Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 3., kedd

1.933 - Hajdúhadházon is megalakult a Magyarok Szövetségének helyi szervezete

Von: Nemzeti Hirhalo
Gesendet: kedd, 2009. március 3. 18:13
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Hajdúhadházon is megalakult a Magyarok Szövetségének helyi szervezete

www.nemzetihirhalo.hu ***************


Hajdúhadházon is megalakult a Magyarok Szövetségének helyi szervezete
2009, március 3 - 13:20 MSZ

Alig több mint két héttel a debreceni lakossági fórum - ahol Hajdúhadházról még mindössze hatan vettünk részt - és a II. Országos Munkaértekezlet után, február 21-én Hajdúhadházon is lezajlott a Magyarok Szövetségének lakossági fóruma...

A rendezvényt komoly munka előzte meg. Településünkről többen átutaztak a nyíregyházi és a kisgyőri lakossági fórumra is. Főleg olyan embereket szerveztünk ezekre az alkalmakra, akik még nem hallottak a Magyarok Szövetségéről, vagy eddig azt hitték, egyedül vannak, és egyedül próbálták élhetőbbé tenni környezetüket és vigyázni arra, amit szüleink, nagyszüleink hagytak ránk. Így többen tudták tájékoztatni a helyi rendezvény előtt a környezetükben élőket.

Plakátokat, szórólapokat készítettünk és terjesztettünk a városban és a környező településeken. Többen felajánlották segítségüket, így volt, aki sokszorosított, volt, aki termet intézett a rendezvényhez, volt, aki technikai eszközöket hozott.
Így az alaposan megszervezett munkának meglett a gyümölcse. Egy maroknyi csapatnak és az ő családjaiknak köszönhetően a lakossági fórumra 250 ember jött el. Pedig vannak olyan emberek is városunkban, akik egyéni érdekeiket szem előtt tartva mindent megtettek, hogy minél kevesebben legyünk a rendezvényen. Jöttek nyugdíjasok, egyetemi hallgatók, diákok, informatikusok, villanyszerelők, gazdálkodók, pedagógusok, autószerelők és így tovább. Sokan, sokféle területéről az életnek. Az emberek szívében a várakozást és kíváncsiságot felváltotta a megnyugvás, mely szerint nincsenek egyedül és van összefogás.

A rendezvény legfontosabb célja többek között egy következő alkalom kitűzése volt, az első munkaértekezleté. Az időpontot kitűztük, a következő hét szerdai napjára (február 25.).
S ez az első alkalom már valódi munkával telt, hiszen már a lakossági fórum során kiderült, hogy többen szeretnének valamilyen módon tenni Hajdúhadházért, Magyarországért, a Magyar Nemzetért.
Így a maroknyi csapat, immár nem maroknyi!
Településünkön összesen negyvenhárom fővel megalakult mind a nyolc munkacsoport, ami a következő találkozón várhatóan még húsz fővel bővül. Célunk a helyi viszonyok felmérése után egyéb munkacsoportok létrehozása is, amennyiben szükséges, illetve indokolt.
A hajdúhadházi emberek közül végre sokan felébredtek csipkerózsika álmukból. S mi azon leszünk, hogy minél többeket ébresszünk életre.

Napi kapcsolatban vagyunk a debreceni szervezettel. Megosztjuk egymással tapasztalatainkat, eredményeinket, és tájékoztatjuk egymást a hírekről, eseményekről. Igen sokat jelent ez a munkánkban. Valamint folyamatos figyelemmel követjük a megye történéseit, s így azt tapasztaltuk, hogy megyénkben egyre több településen tartanak lakossági fórumot, vagy szervezik annak megvalósítását. Éppen ezért már nem csak tervezzük, hanem megkezdtük a hajdú települések összehangolását. A közeljövőben lesz egy találkozó, melyen minden olyan település képviselteti magát a fő szervezők személyében, ahol megalakult már, vagy megalakulóban van a Magyarok Szövetségének helyi szervezete.

Katona-Komor Alexandra, 2009. február 26., Hajdúhadház

------------------------------------------------------------------------------------