Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 4., szerda

1.936 - Mi az igazság Táborfalván? Mindezek nem változtatnak azon a helyzeten, hogy a fent említett hírek a valóságnak nem felelnek meg.

Von: Péteri Attila Árpád
Gesendet: szerda, 2009. március 4. 16:03
An: Kutasi József
Betreff: Állásfoglalás!

A tájékozódás szabadsága: mi az igazság Táborfalván?

 Az elmúlt napokban sok oldalról információk láttak napvilágot, miszerint Táborfalván 5-6000 állig felfegyverzett izraeli katona vár bevetésre. Ide Ferihegyről érkeztek, sokan családostul.

Többen tényfeltárás céljából felkeresték ezt a mintegy 3500 lelket számláló alföldi falut, képeket és videót mutattak be, amikből ugyan semmiféle bizonyíték nem született.

 

Reiner Péter és Kenessey Csaba a mai napon felkeresték Táborfalvát, megtekintették a községet és lényegre törő beszélgetést folytattak Tóth Bertalannal, a helység második ciklusát töltő itt született polgármesterével.

Tény az, hogy Táborfalva már 160 éve a magyar Honvédség egyik kiképző bázisa, ahol mind a mai napig változó számú katona tartózkodik. Amióta a NATO-hoz csatlakozott országunk, időnként külföldi alakulatok is megfordulnak. Elhelyezésük azonban nyáron sátrakban történik, mivel nem áll rendelkezésre megfelelő befogadóképességű laktanya.

A volt orosz tiszti lakások ma privát célú felhasználásra el lettek adva.

A kiképző tábor területén vannak kommunikációs adótornyok, melyek főként a tüzérségi lőgyakorlatok alkalmával kerülnek alkalmazásra. A faluban található két antenna a különböző mobil telefon vállalatok tulajdonában vannak.

A faluban eddig nem észleltek semmiféle nagyobb mozgást. Egy 5-6000 fős kontingens ellátása akkora logisztikai feladatot jelentene, hogy a lakosságnak ezt okvetlenül kellett volna érzékelnie.

Az úthálózat megfelel az ilyen típusú településeken található utak minőségének.

Mindezen tényeket figyelembe véve elsősorban azt a kérdést kell felvetni, hogy kinek vagy kiknek áll érdekében az ilyen alaptalannak bizonyuló, félrevezető hírek terjesztése? Erre a válasz sem egyszerű, a cél lehet az aktuális politikai és szociális problémákról a figyelem elterelése, lehet azonban egy teszt is, hogyan reagál a magyar nép, milyen reakciók születnek egy nem a NATO-hoz tartozó alakulat országunkban való megjelenése. Ezen kívül még más variánsok is lehetségesek.

Mindezek nem változtatnak azon a helyzeten, hogy a fent említett hírek a valóságnak nem felelnek meg.

 

Meg kell említenünk azonban, hogy a mindenre elszánt kormánykoalíció végső elkeseredésében még ilyen megoldást is képes lenne saját népe ellen megvalósítani. Az viszont sem politikailag, sem katonailag nem elképzelhető, hogy ezt az EU és a NATO mindezt reakció nélkül hagyná.

Ezen gondolatok természetesen feltevések, mivel a minden vonatkozásban sarokba szorított Gyurcsány kormány hatalma megőrzésére az utolsó szalmaszálba is képes kapaszkodni, teljesen kiszámíthatatlan.

Szükségszerű a magát főként a hírportálokból informáló olvasók figyelmét arra felhívni, hogy az itt megjelenő vad híreket megfelelő fenntartással olvassák és tegyék magukévá. Ha ezt nem teszik, továbbra is manipulálhatóvá válnak.

 

Budapest, 2009 március 4

 

Reiner Péter                                                                Kenessey Csaba

A Magyar Gárda                                                        FÚSZ újságíró

Pártoló tagja                                                               az MVSZ elnökségi tagja