Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 11., vasárnap

1.585 - Nagylaki András: Hogy jól alakuljanak a dolgaid az új évben, neked kell erőfeszítéseket tenned!

Von: Nagylaki András
Gesendet: szerda, 2008. december 31. 16:29
An: Kutasi József 2009. január 11.
Betreff: BUÉK 2009!

 

Kedves Barátaim!

 

Tehát elérkezett ez az újév. Ha hatalmunk volna vágyaink megvalósítására, olyan év lenne ez, amikor „tej és méz" folydogálna, amikor jókívánságainkkal nemcsak barátainkat, hanem ellenségeinket is megkeresnénk. A keresztény testvériség alapján mindenütt béke lenne olyannyira, hogy még az égi angyalok is kedvet kapnának leszállni a földre.

 

Miután nem vagyunk képesek vágyainkat megvalósítani, s nem tudjuk megfordítani a történelem kerekét, a Jóisten, aki ezt a világot jobban ismeri és szereti, mint mi, megért bennünket, rövidlátó embereket.

 

Ránk hagyja, hogy az új év elején mindenféle jót kívánjunk egymásnak. Adja viszont azt, ami az Ő isteni igazságossága szerint legjobban szolgálja javunkat. Az egyes ember szívével, sokkal jobban törődik az Úr, mint akár a tölgyfákkal, melyek nem nőhetnek az égig. A természet határát megszabja, de az ember fejlődésének nem szab határt. Az ember sorsa saját cselekedeteitől függ. Tetteinek következményeitől, bármennyire szeretnénk is, nem tudunk megszabadulni. Ezért fontos, hogy magunkba szálljunk, ami nem is olyan könnyű, mint sokan gondolják.

 

Hogy jól alakuljanak a dolgaid az új évben, neked kell erőfeszítéseket tenned! Nem menekülhetsz a felelősség alól, bármi is a munkaköröd. Jövőd kizárólag az Úristentől és tőled függ, senki mástól a világon! Sorsod úgy alakul, ahogy a dolgod teszed. Jó sorsod nem akkor lesz, ha sok pénzt keresel, hanem ha megtetted kötelességed, úgy lesz lelkiismereted nyugodt, s az Úr veled és tetteiddel elégedett. Számodra akkor boldog lesz az új esztendő.

 

Fontosnak tartom, hogy nevezzük a rosszat rossznak, a közönségeset közönségesnek, a jót jónak és dicséretesnek, márpedig nem a saját mércém, hanem katolikus hitünk és tanításunk mércéje szerint. Azért, mert ez a tanítás sokkal biztonságosabb, mint az emberek által kitalált világi bölcsesség. Legyünk bölcsebbek a történelem tapasztalataiból, merítsünk erőt Isten útjainak vizsgálatából, akkor az előrehaladó idő örök boldogságunkat szolgálja. Haladjunk bizakodva Istennel az új esztendőben!

 

Békés, boldog új esztendőt kívánok Mindenkinek!

 

Bízd

Újra

Életed

Krisztusra!

 

Üdvözlettel: Nagylaki András

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------