Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 12., kedd

16.444 - Kutasi József Antal > www.nemzetihirhalo.hu: Emeljenek vádat Gyurcsányék ellen is 2006 ősze miatt!

 www.nemzetihirhalo.hu *************

Emeljenek vádat Gyurcsányék ellen is 2006 ősze miatt! 

Múlt pénteken nyújtotta be az ügyészség a vádiratot a 2006 őszi rendőrterror katonai bűncselekményei miatt 14 volt, illetve jelenlegi rendőrtiszttel szemben. A vádlottak között van többek között Gergényi Péter akkor budapesti, Bene László akkori országos rendőr-főkapitány és Dobozi József, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) akkori parancsnoka. 

A lassan vánszorgó felelősségre vonás újabb fejezetéhez értünk, amely üdvözlendő, de még mindig kevés. Ráadásul a volt rendőrparancsnok vádlottak - így Bene László - ellen döntően a felelősségre vonás elmulasztása miatt emeltek vádat, különös hangsúllyal a MTV székházostromra. A Gergényi elleni vádemelés nem terjed ki a 2006. október 23-i véres rendőri akciók miatti felelősségre annak ellenére, hogy ezen a napon a fővárosi rendőri erők műveleteit szintén ő irányította. A szemkilövéseket okozó nem rendszeresített vadászfegyverek, gumilövedékek használata miatt nem emeltek vádat, a polgárok százainak megverésével, önkényes bebörtönzésével járó célzatos embervadászatok miatt pedig csupán néhány vádemelés történt. De mi lesz a többi felelőssel? A vádak alapján úgy tűnik, hogy a rendőrök sérelmei a civilekéhez képest hangsúlyosabb szerepet kaptak a felelősségre vonásban. 

A rendőri vezetők elszámoltatása érdekében tett feljelentések sorában található a Nemzeti Jogvédő Alapítvány feljelentése, közös feljelentésünk, továbbá a 2006-os jogsértettek képviseletében Gőbl György által tett feljelentések is. 
A közvélemény elvárja a bíróság gyors, nyilvánosság számára átlátható és pártatlan eljárását a mielőbbi érdemi határozathozatal érdekében, miután már így is megengedhetetlenül sok idő telt el a véres események óta. 

A legnagyobb baj, hogy nincs a vádlottak között egyetlen akkori politikai vezető, így Gyurcsány Ferenc sem, őt még ki sem hallgatták. A számos rendelkezésre álló bizonyíték és jelentés ellenére a terrorcselekmény miatti felelősségre vonás még várat magára, de a felelőssége szóba jöhet katonai bűncselekmények felbujtójaként is akkori megnyilatkozásai és szerepvállalása alapján. A terrorcselekményt a törvény tíztől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Ezt célzó több feljelentés is benyújtásra került. Ezáltal mindenki, aki részt vett a tömeges rendőri jogsértésekben, akár felhívást adott rá, terrorcselekmény miatt vonható felelősségre. Követeljük tehát a terrorcselekmény miatt gyanúsítást, majd vádemelést is Gyurcsány Ferenc és társaival szemben, illetve az összes felelős volt rendőrparancsnok elleni vádemelést is! 

A Gyurcsányék és az összes felelős elleni vádemelés elmaradása sérti mindazok felelősségre vonáshoz fűződő jogait is, akik elszenvedői voltak a nagyszámú, személyes szabadságukat, testi épségüket és emberi méltóságukat sértő bűncselekmény-sorozatnak, amelyet a rendőrség állományához tartozó személyek követtek el nem egy esetben felháborító módon ügyészségi és bírósági közrehatással. 

Az ügyészségnek alkotmányos kötelezettsége e cselekmények alapos, ésszerű időn belüli kivizsgálása, illetve törvényi feltételek fennállása esetén a vádemelés. Ismét fel kell tenni a kérdést: mi az akadálya a terrorcselekmény miatti vádemelésnek és Gyurcsányék felelősségre vonásának? Csak remélni tudjuk, hogy nem Debreczeni József nemrégiben megjelent szerecsenmosdató könyve hatotta meg az ügyészséget... 

Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő és Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő 

Hírháló megjegyzés: elárulom, nem lesz se vádemelés, se elszámoltatás, se számonkérés! Ugyanis holló a hollónak . mint tudjuk - nem vájja ki a szemét! De azt is tudjuk, egy akolból valók a rendszerváltók, legyen az bármiylen színű (ál)ruhában: MSZ(M)P, MDF, SZDSZ, FIDESZ, KDNP, LMP stb...