Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. január 20., kedd

1.696 - 2009. augusztus 21-22-23 -án rendezi meg a Magyarok Szövetsége a Magyarok Országos Gyűlését.

Magyarok Országos Gyűlése

 

2009. augusztus 21-22-23 –án rendezi meg a Magyarok Szövetsége a Magyarok Országos Gyűlését. A rendezvény lehetőséget ad minden magyarnak, hogy megélhesse a magyar élményt, hogy létezik egység, létezik testvériség, és egyetértés a magyar emberek között!

A 2008 augusztusában megrendezett Kurultaj eseményen mind a részvevők, mind a látogatók zömében egy hasonló érzés fogalmazódott meg: létezik egység, létezik testvériség és egyetértés a magyar emberek között!

A történelmi jelentőségű találkozót követően ezrekben merült fel a jogos igény: milyen jó lenne, ha ezt az érzést nem csak az a kb. 70.000 ember élhetné át, aki jelen volt, hanem minden magyar. S mi több; ha nem csak egy nyári, 2-3 napos rendezvényen, hanem a mindennapjainkban, az örömeinkben és a bánatainkban egyaránt éreznénk az összefogást, az együvé tartozást, a szeretetet!

Nem érdemel meg ez az ország mást, mint amit jelenleg tapasztalunk?
Nem tudunk mi ennél többet tenni a saját életünkért, a saját hazánkért?

De igen! Mást érdemel az ország, és tudunk többet tenni saját életünkért, saját hazánkért – hangzott a válasz. Ez a válasz eredményezte a Magyarok Szövetségének megalakulását, melyhez az elmúlt néhány hónapban több mint 300 civil szervezet és több ezer magánszemély csatlakozott országszerte.

Egybehangzó igény mindenki részéről egy, a 2008-as Kurultaj rendezvényhez hasonló, országos méretű, akár 1 millió magyar jelenlétével is lezajló Országos Gyűlés megszervezése.

Az időpont már megvan: 2009. augusztus 21-22-23. A helyszín kiválasztása folyamatban van, és az elkövetkezendő 2 hétben a lehetséges kiskunsági helyszínek bejárása után születik meg a döntés.

A Magyarok Szövetsége rendezvényszervező csapata várja az jelentkezéseket minden téren:
- magyar terményeket, termékeket gyártókat
- népi mesterségeket bemutatókat, tanítókat
- hagyományőrzőket, népdal, néptánc csoportokat
- nemzeti indíttatású képző- és alkotóművészeket
- harcművészeket
- népi, természetes gyógyítókat
- önkénteseket, akik valamilyen téren vagy bármilyen szellemi és/vagy fizikai munkával tudnának segíteni:
- hangosítók, színpadépítők stb.
- vendéglátó egységek, eszközök, szolgáltatás felajánlásával
- biztonsági őröket, önkéntes rendészeket
- szállítókat, buszok, teherautók
- rendezvénysátrakat, jurtákat felajánlókat
- továbbá bármilyen más önkéntes felajánlást, ami segítheti az esemény sikerét

A jelentkezéseket a következő emailre kérjük Benis Miklósnak címezve: benis.miklos@gmail.com.

A feladat, ami most előttünk van, egy teljesen kedvevesztett, elégedetlen, megkeseredett nép átvezetése egy sikeres, boldog jövőbe. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, ezt az embereknek akarnia kell. Ez az az akarat, amit nekünk életre kell hívni, és az eszköz, amit használunk ehhez, kell, hogy a cél is legyen: ki kell nyitni szívünket egymás felé.

Ez teszi mozgalmunkat egy mindenkit vonzó mágnessé, ahol minden magyar ember fogja érezni, hogy számít, hogy tartozik valahová, hogy szeretik. Ez az érzés fogja arra ösztönözni, hogy ő is ugyanígy tegyen, mert így születik meg az a nemzet, ami a világot az emberi élet küldetésére tanítja, saját példájával.

----------------------------------------------------------------------------------------

·