Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 12., hétfő

898 - Tejfalussy András: Ezúton felhívjuk a Magyar Televízió vezetői és műsorvezetői és Felügyelő Bizottság figyelmét arra

Von: Tejfalussy András [mailto:ujvizforras@freemail.hu]
Gesendet: Montag, 12. Mai 2008 14:18
An: Kutasi József
Betreff:
Nyilvános közérdekű bejelentés

 

Tisztelt Uraim és Hölgyeim!


Köszönöm a tájékoztató iratot, de az a véleményem, hogy a Százak Tanácsa is részt vesz a fertőző vírusos ivóvízzel és a konyhasópótlás akadályozásával, s a káliumot túladagoló étkezéssel való, a Mózes II. 23. 20-33. szerinti életrövidítés, meddőségokozás, gyógyulás akadályozás (apartheid) bűncselekményekben (pl. dr. Kellermayer Miklós), s az ezekről figyelem elterelésben. Amennyiben a csatolt dokumentumok eljuthatnának nevezettek általam nem ismert e-mail-jeire, az ő válaszaik (vagy nem válaszolásuk) lehetővé tenné a pontos tájékozódást személyes elkötelezettségeikről. Javaslom, hogy aki ismeri az e-mail címeiket, legyen kedves továbbítani a jelen észrevételemet.   

Tisztelettel: Tejfalussy András

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Iratjel: Somlyoi-Krizso-080512

Magyar Televízió, MTV M1 elnökéhez

E-mail: napkelte@naptv.hu

 

Nyilvános közérdekű bejelentés (a Ptk. 484-487. §. szerinti kárelhárítás a Váci Rendőrség helyett).

 

Ezúton felhívjuk a Magyar Televízió vezetői és műsorvezetői és Felügyelő Bizottság figyelmét arra, hogy a tegnap Somlyói Tamás (vesztes) akadémiai elnökjelölttel részére lehetővé tett nyilatkozások alkalmával, valójában a vízművek által szolgáltatott ivóvíz teljesen tökéletesnek feltüntetése, vagyis  a szolgáltató vízművek részére az ivóvíz előállítás önköltségnél nagyságrendekkel nagyobb hasznot hajtó (az extraprofit adóként fizettetésével) folytatott szolgáltatást tökéletesnek feltüntető burkolt reklámozás történt a közszolgálati televízióban, amikor Krizsó  Szilvia műsorvezető beszélgetett Somlyói Tamással (valamint Presszer Gáborral, az ismert művésszel, aki szintén feldicsérte a vezetékes ivóvizet). 

 

Nem egyedi jelenségről van szó, hanem arról a tendenciáról, hogy a közérdekű ivóvíz szennyezettségi adatok meghamisított híresztelése eltereli a figyelmet a mérések által kimutatott ivóvíz-szennyezettségi problémákról, azokról is, amelyek az Állami Számvevőszék és a KÖJÁL által hivatalosan megállapításra kerültek, de azokról is, amelyek egyéb hivatalos mérések eredményeiként korábban kiszivároghattak. Pl. arról, hogy a budapesti szennyvíz 40%-a mindmáig is tisztítás nélkül ömlik a Dunába, vagyis kb. 800 ezer ember fekáliája és egyéb szennyvize. Meg arról, hogy ez a szennyvíz az elszennyeződött Duna partjának a kavics-homok rétegein átszívása és klór hozzáadása után egy körvezeték útján egész Budapest vízhálózatát folyamatosan fertőzi, mérgezi.  Arról, hogy igyekeznek eltitkolni, hogy a klórozás nem pusztítja el a fekáliával bejuttatott  fertőző vírusokat, s nem hatástalanítja a fogamzásgátló stb. vegyszereket, háztartási vegyszereket, de a szántóföldekről, kertekből a Dunába bejutó műtrágyákat és növényvédő mérgeket sem.  

 

A ténylegesen egyre romló hazai ivóvíz minőségről idézett vízügyi ellenőrzésről szóló Állami Számvevőszéki jelentési megállapítások, s a KÖJÁL- és más hivatalos ellenőrző mérések ezekkel egyező hivatalos adatait – s az ivóvíz szennyezés elhárítás háztartási szinten alkalmazható korrekt módszereit összegyűjtöttük és közzétettük a www.aquanet.fw.hu, ill. az ivóvizjavitas.fw.hu internetes honlapjainkon..

 

Nem csak az a törvénysértés, ha közérdekű adatok meghamisításában bűnsegédkezik egy közszolgálati televízió. Az is törvénysértő, hogy a vízminőség alaptalan feldicsérésével fedezik azt a (jelenleg is zajló) szolgáltatói és önkormányzati törvénysértést, hogy a fizettetett víz- és csatornahasználati díj egészét emelik az áramdíj növekedésének az arányában, miközben az áramdíj csak egy része a vezetékes ivóvíz és csatorna szolgáltatás tényleges önköltségnek. Az is törvénysértő (csalás), ha elterelik a lakosság figyelmét a vízmű által szolgáltatott ivóvíz mérésekkel egyáltalán nem ellenőrzött fertőző vírus tartalmáról, s a többi szintén nem mért, vagy hiányos, ritka méréssel ellenőrzött szennyezőiről. Vagyis a műsor hamisan beszélte be azt, hogy a hazai vezetékes ivóvizek szennyezettségét valamennyi fertőző és veszélyes komponens vonatkozásában folyamatos pontos mérésekkel ellenőrzik.  Kérjük, hogy ismertessék a fentieket is (ugyanabban a műsorukban).  

 

Verőce, 2008. 05. 12.

Tisztelettel:

Tejfalussy András dipl. mérnök

méréstani szakértő (1-420415-0215)

H-2621 Verőce, Lugosi u. 71. +36-202181408

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------