Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 11., vasárnap

883 - A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Sopron Vármegye tagszervezete tiszteletteljes kéréssel fordul Önökhöz.

Von: Gőbl György [mailto:goblgy@gmail.com]
Gesendet: hétfő, 2008. május 5. 22:38
An: Kutasi József

Betreff: Konduljanak meg a harangok!

Drága Magyar Testvéreink, Véreink! 
Kedves Lelkipásztorok! 
 
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Sopron Vármegye tagszervezete tiszteletteljes kéréssel fordul Önökhöz.

Jelen sorokat - trianoni tragédiánk 88. évfordulójának közeledtével- szeretnénk a Kárpát-medence egész területére eljuttatni. Felekezettől, nemzetiségi hovatartozástól függetlenül, minden Isten szent igéjét hirdető és valló lelkipásztorhoz és közösséghez szól e levél.

A huszonegyedik század reményvesztett emberének - sajnos sokszor vesszük észre- sem önképe, sem közösségi tudata, de a legrosszabb, hogy Istenperspektívája sincs. E három visszaszerzésében, megerősödésében segít történelmünk ismerete.

1920. június 4-én súlyos sebet ejtettek nemzetünk testén. Csupán csak Sopron, és néhány nyugat-magyarországi település dönthetett arról - népszavazás útján -, hogy továbbra is Magyarországhoz akar-e tartozni. Sopron és környéke döntött. Ezért a mélységes hazaszeretetéért érdemelte ki a "Civitas Fidelissima" (Hűség Városa) megtisztelő címet a nemzettől. Sajnos a többi elszakított területen élő honfitársunk nem kapott ilyen lehetőséget akkor és azóta a mai „demokratikus" időkben sem.

Mindannyinknak szeme előtt kell lebegnie, hogy az elrabolt területeken sok igaz lelkű magyar testvérünk él, akik 88 év távlatában is hűséggel és hazaszeretettel ápolják nemzetünk fönnmaradását az elnyomás ellenére is, példát adva nekünk, holott a legtöbben közülük román, szerb, ukrán, szlovák és más állampolgárnak születtek.

Az elmúlt években sok helyen sírtak a harangok a gyalázatos békediktátum aláírása napján június 4-én.

Sajnos még nem minden templomban.

Tisztelettel szeretnénk kérni, hogy az aláírás időpontjának megfelelően június 4-én délután fél ötkor az önök templomában is konduljanak meg a harangok és figyelmeztessenek a magyarság lelki, nemzeti összetartozására.

   Nagy reménnyel hinnünk kell a magyar feltámadásban! Hiszen, ha csak egy mustármagnyi hitünk van, egy világot mozgathatunk meg, ha Isten akaratával együttműködünk, és kérjük a Magyarok Nagyasszonya áldott közbenjárását. A megosztottság megszűnik, ha nem a pártrendszerre figyelünk. Szent István útmutatása 1000 éven keresztül biztos irányt adott népünknek a Szent Korona országában.

Isten áldja sokat szenvedett Nemzetünket! 

Sopron, 2008. április 10. 

Tisztelettel és köszönettel: Spaller Erika  HVIM Sopron vármegye szervezetének nevében 
Elérhetőség: Spaller Erika +36/70/554-0293 hvimsopron@citromail.hu 9422, Harka Sport u. 11.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------