Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 16., szombat

16.477 - Kutasi József Antal: Külügyminisztérium: Martonyi János miniszter Világgazdaságnak adott interjúja

Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. február 15. 13:17
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-02-15
Martonyi János miniszter Világgazdaságnak adott interjúja

A Külügyminisztérium bővítené az ország külképviseleti hálózatát, az előkészítő munka már folyik, a megvalósítás azonban a költségvetés helyzetétől függ – mondta Martonyi János a Világgazdaságnak.

Magyarország elítéli a KNDK legújabb nukleáris robbantását

Magyarország nagyfokú aggodalommal értesült a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság által 2013. február 12-én végrehajtott legújabb nukleáris robbantásról. Közlemény.

Magyar–svéd miniszteri találkozó

Martonyi János külügyminiszter 2013. február 12-én hivatalában fogadta Ewa Björling svéd kereskedelmi minisztert. Közlemény.

Németh Zsolt: párbeszéddel kell rendezni a székely zászló ügyét

Magyarország továbbra is a román–magyar párbeszédet tartja a legalkalmasabb módszernek a zászlóvita rendezésére – hangsúlyozta a Krónika erdélyi magyar napilapnak adott, 2013. február 13-i számban megjelent interjúban Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Németh Zsolt megnyitotta a Szerb egyházi művészet Magyarországon című kiállítást Brüsszelben

Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg a Szerb egyházi művészet Magyarországon című kiállítást szerda este a brüsszeli Balassi Intézetben.

Győri Enikő: Peru kíváncsi a magyar válságkezelő tapasztalatokra

A fenntartható szociális rendszerről és a gazdasági válság magyarországi tapasztalatiról beszélt perui tárgyalásain Győri Enikő, a Külügyminisztérium államtitkára, akinek tárgyalópartnerei elmondták, hogy a limai kormány ösztöndíjakkal támogatná perui diákok magyarországi képzését.

Németh Zsolt: a jövő évi NATO-csúcs a szövetség bővítéséről szólhat

A jövő évi NATO-csúcstalálkozó a szövetség bővítéséről szólhat, és magyar megítélés szerint mind Montenegró, mind Macedónia alkalmas arra, hogy bekerüljön a bővítési körbe – nyilatkozott az MTI-nek 2013. február 14-én Brüsszelben Németh Zsolt, miután megbeszélést folytatott Alexander Vershbow-val, az észak-atlanti szövetség főtitkárhelyettesével.

Győri Enikő bolíviai látogatásán Tóásó Elődöt is felkereste a börtönben

Tóásó Elődöt is felkereste La Paz-i börtönében Győri Enikő külügyminisztériumi államtitkár, aki 2013. február 14-i bolíviai tárgyalásain – a kétoldalú kapcsolatok lehetőségeinek áttekintése mellett – fellépett azért, hogy a magyar állampolgárságú Tóásó szabadlábon védekezhessen az ellene és társai ellen folyó perben.