Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 13., szerda

16.454 - Kutasi József Antal > Kisgazdapárt > Dr. Horkovics Kováts János elnök > Ángyán József válasza

** www.nemzetihirhalo.hu *************

Kisgazda közlemény 

Tisztelt képviselő úr! 
Tájékoztatásul küldjük az alábbi OS közleményünket: 
Kisgazdapárt sajtóközleménye

A megújult Kisgazdapárt elnöksége figyelemmel kíséri és értékeli az Orbán-kormány erőfeszítéseit a gazdaság rendbetétele, a stratégiai közüzemek visszavásárlása érdekében tett lépéseit. Külön kiemeljük a már megtett és a még tervezet lakossági terhek csökkentését. De mint konstruktív párt, fel kell hívnunk a kormány figyelmét, hogy a magyar nemzet fogy, sorvad, az önfeladás légköre veszi körül. Fiataljaink több százezres tömegben fordítanak hátat a hazánknak, munkájukkal, tudásukkal más országokat gyarapítanak. Történelmi igazság, hogy mindig a vidék, a parasztság volt a nemzet megtartó erejének fő bázisa, a kőszikla, amire építhettük a jövőnket. Ezt viszont csak úgy érhetjük el, ha minél több gazdának megadjuk a lehetőséget, hogy termeljenek, hogy a családi gazdaságok tradicionálisan megerősödjenek. 
A magyar föld védelme és a gazdák földhöz juttatása ügyében vannak fenntartásaink a kormánnyal és törvényhozással szemben, mivel a nagytőkét és a nagybirtokok kialakítását részesítik előnyben a kis és középméretű családi gazdaságokkal szemben. 
A Kisgazdapárt soha nem fog olyan mezőgazdasági stratégiát támogatni, ami a magyar földet árucikké silányítaná, vagy a nagytőke uralma alá helyezné. 
A Kisgazdapárt elismeréssel adózik Dr. Ángyán József Fideszes országgyűlési képviselő szakmai felkészültsége, és a gazdatársadalom érdekében folytatott harcos kiállása előtt. Meggyőződésünk, hogy a kormánynak és a Fidesz-KDNP parlamenti frakcióközösségnek figyelembe kéne vennie Ángyán József aggályait és javaslatait. Megítélésünk szerint Ángyán József személyében képviselve van a parlamentben a száz ötéves múlttal rendelkező kisgazda mozgalom értékrendje, a vidék iránti elkötelezettség. 
A Kisgazdapárt pártállástól függetlenül kiáll és támogatja Ángyán József küzdelmét. 
Az országgyűlés minden egyes tagjának a személyes felelősségévé tesszük a magyar föld ügyét és a gazdák sorsának alakulását, amit a következő választáson, számon is fogunk kérni.
Felhívjuk Miniszterelnök úr figyelmét azon ígéretére, hogy ameddig ő kormányon lesz, egyetlen négyzetméternyi földet sem fognak az idegenek elsajátítani. Jó lenne, ha az ilyen súlyú ígéreteit a meghozott törvények hitelesítenék. 
Véget kell vetni annak, hogy a választásokat megnyerő politikai erő által tett ígéretek, a kormányzati és a törvényalkotás során kilúgozódnak, elfelejtődnek vagy a meghirdetett szándék és cél ellen ható kiskapuk sokaságát építik be a meghozott törvényekbe. 

Budapest, 2013. 10. 
Dr. Horkovics Kováts János 
elnök 

Ángyán József válasza 

Tisztelt Elnök Úr! 

Kedves Kisgazda Barátaim! 

Mindenek előtt hálás köszönetemet fejezem ki azért a sajtóközleményért, amelyben a Kisgazdapárt - mint a történelme során már annyiszor nyiltan és mindig következetesen - kiállt a magyar föld, a gazdálkodó családok, a gazdatársadalom és a vidék ügye, az általam is képviselt valódi "nép-párti" vidékstratégia, föld- és birtokpolitika mellett. Amellett a vidékstratégia mellett, amely a kis, közepes családi gazdaságokra, azok szövetkezésére, a helyi gazdaság és társadalom, a helyi közösségek megerősítésére, a város és vidéke kapcsolatainak újraépítésére épül. Köszönöm a kiállást amellett a program mellett, amelyet a ma kormányzó politikai erők a választásokat megelőzően - velem együtt és az én őszinte közreműködésemmel is - meghirdettek, és aminek megvalósítására az elsöprő erejű felhatalmazást kapták. 
Köszönöm annak világos deklarálását, hogy a Kisgazdapárt soha nem fog olyan mezőgazdasági stratégiát támogatni, ami a magyar földet árucikké silányítaná, vagy a nagytőke uralma alá helyezné. Ez ma azért is nagyon fontos állásfoglalás, mert a köz érdekein átgázolni látszanak a Dél-Amerikába igyekvő spekuláns tőkebefektető társaságok, a tőkés nagybirtok érdekei. Ez az egész magyar társadalmat katasztrófával fenyegeti, és éppen Dél-Amerika nemzeteinek példáján látjuk, hogy milyen nehéz egy ilyen romboló folyamat által előidézett mélységből ismét visszakapaszkodni. Köszönöm hát azon erőfeszítéseim támogatását, amelyekkel igyekszem visszafordítani a folyamatokat az eredeti, "nép-párti" irányba, és megtisztelőnek érzem, hogy ezeket a közlemény a kisgazda értékrendnek megfelelő tevékenységként értékeli. 
A szó és a tett, az ígéretek és a megtett lépések azonosságának,a jog és a politika erkölcsi megalapozottságának fontosságába vetett közös hitünk alapján, az igazság és a nyilvánosság, valamint a tisztességes emberek összefogásának erejében és a Gondviselésben töretlenül bízva, őszinte tisztelettel és üdvözlettel: Ángyán József