Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 16., szombat

16.481 - Kutasi József Antal > Mácsai Rozáliától 2013. 02. 16 Demonstráció Kossuth tér: Felfüggeszteni a kilakoltatásokat!


Bankcspda Parlamentnél 2013 02 16 Zsolt Anti én.

Feladó: Rozália Mácsai
Dátum: 2013. február 16. 22:43
Tárgy: Mácsai Rozáliától 2013 02 16 Demostráció Kossuth tér
Címzett: Kutasi József Antal <jozsef@kutasi.eu
>

NYÍLT LEVÉL!!!

Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége
A Magyar Államot képviselő, felelős állami tisztségeket betöltő, vezető beosztásban lévő magyar emberekhez!

Felfüggeszteni a kilakoltatásokat!

A A A
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége
A deviza-nyilvántartottak levele
Nyílt levél a Magyar Állam képviselőihez
A Magyar Államot képviselő, felelős állami tisztségeket betöltő, vezető beosztásban lévő magyar emberekhez!
Nem hibázom, amikor állítom, hogy azon példátlan befolyás miatt, amelyet a nemzet határozataira gyakorolhatnak parlamenti többségük révén, az Önök számára a kialakult helyzetre a megoldás keresése már nem lehetőség, hanem kötelezettség. 1990 óta eljutottunk oda, hogy ma magyar családok százezrei várnak kilakoltatásra, aminek meghatározó és elsődleges oka a hazai bankok deviza-nyilvántartású hiteltermékeinek alkalmazása, a lakosság széles körében történő elterjesztése.
Az Államnak lehetősége és kötelessége a polgárok jogainak folyamatos biztosítása és védelme. A 2008-as EU/IMF-hitelmegállapodásban szerepelő folyósítási kritériumok rendezni akarták a „devizahiteles” pénzügyi fogyasztók helyzetét, különös tekintettel a „jövedelem törlesztőrészletre” és a „hitelérték-fedezetre”, valamint a lehetőségek között szerepelt a forintra való átváltás lehetősége is, ami ma már időn túli megoldás lenne. A Magyar Nemzeti Bank vezetői sajnos ezt elutasították, számos nyilatkozatban kifejtették, hogy a „devizahiteleseket nem kell és nem szabad megmenteni”. Az MNB forintárfolyam-alakulásával kapcsolatos aggályos befektetéseinek az ismeretében ez nem is olyan meglepő.
A hazánkban alkalmazott „devizaalapú” pénzügyi termék Európa összes országában „uzsorának” számít.
A pénzügyi szolgáltatók devizakonstrukciós szerződéseiben súlyosan indokolatlan és szakmaiatlan kamatváltoztatási oklista került rögzítésre, ahol a vállaltatott „korlátlan” devizakockázat nem meghatározza a kamatot, csak előidézi az árfolyam-kockázatot, ott nem gondatlanságról, hanem szándékosságról kell beszélni, ezért pénzügyi szolgáltatók szándékossága elsősorban nemcsak érvénytelenségi, hanem kártérítési ok.
A „kölcsönszerződésekben” a kockázatokra történő figyelemfelhívások során a lényegi „kockázatkezelési” lehetőségekről szóló ügyfél-tájékoztatások elmaradtak. Az esetleges árfolyamkockázatok (névleges) kezelése a szerződés hosszú távú fenntarthatóságának a feltétele, ennek felismerése az ügyfelektől nem elvárható pénzügyi ismereteket igényel, ezért a bankok több évszázados pénzügyi ismeretekkel és tapasztalatokkal rendelkezve egyértelmű, hogy csapdába csalták, így „becsapták” ügyfeleiket. Kérjük, késedelem nélkül alkossanak törvényt, amely meghozataláig, a kialakult helyzet megnyugtató megoldásáig a kilakoltatások és végrehajtási eljárások azonnali felfüggesztésre kerüljenek! A lakosság egy államilag megtűrt, általunk bizonyított pénzügyi csalássorozatot szenved évek óta, felháborodása során elkövetett „bármely” cselekedeteit jogos önvédelemnek kell tekinteni.
Ne vezessék hazánkat olyan áldozatokra, amelyek még a reménytől is megfosztják!
Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet elnöksége
CNN
Last chance