Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 11., vasárnap

1.587 - Dr. Szöőr Anna levele Havas Szófiához! > Legyen az Ön elhalkulása a politikai megtisztulás jelképe, távozása a valósággal elkezdődő rendszerváltás első eredménye.

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: vasárnap, 2009. január 11. 14:02
An: Kutasi József
Betreff: Nyílt levél!-Az ellenzék képviselőihez!

 

-----Original Message-----
From: Péteri Attila Árpád

Sent: vasárnap, 2009. január 11. 11:48 PM
To: Orbán Viktor (orbanviktor@fidesz.hu)
Cc: Semjén Zsolt KDNP (zsolt.semjen@parlament.hu); NavracsicsTibor (tibor.navracsics@parlament.hu); 'Túri-K. Béla'; 'ibolya.david@parlament.hu'; 'karoly.herenyi@parlament.hu'
Subject: Nyílt levél!-Az ellenzék képviselőihez
!

 

Ellenzéki Képviselő Hölgyek és Urak!

 

Szíves figyelmükbe ajánlom az alábbi levél tartalmának alapos áttekintését és értelmezését.

 

Amennyiben egyetértenek az abban foglaltakkal, javasolom, hogy 72 órás ultimátumot adva az MSZP vezetésének, követeljék nevezett MSZP-s képviselő azonnali eltávolítását a KÖZÉLETBŐL. Ideértve a Fővárosi Közgyűlésben betöltött „állását” is.

 

Kérésük elutasítása esetére, helyezzék kilátásba, hogy addig nem lépnek be a T. Házba s nem vesznek részt semmiféle közös parlamenti s egyéb munkában -mint országgyűlési képviselők- amíg e személyt támogatói a helyén hagyják. Mutassanak példát erkölcsi magatartásból, mely szerint van egy határ, amit senki nem léphet túl, semmilyen hivatkozással, indoklással, úgy, ahogy ez jelen pillanatban a közvélemény előtt áll s még érvényben van.

 

Az ország lakossága, a választópolgárok Önök általi megbecsülésének reményében,

maradok honfitársi üdvözlettel:

 

/Péteri Attila Árpád/

  az MVSZ Justítia

Bizottságának tagja

nyugdíjas népművelő

 

 

Dr. Szöőr Anna levele Havas Szófiához

 

 

Havas Szófia MSZP-s Képviselő Asszonyhoz
       

Képviselő Asszony!

Személyesen nem ismerjük egymást, pedig szerettem volna Önnel találkozni 2006 novemberében, mint a Szt. János Kórház orvos-igazgatójával. Megkeresésem célja közérdekű volt, mivel én és a férjem dr. Kávássy Pál orvos-jogász készítettük a 2006. október 23-án, a tömeges rendőri brutalitás következtében keletkezett sérülésekről a baleseti statisztikát a Civil Jogász Bizottság Jelentéséhez. Minden budapesti kórház igazgatója politikai hovatartozásától függetlenül készséggel állt a rendelkezésemre. Ön volt az egyetlen, aki megtagadta tőlem, - a nem nevekre, hanem a sérülések típusaira vonatkozó, szakmai vonatkozású válaszadást. Ennek következtében én tizenhat, a Szt. János Kórházban ellátott, rendőri brutalitás elszenvedőjéről nem tudtam részletesen beszámolni a tanulmányomban. Mivel az Ön akadályozása miatt nem akartam hamis statisztikát készíteni, e sajnálatos körülményt Igazgató asszony nevének megemlítésével részleteznem kellett a Civil Jogász Bizottság Jelentés c. könyvében.

Később tudtam meg, hogy e furcsa vezetői magatartásnak nyomós oka volt. Nevezetesen az, hogy bár az orvosi eskü kötelez, Igazgató asszonyt személyes jellegű politikai indulatai vezérelték abban, hogy úgy döntött, mégis elmulasztja a nekem való segítségnyújtást. Amikor ugyanis a Magyar Országgyűlés Önt képviselőjének fogadta el, - szándékosan nem írom a választás szót -, első megnyilvánulásai egyikében súlyos szavakkal gyalázta meg az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékét. Ahogy Gyurcsány Ferenc, - mint az 1956. október 25-i Kossuth téri sortűzre parancsot adó Apró Antal unokaveje- tömeges rendőri brutalitás előidézésével büntette az ötvenedik évforduló békés ünneplőit, úgy Ön -Horn Gyula unokahúgaként- nyilvános szóbeli agresszióval fordult a magyar nemzet szent ünnepe és ezen keresztül az összmagyarság ellen.

Senki nem tehet arról, hogy milyen családban látja meg a napvilágot, - kommunista gyilkosok és árulók rokonságában élni súlyos kereszt lehet. Ön az élettől két lehetőséget kapott ahhoz, hogy megtisztult lélekkel elszakadjon a családi gyökerektől. Az egyik, hogy orvos, a másik, hogy parlamenti képviselő lett.
Az orvosi diploma átvételekor felesküdött az emberek szolgálatára, képviselőként pedig a magyar emberek szolgálatára és a Magyar Alkotmányra. A Szt. János kórház igazgatójaként 2006 novemberében a sebesültek ellen tett azáltal, hogy falazott a politikai utasításra történt rendőri brutalitás elkövetőinek. Honanyaként pedig, amikor az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékét meggyalázta, az Alkotmány ellen vétett.

Képviselő Asszony!

Bár a gyakorló egészségügyi tevékenységét nem ismerem, de az emberi hozzáállása alapján kijelentem, hogy Ön orvosnak alkalmatlan. És amíg Ön politikusként személyes indulatoktól vezérelve ellenforradalomnak nevezi nemzetünk elvitathatatlan dicsőségét, addig Önnek nincs helye a Magyar Országgyűlésben.
Minden jóérzésű magyar ember nevében kérem, hogy ne hangosítsa fel az ÁVH-s, kommunista retorikát, ne rombolja ezzel tovább a már amúgy is csak csírájában fellelhető politikai erkölcsöt! Gyakoroljon önkritikát, kérjen bocsánatot az 1956-os Forradalom és Szabadságharc még élő hőseitől és a magyar nemzettől! Tegye félre hatalmi, valamint anyagi ambícióit és végleg távozzon a közéletből!

Mint orvos, számoljon el a saját lelkiismeretével! Ön ellen, mint országgyűlési képviselő ellen azonban a magam és az alapítványom nevében, lehetőségeim szerint, határozottan fellépek és ehhez kérem a magyarországi, az elszakított területeken élő, valamint az emigráció civil szervezeteinek a segítségét.
Alapítványunk célja annak elérése, hogy Magyarországon, amennyire csak lehet sorvadjanak el a kommunista utódpártok, hogy ezzel végre megvalósuljon az igazi rendszerváltás. Ismerve a baloldal pártfegyelmét, Képviselő Asszony nem tehetett ilyen súlyú kijelentéséket az MSZP-s pártvezetőkkel való szigorú egyeztetés nélkül. Ön tehát lehetőséget kapott a pártjától, hogy felvállalta az ÁVH-s retorika újraélesztését. Legyen az Ön elhalkulása a politikai megtisztulás jelképe, távozása a valósággal elkezdődő rendszerváltás első eredménye.
2008. december 15.


        Üdvözlettel:
                                                                                   dr. Szöőr Anna
                                               Október 23. Bizottság Alapítvány
                                                                     elnök