Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2013. február 28., csütörtök

16.559 - Kutasi József Antal > Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: Szociális szövetkezetekkel a foglalkoztatásért


Feladó: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
Dátum: 2013. február 28. 16:47
Tárgy: A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele
Címzett: jozsef@kutasi.eu



A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium heti hírlevele 2013-02-28
Szociális szövetkezetekkel a foglalkoztatásért

Magyarországon jelenleg nincs fontosabb cél, mint a foglalkoztatás bővítése, de más frontokon is harcolnunk kell a társadalmi egyenlőtlenségek felszámolásáért. Hazánk nagyon sok eredményt tud felmutatni ezen a területen, ami az összefogásnak köszönhető: a feladatból az Emberei Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mellett a vidékfejlesztési tárca is kivette a részét – hívta fel a figyelmet V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a Vidékfejlesztési Roma Akadémia II. „Szociális gazdaságfejlesztés, szociális szövetkezetek” című szakmai napon.

Állami vagyonfelügyelő veszi át a MAL Zrt. irányítását

A 2012 szeptemberében stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősített MAL Zrt. irányítását és folyamatos működtetését az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át. Az intézkedés közvetlen kiváltó oka, hogy az illetékes bíróság a társaság ellen egyik hitelezője által benyújtott kérelem alapján elrendelte a felszámolási eljárás megindítását. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. biztosítja a megfelelő forrást a munkahelyek megőrzését szolgáló, ésszerű intézkedésekre. Az azonnali és határozott kormányzati beavatkozással biztosítható a gyártáshoz szükséges ingatlanok és eszközök megtartása annak érdekében, hogy a termelés tovább folytatható legyen egy új, követelésektől mentes vállalatban.

Átadták a HungaroControl új irányító központját (+videó)

Átadták szerdán a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. új központját Budapesten, ahonnan Európa legmodernebb forgalomirányító szoftverével dolgozhatnak a légiforgalmi irányítók.

Idén is világsztárokat lát vendégül a Budapesti Tavaszi Fesztivál (+videó)

Március 22. és április 7. között rendezik meg a 33. Budapesti Tavaszi Fesztivált – mondta el Vitézy Zsófia fesztiváligazgató, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a rendezvénysorozat idei programját ismertető sajtótájékoztatón 2013. február 26-án. Az 1981-ben alapított fesztivál Magyarország legnagyobb összművészeti seregszemléje, és európai viszonylatban is az egyik legrangosabb kulturális esemény.

Belső energiapiac: erősödő régiós együttműködés Közép-Európában

Az Európai Unió szakminisztériumi vezetői a belső energiapiac megvalósításának előrehaladásáról szóló bizottsági közleményről és az újszerű bioüzemanyagokra való átállást ösztönző irányelv-módosítási javaslatról egyeztettek 2013. február 22-én, Brüsszelben. Az Energia Tanács ülésén Horváth Attila Imre zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár vezette a magyar delegációt.

Amennyiben a jövőben nem szeretne több hírlevelet kapni, ide kattintva iratkozhat le. Technikai ajánlások
Honlaptérkép
GYIK
Impresszum
További hírek



--

Itt található: Kutasi József Antal:
www.jozsef-kutasi.de
http://
kutasi.blogspot.com
http://h.kutasi.eu/polhirfut.pdf
https://picasaweb.google.com/daniel.kutasi
https://www.facebook.com/kutasi.jozsef.antal.blog 
https://plus.google.com/photos/116669017447106737214/albums
https://www.google.de/search?hl=de&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ade%3Aofficial&hs=deY&q=Kutasi+J%C3%B3zsef&btnG=Suche&meta=&aq=f&oq=
https://www.google.de/search?q=kutasi+j%C3%B3zsef&hl=en&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=zJufUKynE5P34QSr3IHAAw&ved=0CDsQsAQ&biw=1920&bih=955
LEVÉLKÜLDÉSRE FELIRATKOZÁS:<jozsef@kutasi.eu>