Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 22., péntek

16.509 - Kutasi József Antal > Külügyminisztérium > Nem sérülhetnek egy bajba jutott magyar állampolgár emberi jogai


Feladó: Külügyminisztérium
Dátum: 2013. február 22. 13:09
Tárgy: A Külügyminisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Külügyminisztérium heti hírlevele 2013-02-22
Nem sérülhetnek egy bajba jutott magyar állampolgár emberi jogai

Magyarország elítél minden terrorista cselekményt, és tiszteletben tartja Bolívia jogát, hogy a területén bűncselekményt elkövető külföldiek ellen büntetőeljárást folytasson le.

Élénkíteni kell a latin-amerikai kapcsolatokat

Élénkíteni kell a kétoldalú kapcsolatokat Latin-Amerika országaival, segíteni kell a magyar üzletembereknek, hogy megjelenhessenek a térségben – ezt tekinti fő feladatának Pólyi Csaba utazó nagykövet, aki a napokban vette át megbízóleveleit az államfőtől.

Magyarország minden szinten támogatja Ukrajna európai integrációját

Magyarország minden szinten támogatja Ukrajna európai integrációs törekvéseit, folytatni szeretné Kárpátaljával a Keleti Partnerség program keretében folytatott együttműködést, és bővíteni szeretné a két ország közötti határátkelőhelyek áteresztőképességét és számát – jelentette ki 2013. február 15-én Ungváron Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, aki kétnapos hivatalos látogatásra érkezett Kárpátaljára.

Martonyi János Titus Corlateannak küldött levele

Martonyi János külügyminiszter román kollégájának, Titus Corlateannak küldött levelében személyes találkozó időpontjára tett javaslatot, hogy egyebek mellett a székely zászló használatával kapcsolatban kialakult helyzetet is megvitassák.

Martonyi János: a román politikai elit egyes megnyilvánulásai veszélyeztetik a két ország együttműködését

Martonyi János külügyminiszter a székely zászlóval kapcsolatos ügyben azt sérelmezi, hogy a román politikai elit szintjén olyan retorika jelent meg, amely komolyan veszélyezteti a két ország együttműködését.

Németh Zsolt a kárpátaljai magyar oktatásról

A kárpátaljai magyar oktatás helyzete és lehetőségei az ukrán nyelvtörvény tükrében címmel szervezett konferenciát 2013. február 16-án Beregszászon a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ).

Wallenberg-emléktáblát avatott Németh Zsolt Munkácson

Raoul Wallenberg-emléktáblát avatott 2013. február 16-án Munkácson Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára és Lengyel Zoltán, a város polgármestere.

Németh Zsolt: csökkent a zászló körüli feszültség

Csökkent a székely zászló ügye körüli feszültség, miután Martonyi János magyar külügyminiszter telefonon megbeszélést folytatott román hivatali partnerével, Titus Corlateannal – állapította meg Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára 2013. február 18-án, újságíróknak nyilatkozva.

Uniós külügyminiszteri ülés

Németh Zsolt parlamenti államtitkár képviselte hazánkat a Külügyminiszterek Tanácsa 2013. február 18-i brüsszeli ülésén.

Új külügyi képzési központ nyílt (+videó)

Bába Iván, a Külügyminisztérium közigazgatási államtitkára 2013. február 18-án megnyitotta a tárca szimulációs képzési központját.

Új lendületet vettek a magyar-szlovák kapcsolatok

Martonyi János külügyminiszter 2013. február 19-én a dolgozószobájában fogadta a szlovák államfő 2013. február 19-20-i budapesti látogatásán részt vett Miroslav Lajcak miniszterelnök-helyettes, külügyminisztert. Közlemény.

Hatékony lehet a visegrádi, balti és észak-európai országok együttműködése

Németh Zsolt államtitkár szerint hatékony lehet a visegrádi, balti és észak-európai országok együttműködése az EU bővítésének, szomszédságpolitikájának és az Oroszországhoz fűződő kapcsolatoknak az ügyében.

Az uniós tagság előnyeiről indul tájékoztató kampány

Az én Európám címmel tájékoztató kampány indul az európai uniós tagság előnyeiről. A kampány bemutatóján Győri Enikő, a Külügyminisztérium uniós ügyekért felelős államtitkára azt mondta, igyekeznek felhívni a figyelmet azokra az EU-nak köszönhető eredményekre, amelyeket ma már természetesnek vesznek az emberek.

Németh Zsolt: Közép-Európának példát kell mutatnia a sokszínűség támogatásában

Németh Zsolt külügyi államtitkár szerint Közép-Európának példát kell mutatnia a sokszínűség támogatásában, a térségben ugyanis a kultúrák sokfélesége jellemző, ezek mégis egységet alkotnak, mert szoros kapcsolatok vannak közöttük.




Itt található: Kutasi József Antal:

www.jozsef-kutasi.de
http://kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf
https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog 
https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.de/search?hl=de&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&hs=deY&q=Kutasi+J%C3%B3zsef&btnG=Suche&meta=&aq=f&oq=
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955

LEVÉLKÜLDÉSRE FELIRATKOZÁS:<jozsef@kutasi.eu>