Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 12., kedd

16.437 - Kutasi József Antal > Siklósi András Lemondott a pápa – vagy tán lemondatták?


Feladó: Siklósi András
Dátum: 2013. február 12. 13:54
Tárgy: Lemondott a Pápa 
Címzett:  Kutasi József <jozsef@kutasi.eu>

 

Siklósi András

Lemondott a pápa – vagy tán lemondatták?

 

XVI. Benedek pápa, a Római Katolikus Egyház közel 86 éves főpásztora, személyesen jelentette be, hogy 2013. február 28-ai hatállyal megválik posztjától. Ennek lehetőségét már 2010-ben meglebegtette egyik írásában, mi szerint akkor, ha spirituálisan (tehát nem materiálisan!) alkalmatlannak érzi magát, lemond tisztségéről. Ezt már tavaly ilyenkorra „jósolták” egyes olasz lapok, de akkor kacsának bizonyult a feltételezésük. Egyébként már évek óta látszott, hogy Szent Péter utódja nem fejt ki olyan aktivitást, ami elvárható lenne, a hír mégis meglepte, sőt megdöbbentette a világot. Összehívott egy konzisztóriumot, s ott jelentette be távozását, arra hivatkozva, hogy meggyengült erőnlétének következtében tovább nem tudja szolgálatát ellátni, s a gyorsan változó (hogy ne mondjam: vesztébe zuhanó!) világ megnövekedett pasztorációs feladatait már nem képes eredményesen megoldani. (XVI. Benedek bíborosi rangban marad, s először Castelgandolfóba költözik, később pedig a Vatikán falai közt kíván élni, egy kolostorban.) Ennek következtében Róma Püspökének trónja a megjelölt időponttól kezdve üresnek nyilvánítandó. A sajtóval közölt tervek szerint még húsvét előtt összeülhet a bíborosi konklávé (csak a 80 év alattiak), és megválaszthatja utódját.

Egy esettől eltekintve nem volt példa arra, hogy valaki önként feladja őrhelyét, még akkor sem, ha egészsége végzetesen megrendült. A pápának nyilván ennél komolyabb okai lehettek döntése meghozatalára. Úgy vélem, ő nem merte kimondani a teljes igazságot (nehogy az embereket megrémítse), a háttérből viszont azt akarják elhitetni a közvéleménnyel, hogy idős kora és fizikai állapota késztette visszavonulásra. (A saját fivére is többször kijelentette, hogy nincs különösebb betegsége, depressziója az egyházfőnek, tehát az indokok valahol másutt keresendők.) A szerves összefüggéseket csak kevesen ismerhetik, mégis megkockáztatom, hogy Őszentségét szándéka ellenére mondatták le.

 

Nem perdöntő (kiváltképpen az ateisták és kételkedők számára!), de némi támpontot nyújthat az eligazodáshoz, ha felidézzük az eredeti nevét titokban tartó (ill. az Isteni Irgalmasságról nevezett Mária) ír látnoknőnek adott (magán) kinyilatkoztatás-folyam ide illő mondatait, amik összességükben „Nagy figyelmeztetés” (lásd www.nagyfigyelmeztetes.hu ) néven híresültek el a papság és a hívek körében.

 

1.) Benedek pápa napjai meg vannak számlálva (2011. június 1.)

 

„(…) Próféciáim, leányom, pontos közlések számodra. A Sátán továbbra is meg akar kaparintani, és ártani akar neked, mindig akkor, amikor a legkevésbé várod. Ezért légy óvatos mindig. Az Én szeretett Helytartóm napjai meg vannak számlálva. Ő még a Nagy figyelmeztetés előtt el fogja hagyni a Vatikánt. Bízzál bennem. Engedelmeskedj nekem. Te most jól haladsz előre, de tőlem soha se fordítsd el szemeid. Bízzál bennem akkor, amikor azt mondom neked, hogy a Sátán Igéimet nem szabotálja, vagy ezeket az üzeneteket, amelyeket Én adok neked, nem tudja megfertőzni. Ez ebben az esetben nem fog megtörténni, mert ez egy rendkívüli misszió, és ezért minden védelmet megkapsz, leányom. Amikor aggodalmad lesz bármelyik üzenettel kapcsolatban, kérdezz meg engem, és megkapod rá a választ. Senkit se kérdezz meg véleménye felől, mert ők arra nincsenek kiképezve, hogy az Isteni Igéről nyilatkozhassanak. Sohase bonyolódj más látnokok üzeneteibe. Ez nagyon fontos, különben ártana a munkádnak.(…) Légy hálás a prófécia adományáért, és minden időben engedelmeskedj nekem. Ne bánts meg engem sohasem a kételkedéseiddel. Közeledj hozzám alázatos szívvel és lélekkel. Hallgass, amikor Igéimet kigúnyolják, megtámadják, elutasítják, vagy ellentmondanak neki, és megkérdőjelezik azokat, mert te nem vagy abban a helyzetben, hogy válaszolhass helyettem. A ti odaadó Megváltótok és Tanítótok, Jézus Krisztus”

 

2.) Szűz Mária: Teljes szívvel imádkozzatok Benedek pápáért (2012. január 28.)

 

„Gyermekem, a Sátán hatalma minden nappal egyre gyengébb, ahogy a Szentlélek továbbra is kiterjeszti az Ő szárnyait Isten minden gyermeke fölé. Mindenütt növekszik a hit és az istenszeretet az imádság révén, és azon különleges kegyelmek révén, melyet Atyám, a Magasságos Isten adott gyermekeimnek. A megtérések száma nő. Sok gyermekem talán nincs is tudatában ennek, de észre fogjátok venni, ha kinyitjátok szemeiteket. Kérlek gyermekem, imádkoznod kell Benedek pápáért teljes szívedből. Ő nagyon szenved, és több szempontból is egyedül van bánatában, látva a hittagadást a Szent Vatikánon kívül és belül egyaránt. Napjai a Szentszékben meghosszabbodtak, és emiatt a gonosz okozta pusztítás nagy része elhárult. (…) Íme egy különleges ima, az Imahadjárat (23) imája Benedek pápa biztonságáért: Ó, Örök Atyám, szeretett Fiad, Jézus Krisztus nevében és az Ő szenvedéseiért, melyeket elviselt, hogy megmentse a világot a bűntől, arra kérlek most Téged, hogy védd meg a Te Szent Helytartódat, Benedek pápát, Egyházad földi vezetőjét, hogy ő is segíthessen megmenteni gyermekeidet és minden felszentelt szolgádat a Sátán és az ő bukott angyalainak csapásaitól, akik a lelkek vesztére körüljárnak a világban. Ó, Atyám, védd meg pápádat, hogy gyermekeidet kormányozhassa a Te földi Új Paradicsomod felé vezető igaz úton.  Ámen. A föld Mennyei Királynője, az Üdvösség Anyja”


Leköszön XVI. Benedek pápa
Leköszön XVI. Benedek pápa
Fotó: MTI/EPA

Tovább > Érkezett egyéb írások < Tovább