Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 11., vasárnap

891 - Vass István: Választott képviselőink, s felelőtlen kormányunk nem képesek a hatalom tisztességes, eredményekre vezető gyakorlására.

Von: tornado-hirek@googlegroups.com

Im Auftrag von: Vass István

Gesendet: csütörtök, 2008. május 8. 07:00
An: Kutasi József

Betreff: A KORMÁNY ELLENÜNK VAN

 

 

A KORMÁNY ELLENÜNK VAN.

GYAKOROLJUK A HATALMAT

KÖZVETLENÜL!

 

Szégyen és gyalázat. Választott képviselőink, s felelőtlen kormányunk nem képesek a hatalom tisztességes, eredményekre vezető gyakorlására.

A társadalom sokféle, egybehangzó jelzése, a közvélemény kutatók mérései, a közterületen folyamatos demonstrációk, munkabeszüntetések mutatják, hogy az országgyűlés, a kormány végképp elvesztette a választópolgárok bizalmát.

 

A hatalom birtokosai mindezek ellenére a fülük botját sem mozdítják, s úgy tesznek, mintha a legtermészetesebb lenne az általuk okozott áldatlan, botrányos állapot.

Ebben a helyzetben pedig, egyetlen elfogadható lépés lenne a részükről, ha mandátumukat visszaadva, lemondanának a hatalom gyakorlásáról.

 

Nem teszik. Szánalmasan, önös érdekből ragaszkodnak a hatalomhoz, s tehetségtelenségükkel, alantas szándékaikkal, bűnös hajlamaikkal további károkat okoznak az országnak.

 

Szégyenszemre nekünk, a népnek kell kivenni a kezükből a kormányzást az Alkotmány 2. §. (2) bekezdés rendelkezése szerint, a közvetlen hatalomgyakorlás alkalmazásával.

 

Az áprilisi népszavazás után, most…

Indul a parlament feloszlatására vonatkozó népi kezdeményezés.

 

A Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány által benyújtott kezdeményezés aláírási ívét hitelesítette az OVB.

Két hónap van arra, hogy 50 000 aláírást gyűjtsünk össze.

Amennyiben ez megvan, és érvényes, akkor a Parlament nem tehet egyebet, minthogy napirendre tűzi, megtárgyalja a kezdeményezést, és döntést hoz róla.

 

Ez a döntés nem is lehet más, mint az önfeloszlatás.

Ha nem így határozna az országgyűlés, döntésével szentesítené a már elindult gyakorlatot, amely a nép akaratával szembeni hatalomgyakorlást, a nép által elutasított, minden támogatást nélkülöző kormányzást jelenti.

Szemérmetlen módon, ez folyik most, és pont ennek akarunk mi, mindannyian, véget vetni.

 

Megköszönve a Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány jól időzített kezdeményezését, nincs más dolgunk, hogy mellé állva, mindannyian, összefogva intenzíven gyűjtsük az aláírásokat. Biztos vagyok benne, hogy nem 50, hanem több százezer is összegyűlhet, ha nekilátunk, s ez megkérdőjelezhetetlen, megkerülhetetlen NÉPAKARAT.

 

Jól illeszkedik ehhez az akcióhoz a két népszavazási kezdeményezés, amelynek aláírási ívét szintén hitelesítette az OVB.

E népszavazások érvényessége és eredményessége esetén nem lesznek pártlisták. A Parlamentben csak egyéni választókörzetekben megválasztott képviselők kerülnek be.

A jelölteknek nem kell jelölőcédulákat gyűjteni, s első lépésként jelentős módon változik a választójogi törvény.

 

Most ismét egy lehetőség nyílik az összefogásra.

A népszuverenitás jegyében, gyakoroljuk hát együtt, mindannyin közvetlenül a hatalmat.

 

Nemzettel a Hazáért Összefogás Közössége

Vass István

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------