Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2008. május 16., péntek

929 - Frigyesy Ágnes: Tőkés László pünkösdi körútja - Már választásra készül a Fidesz

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: péntek, 2008. május 16. 13:35
An: Kutasi József
Betreff:
Már választásra készül a Fidesz

 

 

Az MTI és a szerb rendőrség hazudott

Tisztelt Szerkesztőség!

Ezúton tájékoztatom a Önöket és Önökön keresztül a nyilvánosságot, hogy az MTI és a szerb rendőrség hazudott, amikor azt állították, hogy nem is tudnak a megveretésemről. Azok után, amit a szerb hatóságok velünk műveltek, azon már meg sem lepődünk, hogy még hazudnak is. Ezúttal azonban rendkívül könnyen cáfolhatom elképesztő hazugságukat, csatoltan megküldöm ugyanis a 2008. május 10-én, Szabadkán kelt határozatot, amellyel 2 évre kitiltottak Szerbiából, s amelyet a szabadkai rendőrfőkapitány, Borivoj Mucalj személyesen írt alá. Ez a dokumentum egyértelműen bizonyítja, hogy hazudik a szerb rendőrség szóvivője.

Az MTI tudósítója is hazudott, amikor azt állította, hogy nem nyilatkozunk, s a szabadkai elnökünk - aki egyben szemtanúja volt további 20 járókelővel együtt a megtámadásomnak - elérhetetlennek bizonyult.

Egyúttal tájékoztatom a közvéleményt, hogy a mai napon Szerbia budapesti nagykövetségén, a szabadkai rendőrségen, a szerb belügyminisztériumnál, Magyarország külügyminisztériumánál és a Magyar Köztársaság szabadkai konzulátusánál írásban tiltakoztam az engem és társaimat ért jogtiprások ellen, valamint fellebbezést nyújtottam be a kitiltásom ellen, illetve panaszt tettem. A fenti diplomáciai képviseletek számára valamennyi, az ügyben keletkezett hivatalos dokumentumot, orvosi látleletet, rendőrségi iratot elküldtem. Náluk érdeklődjenek a továbbiakban.

Tisztelettel:
Toroczkai László

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Már választásra készül a Fidesz
2008. május 14. 21:19 FigyelőNet, MTI

A Fidesz jövő kedden megkezdi a választásokra való felkészülést, amit megerősítettek a pártnál.

A közszolgálati televízió információi szerint Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a fideszes választókerületi elnökök, a fideszes megyei elnökök és polgármesterek mellett a párt parlamenti frakcióját, illetve több ellenzéki képviselőt is meghív a választási felkészüléssel foglalkozó tanácskozásra.

Szijjártó Péter az MTI érdeklődésére elmondta: arról nem tud, hogy a választókerületi elnökökön kívül mások is részt vesznek a tanácskozáson. A választási felkészüléssel kapcsolatos tv-információra reagálva a szóvivő azt mondta, a Fidesz a soron kívüli országgyűlési választásokra készül, ezért a párt szerveit készenlétben kell tartani.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Megütötte Gondát egy taxis - A Stop azt hazudja, gárdisták voltak
http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-kuruc-k.gif2008-05-15. 10:38 Kuruc.info



A Kossuth téri tüntetők és a Nádor utcai taxisok viszonya pünkösdhétfő estéjén odáig fajult, hogy egy Kassai Csaba nevű proli, a Taxi4 munkatársa ököllel arcba vágta a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivőjét, tudtuk meg magától a sértettől.

Honalapító Árpád-házi zászlóinkkal minden nap tüntetünk a Kossuth téri 1918-19-es proli diktatúra VÉRTANÚinaK terén 19-21 óra között - áll az MNB 2006 állandó felhívásában. És bizony - El-Qró jóslatával ellentétben - nem unták meg, nem mentek haza: néhányan kitartanak becsületből, még ha egyéb haszna nincs is a mindennapos megmozdulásoknak.

A Kossuth tér melletti kávézókban megpihenő taxisok eddig is többször szóvá tették, hogy mennyi gondot okoznak számukra a tüntetők, akik miatt egyre rosszabb az ország helyzete, kevesebb a fuvarjuk mostanság, mint régebben. (Gyurcsány Ferenc országlása talán elkerülte a figyelmüket.)

