Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2014. április 7., hétfő

18.590 - A Magyarok Világszövetsége gratulál a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek a 2014-es országgyűlési választásokon elért győzelemhez


Feladó: MVSZ Sajtószolgálat
Dátum: 2014. április 7. 12:47
Tárgy: MVSZ: Jókívánságok és intelmek a választások résztvevőihez
Címzett: 
Kutasi József Antal


A Magyarok Világszövetsége gratulál a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek a 2014-es országgyűlési választásokon elért győzelemhez. Egyben jókívánságainak ad hangot a Jobbik és az LMP sikeres szerepléséért – nyilatkozta április 7-én Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, egyben levonva a mostani választások tanulságait is.

 

Gratulálunk az Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP pártszövetségnek a választási győzelemhez, amellyel Magyarország vezető politikai ereje újabb négyéves lehetőséget nyer politikájának, eddigi kormányzásának konszolidálására.

 

Ugyanakkor a Magyarok Világszövetsége nevében arra kérjük a fölényes győzőket (a nyilatkozat közzétételének időpontjában, szavazatok 98,97%-os feldolgozottságánál egyetlen  mandátum sorsától függ az újabb kétharmad), hogy eljövendő kormányzásuk során legyenek tekintettel arra, hogy 2014. április 6-án Magyarország választópolgárainak a szavazatokban megtestesülő akarata jelentősen eltér a parlamenti mandátumok elosztásának arányától.

Az MVSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy most, a kormány- illetve rendszerváltást sürgető, három parlamentbe jutó ellenzéki pártra összesen mintegy 350 ezerrel többen szavaztak, mint a 2/3-os többséggel kormányt alakító győztesekre (2.483.782 : 2.135.891). Mindez az új választási rendszer sajátosságainak a következménye, amelynek egyik legfőbb ismérve, hogy nem arányos.

 

Az MVSZ megítélése szerint ez a mértékeltolódás három fő tényezőnek tudható be: a választókerületek újrarajzolásának, az egyfordulós választási rendszernek és az országos közszolgálati médiának a kormányzati politika szolgálatába való állításának.

 

Patrubány Miklós ma, április 7-én 14 órakor sajtótájékoztató keretében ismerteti bővebben választási értékelését. A sajtótájékoztató a világhálón megtekinthető, ide kattintva:

 

http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/2489667

 

MVSZ Sajtószolgálat

8313/140407