben" (János 2,24-25)

Most s mindörökké

Mint magányos, éhes farkasok
A komor, méla éjszakában
Áll a magyar riadtan és vakon
Darabokra hullt hazájában.
 

 

Akik a világ pénzügyi katasztrófájára játszanak

Ki hajlandó fogadni a világ három leggazdagabb milliárdosával szemben? Jacob Rothschild hozzávetőleg 200 millió dollárt tett az euró összeomlására. John Paulson, milliárdos fedezeti alapkezelő, aki úgy 20 milliárd dollárt tett az amerikai ingatlanpiac összeomlására a pénzügyi válság kezdetén, most az euró zuhanására és az arany árfolyamának emelkedésére játszik.

Egy koronáért

Legendás hírű Albert magyar király 1439-ben fiatalon elhalálozván az ország rendei a közeledő török veszéllyel szemben özvegyét, Erzsébet királynét rá akarták bírni, hogy nyújtsa kezét a trónkövetelő I.Ulászló lengyel királynak. A királyné erre nem volt hajlandó, mert szíve alatt hordozta – mint erősen hitte – az utódot, kinek számára biztosítani óhajtotta a koronát.

Volt egyszer egy timföldgyár 3.Emerencia

Volt egyszer egy timfödgyár

3.Emerencia

Búzafűlé

A búzafű magas klorofilltartalma miatt dúsítja a vért oxigénnel, javítva a sejtek vérellátását, ezzel a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van. A kipréselt lé nem tartható el, nem tárolható még hűtőszekrényben sem, mert magas enzim- és fehérjetartalma miatt az alkotórészek gyorsan elbomlanak. Csak frissen és éhgyomorra igyuk.

"Világvallások hosszú éjszakája" Berlinben

Szeptember 1-én 60 vallási közösség nyitja ki kapuit az érdeklődők előtt

Igen, a vallások megelevenedésének korszakát éljük. Igaza lett P. Berger amerikai szociológusnak, aki felülírva saját téves tézisét a vallások kihalásáról, most azt hirdeti: a 21. század a világvallások reneszánszát hozza.

Tilos lett a lézerblokkoló és nem kell elsősegélycsomag

Több KRESZ-módosítás is hatályba lép.

Júliustól legálisan is belenézhet a magánlevelezésünkbe a munkáltató

Július 1-jétől a munkáltató, törvényi felhatalmazás alapján (A munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. tv. 9. §) korlátozhatja a munkavállaló személyhez fűződő jogait amennyiben ez szükséges. A korlátozásnak azonban törvényi határai vannak.

Magyar népi gyógyászat

"Síppal, dobbal, nádihegedűvel..."
Géczy Gábor előadása
az EGÉSZ-ségről

Mindszenty József, a rejtett államfõ

Mindszenty József a magyar közjog értelmében egyfajta ideiglenes, rendkívüli államfõ volt, jogkörével azonban 1946 után ténylegesen nem élhetett, de korábban tett ilyen értelmû lépéseket, és hercegprímási jogairól soha nem mondott le - –mondta a Demokratának Pánczél Hegedûs János történész.

A magyar nemzet új meghatározása

A Magyarok VIII. Világkongresszusa elfogadta a magyar nemzet új meghatározását. A magyar nemzet jövőjét megalapozni hivatott dokumentumot a Záró-konferencia tartózkodás nélkül, egyetlen ellenszavazattal fogadta el. Ezzel egyéves munka zárult le, amelynek a Magyarok VIII.

"A kommunista és a náci rezsim is semmibe vette az emberi élet értékét"

A kommunista és a náci elnyomó rendszerek megegyeztek abban, hogy semmibe vették az emberi élet és méltóság értékét, a szabadságot és az alapvető emberi jogokat, azokat az értékeket, amelyek nélkül ma elképzelhetetlen a közös Európa - hangoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön, a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapja alkamából tartott budapesti megemlékezésen.

Ma tartják a totalitárius diktatúrák áldozatainak európai emléknapját

Ez alkalomból nemzetközi konferenciát rendeznek, amelyen Áder János köztársasági elnök mond köszöntőt. Az európai uniós képviselők részvételével zajló megemlékezés a Terror Házánál kezdődik, beszédet mond Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Ezt követően résztvevők gyertyát gyújtanak az áldozatok emlékére a múzeum előtt.

Frontális ütközéshez hasonlít a hatás, amely a megrázott csecsemőt éri

A megrázott csecsemő feje erős gyorsulásokkal és lassulásokkal ide-oda billeg, miközben az agy csúszkál a koponyán belül...

Nyugdíj: újabb tudnivaló

Jogosult az önkéntes pénztári nyugdíjra, akinek tavaly év végéig rokkantsági nyugellátást állapítottak meg.
 
Az igénylés időpontjától függetlenül jogosultak az önkéntes pénztári nyugdíjszolgáltatásra azok, akiknek tavaly év végéig rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugellátást állapítottak meg - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

 

Hemzseg a hazugságoktól az újabb levél

Több mint fél milliárd forintba került, hogy Orbán Viktor elküldje két év alatt a hetedik levelét a magyar választókorú polgároknak. Havasi Bertalan lapunkat arról tájékoztatta: "az emberek Munkahelyvédelmi Akcióról történő tájékoztatásának költsége 584 millió 921 ezer forint, amely tartalmazza a levelek megszemélyesítésével, a postai küldemények összeállításával, a borítékok nyomdai előállításával és a címzettek részére való soron kívüli megküldésével összefüggésben felmerülő költségeket".

 

Nincs nemzet társadalom nélkül

A nemzet iránti felelősség központi kérdése a társadalmi gondok orvoslása. Ne beszéljen nemzetről, aki nem törődik a magyar társadalom megélhetési gondjaival, nincs nemzet társadalom nélkül – mondta Simó Endre, a Magyar Szociális Fórum alapítószervezője a Magyarok Világszövetségének 8-ik kongresszusán pénteken.

Eldurvult a helyzet: ekkora összeget is elkérnek osztálypénzre

Havi ötszáztól akár tízezer forintig is terjedhet az osztálypénz az egyik szülői szervezet szerint. Az oktatási jogok biztosa ismét emlékeztetett, az iskola nem kérhet osztálypénzt.

Volt egyszer egy timföldgyár 2.Csővezetékek, tartályok, emberek

Volt egyszer egy timfölgyár

Csővezetékek, tartályok, emberek