Pünkösdhétfő estéjén a Taxi4 flotta EBX-907 rendszámú autójának sofőrje, Kassai Csaba megütötte Gonda Lászlót, aki éppen kikérte magának a taxisok viselkedését maga és a tüntetők nevében.

Az esetet többen is látták, de az összegyűlt taxisok megfenyegették a tanúkat, hogy ne merjenek részt venni egy esetleges eljárásban, mert az számukra súlyos következményekkel járhat. Gonda László elsőként a Taxi4-hez fordult, melynek etikai bizottsága kedden korrekten meghallgatta őt, bár félő, hogy elkenik az ügyet, azért addig is bojkottáljuk a céget!

A taxisok 1990-ben egy országot bénítottak meg a blokádjukkal a megemelt benzinár miatt, míg a mai helyzetben evvel nem is törődve, a Kossuth téri tüntetőket zaklatják folyamatosan.

A korábban sokáig a Köztársaság téren székelő Stop azt írja ma reggeli cikkében, miután tudósítójuk egy zuglói kávéházban látta Gondát: "Természetesen próbáltuk szóra bírni a kormányváltó eszméket dédelgető férfit, de nem igazán jártunk sikerrel. Ez persze érthető, hisz ki dicsekedne azzal, hogy jól elnáspángolták? Senki." Az eszébe se jut a komcsi firkásznak, hogy eddigi hazudozásaik miatt nem nyilatkozik nekik Gonda.

Így találgatásokba bocsátkozik stoppolásból élősködő hírhamisító, de nem ám pl. a kézenfekvő rendőrterrort sejteti a háttérben, melynek Gonda is többször áldozatul esett, hanem az eddig még a parlagfűnek sem igen ártó gárdistákat gyanúsítja. "Az tény, hogy a Magyar Nemzeti Bizottság tagja és a Magyar Gárdisták között nem túl rózsás a viszony. Sőt, Gonda a feketeruhás hazafiakat tömörítő szervezet megszüntetéséről folyó tárgyaláson komoly szócsatába keveredett több gárdistával is. Talán ez a vita fajult el valahogy verekedésig." Gonda ezzel szemben szerkesztőségünknek elmondta: semmi baja a gárdistákkal, és ott szeretne lenni a koncepciós per következő tárgyalásán is.

Gonda Lászlónak jobbulást és szebb jövőt kívánunk!

(Harcter.hu, Kuruc.info)

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Nemzeti becsület kérdése
Tőkés László pünkösdi körútja



Tőkés László Sajtóirodája 2008. május 13-án az alábbi közleményt tette közzé: A május 8-9-én Bákóban tartott, Veszélyeztetett kultúrák - veszélyeztetett örökség című konferencián Tőkés László királyhágómelléki református püspök, EP-képviselő felkért hozzászólóként ismertette a moldvai csángók ügyében általa tett lépéseket, illetve az elmúlt tizennyolc esztendőben tapasztalt mulasztásokat ezen a téren. Ha Litvánia európai üggyé tudja emelni a litván ügyet, akkor mi miért nem tudjuk általában a magyar ügyet európai ügyként kezelni? - summázta azt a nézőpontot, amely szerinte hiányzik az általános magyar politikai magatartásból.

Felszólalásában Tőkés László elmondta: 1991-ben személyesen vetette fel a csángó kérdést II. János Pál pápánál, akinél megértésre talált, de semmilyen kedvező következménye nem volt ennek. A kilencvenes években felemás tapasztalatot szerzett a kérdést illetően az RMDSZ-ben, mert szerinte már akkor nemzetstratégiai szinten kellett volna kezelni e kérdést, de később, a csatlakozási tárgyalások során sem akarta az RMDSZ hangsúlyozni azon feltételek teljesítését, amelyek rendeznék a csángók helyzetét.

Tőkés László ismertette: első ízben az EP kisebbségi munkacsoportjának 2008. január 18-i plenáris ülésén hozta fel a csángó ügyet más veszélyeztetett kisebbségek ügyével együtt, majd a február 21-i ülésen, amikor már napirendre került a csángó-kérdés, javasolta, hogy az EP küldjön megfigyelőt Moldvába a csángók helyzetének feltárása érdekében.

