Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 11., vasárnap

1.542 - Összeállította: Havasi Bertalan sajtófőnök: GAZDASÁG/VÁLSÁG (Szijjártó Péter), GÁZSZÁLLÍTÁS (Németh Zsolt), GÁZSZÁLLÍTÁS (Németh Zsolt)

Von: Bodnár Pál [mailto:bodnar.pal@chello.hu]
Gesendet: kedd, 2009. január 6. 17:47
An: Kutasi József
2009. január 11.

Betreff: FIDESZ - ÖSSZEFOGLALÓ!

 

 

FIDESZ KÖZPONTI KOMMUNIKÁCIÓ

2009. január 6., kedd

 

(Összefoglalónk nem törekszik az adott napi belpolitikai események teljes körű bemutatására, kizárólag a Fidesz álláspontját tartalmazza egy-egy témában, a címzettek jobb kommunikációs felkészítése érdekében.)

 

GAZDASÁG/VÁLSÁG (Szijjártó Péter)

          A Fidesz elnöksége azt javasolja az MNB monetáris tanácsának, hogy minél előbb és minél nagyobb mértékben csökkentse a jegybanki alapkamatot.

          Az ország gazdasági helyzete napról napra romlik. A kormány képtelen megálljt parancsolni a cégek csődjének, a munkahelyek elvesztésének, a kabinet kezéből végleg kicsúszott a folyamat kontrollálása.

          Fenntartjuk a kamatcsökkentésről szóló, munkahelyek védelmében tett javaslatunkat. Ezen kezdeményezésünket bírálók száma fogyatkozik, legutóbb a jegybankelnök is belátta a kamatcsökkentés fontosságát.

 

GÁZSZÁLLÍTÁS (Németh Zsolt)

          A kormány egyeztessen az ukrán gázszolgáltatásnak kiszolgáltatott európai uniós tagállamokkal annak érdekében, hogy a csütörtöki uniós csúcstalálkozón a szervezet határozott, karakteres magatartást tanúsítva vállalja fel a közvetítő szerepét az orosz-ukrán gázvitában!

          Magyarországnak az a legkevésbé az érdeke, hogy magánvitaként kezelje az orosz-ukrán gázvitát.

          Kritikus a gázhelyzet, ma már nyilvánvaló, hogy több mint felelőtlenek voltak Molnár Csaba gazdasági miniszter elmúlt napokban tett nyilatkozatai. Még nagyobb felelőtlenség elhallgatni a valóságot, ezért elvárjuk, hogy a kormány mondjon igazat, lássa el tájékoztatási és egyeztetési kötelezettségét. 

          Bízunk abban, hogy a külügyi bizottság szerdai rendkívüli ülésén a kormány feltárja a valóságos helyzetet, számot ad arról is, hogy mennyi gáz áll Magyarország rendelkezésére, hogy milyen elképzelései vannak a gáz esetleges korlátozására, illetve Magyarország milyen diplomáciai lépéseket akar tenni. 

 

KÉRDÉSEK A MINISZTÉRIUMOKNAK (Szijjártó Péter)

-        Szerencsétlen, hogy az ország jelenlegi helyzetében a kormányszóvivő, vagy mások megpróbálnak viccet kreálni az ellenzéki pártok által benyújtott írásbeli kérdésekből.

-        A kérdések jelentős része a kórházak csődjének elkerülésére, a kormány felesleges beszerzéseire, a fogyatékosok ellátására, a nyugdíjasok életkörülményeire, a menetrend-váltásra, a hajléktalanná válás megelőzésére, a megígért, de nem teljesített útépítésekre, a közfoglalkoztatás elősegítésére, a munkanélküliség visszaszorítására vonatkoztak. Ha valaki ezeket felesleges és vicces kérdéseknek tekinti, nem méltó arra, hogy az emberek bizalmát kérje és elnyerje.

-        Ha valaki szerint megterhelő a hozzá beérkezett írásbeli kérdésekre válaszolni, vagyis az, hogy ellássa a miniszterséggel járó feladatok egy kicsi szeletét, annak meg kell köszönnie az eddigi lehetőséget, és el kell ballagnia.

-        A tanárok sem tartanak arról sajtótájékoztatót, hogy dolgozatot írattak, majd azokat kijavították, ahogy a postások sem arról, hogy kézbesítették karácsony előtt az üdvözlő lapokat.

 

Alaptalanul rágalmaz a Jobbik (Cser-Palkovics András)

A Jobbik ismét egy nyilvánvaló képtelenséggel próbál némi médiafelülethez jutni. Az alaptalan rágalmak miatt a Fidesz haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket. Ugyanakkor ez az eset is alátámasztja a ferencvárosiaktól származó korábbi jelzéseket, melyek szerint más pártok aktivistái is a Fidesz nevében gyűjtöttek ajánlószelvényeket.

 

Összeállította:

Havasi Bertalan sajtófőnök, 30/219-5863

Mányai Zoltán

 

------------------------------------------------------------------

 

FELHÍVÁS AZ ÜZENET BIZALMAS JELLEGÉRE

A jelen üzenetben található információk bizalmasak és az ügyvédi titoktartás körébe tartozhatnak.

Kizárólag a címzett, illetve az általa meghatalmazott(ak) használhatják fel. Ha a jelen üzenetnek nem Ön a címzettje, felhívjuk, hogy annak jogosulatlan

felhasználása, másolása, terjesztése vagy a tartalmával való visszaélés szigorúan tilos. Ha az üzenetet tévedésből kapta, kérjük, hogy haladéktalanul értesítsen

bennünket a + 36 1 441-5496-os telefonszámon, illetve a küldőt a fenti e-mail címen, majd törölje/semmisítse meg a kapott dokumentumot.

 

PRIVACY AND CONFIDENTIALITY NOTICE

 

The information contained in this communication is confidential and may be legally privileged. It is intended solely for the use of individual or entity to whom it is

addressed and those authorized to receive it. If you are not the intended recipient, you are hereby notified that any disclosure, copying or distribution hereof, or action taken in reliance on the contents of this transmission is strictly prohibited. If you have received this communication in error, please immediately notify

us by telephone at 36 1 441-5496 or email the sender, then delete/destroy the received document.

----------------------------------------------------------------------------