Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 10., kedd

1.971 - Benkó koncert 2009 a Papp László Sportarénában 2009. május 1-én, pénteken este 18.00 órakor!

Von: bencolor@benko-dixie.hu

Gesendet: kedd, 2009. március 10. 11:18
An: Kutasi József
Betreff:
2009. május 1

 

Jegyeidet már most megvásárolhatod személyesen a TICKET A jegyárusító rendszerében, a legnagyobb jegyirodákban, a LIBRI könyvesbolt hálózatban.

Személyesen érdeklődhetsz a 4222682-es telefonszámon.  Jegyeidet megrendelheted az interneten a

 

www.benko-dixie.hu és a  www.budapestarena.hu 

 

Benkó koncert 2009

Fergeteges dixie-parádé sok sztárvendéggel

a Papp László Sportarénában

2009. május 1-én, pénteken este  18.00 órakor

 

A Benkó Dixieland Band nagy koncertjeinek sorában most május elsején rendkívüli koncertre kerül sor. Úgy a műsorszámok összeállításában, a vendég szólisták megválasztásában  és az előzenekarok kiválasztásában a különlegességre törekednek. A fergeteges dixie-parádé műfajok találkozása lesz, ahol a jazz, a cross over, a klasszikus zene és az opera előadóművészei mutatkoznak be Benkóék vendégeként.

 

Ezen az estén mindenki megtalálja szórakozását. Aki a dixie muzsika szerelmese, az kiváló Benkó koncertet hall sok-sok sztárvendéggel.  Aki táncolni szeret, az 4 órán át táncolhat erre a ritmusos zenére. Aki a kötetlen klubéletre vágyik, az barátai társaságában egy 8000 fős, azonos zenei ízlésű közösséggel töltheti el estéjét.

 

A koncertlátogatóknak este 18.00 - 23.00 óráig rendkívüli élményben lesz része. Parádés program, a büfékben hagyományosan zsíros kenyér, vörös hagyma és sör! Mint ahogyan az 1962-ben elindult a Budapesti Műszaki Egyetemen. Diákok ezrei élvezték évtizedeken át a Dixie Kocsma kötetlen hangulatát, Benkóék felszabadult előadásmódját, a humoros összekötő szövegeket. Fogalommá vált az egyetemisták között a Dixie Kocsma, melyet most Benkó Sándor a Sportarénában 8000 dixie-t kedvelő barátjának újból megrendez. Nagyméretű táncparketten táncolhatnak a ritmusos zenére, kötetlenül – bármelyik székbe is szóljon a jegyük – szabadon mozoghatnak, sétálhatnak a csarnokban, sörpultok sokasága fogja őket kiszolgálni. Természetesen ezzel a Műszaki Egyetemi hagyománnyal ünneplik Benkóék a Műszaki Értelmiség Napját, amely egyben a  IV. Budapesti Dixieland Fesztivál is.

 

A műsor a Police Big Band 40 perces hangulatkeltő zenéjével indul. Őket követi a ma már nagyon népszerű Hot Jazz Band, akik legnépszerűbb, jól táncolható számaikkal forrósítják tovább a hangulatot.

 

Ezután következik Benkó Sándor és barátainak 2 órás, fergeteges show műsora. A zenekar két állandó énekese – Micheller Myrtill és Berki Tamás – új számait hozza. Külön élményt ígér a három kiemelkedő hegedűművész – Mága Zoltán, Szabadi Vilmos és Deseő Csaba - egyéni bemutatkozása, majd közös szereplésük – a három műfajból érkező 3 hegedűs közös produkciójára még soha sem volt példa. Az amerikai jazz kiemelkedő magyar származású vibrafonosa – Tommy Vig hangszere mellett dob show-ban is bemutatkozik.  Európa legjobb harmonikása, Orosz J. Zoltán az elmúlt évek egyik legnagyobb felfedezettje! Technikáját most Benkóék zenekarában mutatja meg. Koós Réka száma meglepetés lesz.  Az est átütő sikerét biztosítja majd a 150 tagú Nyíregyházi Cantemus kórus, akiket Benkóék közönsége a Karácsonyi Mise koncerteken ismerhetett meg. A Stranger int he Night klarinét szóló számában, a népszerű La Vie En Rose Szalóky Béla  feldolgozásában, vagy a Glóry Hallelujah magával ragadó lendületében kulcs szerepet vállal a kórus. Újszínfolt lesz a hattagú vokál-együttes, a Banchieri Singers.

 

A koncerten fellép a

Benkó Dixieland Band

(Halmos Vilmos –zongora, Nagy Jenő – bendzsó, Kovacsevics Gábor – dob, Nagy Iván –  pozán/ének, Szalóky Béla – trombita/ének, Kelemen Zsolt – bőgő, Benkó Sándor – klarinét)

és sztárvendégeik:

Bényei Tamás (bendzsó) - Berki Tamás (ének) - Deseő Csaba (hegedű) - Gáspár Pál (bendzsó) - Koós Réka (ének)  - László Boldizsár (ének) - Lázár István (trombita) - Mága Zoltán (hegedű) - Micheller Myrtill (ének) - Orosz J. Zoltán (harmonika) - Szabadi Vilmos (hegedű) - Tommy Víg (USA - vibrafon, dob) - Varga Tibor (klarinét) -  Hot Jazz Band - Banchieri Singers - a 150 tagú Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy vezetésével - Police Big Band

…...…………………………………………………………………………………………..........................……