Krisztus nevében asszimilációs tevékenységet folytatnak sok helyen - hangsúlyozta az EP-képviselő, aki emiatt javasolta, hogy egyházközi párbeszéd szintjén közelítsék meg a témát. A csángó és általában a magyar ügyet európai ügyként kell kezelni és ez nemzeti becsületünk szempontjából is fontos kérdés - szögezte le felszólalása zárógondolataként.

A konferenciát követően Tőkés László a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége (MCSSZ) bákói székházában találkozott Solomon Adriannal, az MCSSZ elnökével, Hegyeli Attilával, a moldvai magyar nyelvű oktatás programfelelősével és Pogár Róbert magyarfalusi római katolikus pappal, aki délután Pusztinán magyar nyelvű misét celebrált. Elsősorban oktatási kérdésekről tárgyaltak, többek között arról, hogy még legalább húsz moldvai faluban el lehetne és kellene indítani a magyar nyelv oktatását az iskolában és háznál, amihez Tőkés László támogatást ígért, valamint azt, hogy az európai fórumokon továbbra is kiáll a csángó ügy mellett.

Ezt követően Tőkés László ellátogatott Pusztinára, ahol felkereste a helyi plébánost, Benchea Augustint, akinek kíséretében nézte meg a Szent István emlékére felszentelt templomot./Fekete Réka

Isten ajándéka Érsemjénben


Pünkösd vasárnapján Tőkés László püspök Paptamásiban hirdetett igét, majd úrvacsorát osztott a gyülekezet tagjainak. Utána Bereczki András lelkipásztor köszöntötte a vendégeket, Orbán Mihályt, a Magyar Polgári Párt országos alelnökét, Lengyel Györgyöt, az MPP Bihar-megyei vezetőjét, Forvith Mária megyei tanácsos-jelöltet, valamint Oláh Józsefet, a Magyar Polgári Párt paptamási polgármesterjelöltjét.

Hároméves álom teljesedett be az Érsemjénhez tartózó Feketefaluban, a reformátusok nagy örömére, amikor pünkösd hétfőn felszentelték az új templomukat. A kis - pár százas lélekszámú - falucska három éve épülő templomába be sem fértek az ünneplő hívek, sokan az udvarról hallgatták végig az istentiszteletet, amelyen Tőkés László püspök Pál apostol Korinthusbeliekhez írott első leveléből idézve Isten nagy ajándékának nevezte az "Ige eme új hajlékát". Fülöp János érsemjéni tiszteletes tételesen felsorolva a támogatókat a templomépítés történetét elevenítette fel, őt és gyülekezetét, valamint a "legfiatalabb templomot" köszöntötte Kovács Zoltán egyházkerületi főgondnok, valamint Gellért Gyula, az egyházmegye esperese.

Az ünnepi istentisztelet után - az igazi ökuménia jegyében - református, római katolikus és ortodox szertartás szerint is megáldották az új templomot, majd Fülöp János lelkész és Tőkés László püspök egy-egy fenyőfát ültettek el a templom oldalánál.

Tőkés László püspök, EP-képviselő ezután Börvelyen hirdetett igét a pünkösdi ünnepi istentiszteleten. Az igehirdetés után az ünnepi szónokok sorában Csehi Árpád, a Szatmár-megyei RMDSZ-elnöke, megyei tanácselnök-jelölt következett, beszédet mondott Hegedűs Pál, Szatmár-megyei MPP-elnök, és szót kapott Kis Zoltán, börvelyi polgármesterjelölt, valamint Kovács Jenő, Nagykároly polgármesterjelöltje. Ez utóbbi kettőt, habár RMDSZ-es színekben indultak, támogatja a helyi MPP is. Megjegyeznénk, hogy a börvelyiek összefogása nyomán a helyi RMDSZ-lista három szervezet közösen delegált tagjainak összessége, az RMDSZ-en kívül a Magyar Polgári Párt és a Német Demokrata Fórum jelöltjei közösen bíznak a június 1-i helyhatósági választásokon való sikeres szereplésben, amint ennek az ünnepet lezáró díszvacsorán hangot is adtak.

Továbbította:
Frigyesy Ágnes

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------