Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. március 16., hétfő

2.040 - KIZAVARTÁK A RENDŐRÖKET A NYUGATI PÁLYAUDVARRÓL 2009. március 15. este

Von: SzR Tudósítás
Gesendet: hétfő, 16. März 2009 20:24
An: Kutasi József  
Betreff: KIZAVARTÁK A RENDŐRÖKET A NYUGATI PÁLYAUDVARRÓL!

Tisztelt kollégák!

Ez az anyag, a Nemzeti Médiában szabadon felhasználható.

 

KIZAVARTÁK A RENDŐRÖKET A NYUGATI PÁLYAUDVARRÓL!

 

2009. március 15. este, -  A nyugati pályaudvari összetűzés

 

JÓL MEGTERVEZETT AKCIÓ? - VAGY SZERENCSÉS VÉLETLEN?

 

Mindenesetre a rendőröket jól behúzták a csőbe, (vagyis inkább a vágányok közé,) - a tüntetők.

 

Mindeddig csak olyan hírek érkeztek a március 15.-i eseményekről, - hogyan bántották, alázták a magyar hazafiakat a Készenléti Rendőrség belügyi katonái.

 

Ám történt egy győzelem is, - amely ugyan nem rengette meg a világot, - de olyan kurucos, olyan fifikás volt, - és a készenlétisekre nézve oly nevetséges, - hogy, akik ott voltak meggyőződhettek róla; nem legyőzhetetlenek, ezek a páncélos, "rettenthetetlen" zsoldosok.

 

Mert bizony látták őket futni, - éspedig a saját hülyeségük miatt. Bizony a düh, rossz tanácsadó. Bizony nem kéne bika módjára berontani egy olyan terepre, - amelyet a hazafiak jobban ismernek.

 

Történt ugyanis, hogy miután napközben brutálisan leteperték Budaházyt, - miután a Bazilikánál alázták a népet, - személyi motozás, zaklatás, kiszorítás, - miután a Bajcsy-Zsilinszky úton a mintegy ezerötszáz tüntető, vízágyúval megerősített rendőrsorfalba ütközött, - és ott nézett a pajzsos, páncélos belügyi egységekkel farkas szemet, - addig kb. ötszáz demonstráló elfordult jobbra egy kis utcába, majd egy laza vargabetűvel a rendőrsorfal mögé kerültek, és már az Alkotmány utcánál jártak.

 

Amikor látták, hogy, a közepétől az is le van zárva, állig felfegyverzett, tökig bepáncélozott "birodalmi katonákkal" - a fegyvertelen tüntetők tovább mentek.

 

*

 Előre, egészen a Nyugati térig. A Szabad Riport tudósítói először úgy gondolták, hogy a tüntető menet a teve utcai Rendőrpalota felé vette az irányt, - de amikor a demonstrálók megálltak a Nyugat téren, - elbizonytalanodtak. A tüntetőktől kérdezték, hogy most mi lesz, - és egyáltalán volt-e valami célja ennek a vonulásnak, - ami idáig, és nem tovább tartott.

 

Az egyik tüntető lazán kijelentette; "Ne keress ebben logikát, mert nincs!"

 

Ám, ami röpke néhány perc múlva ezután történt, - rácáfolt szavaira. Egy zseniálisan megtervezett akciónak voltunk a szemtanúi, - vagy pedig olyan szerencsés véletlennek, mely tíz évben csak egyszer történik. És olyan gyorsan zajlott le minden, hogy szó szerint csak loholtunk az események után a többi tudósítóval együtt.

 

*

 Pontosan azon a helyen, az Oktogon felé tartó villamos megállójában, ahol 2006. őszén, olyan brutálisan belevertek a betonba a rebiszesek egy hazafit, - fényes nappal, mindenki szeme láttára, - az éppen ott lévő babakocsit sem kímélve, felrúgva, - és amely videót sokan ismerik, kötelező anyag minden nemzeti érzelmű magyar számára, - pontosan ezen a helyen robbant ki az egész összetűzés.

 

Talán nem véletlenül.

 

A tüntetők zsongtak a megállóban is, miközben az úttesten kétoldalt szírénázó rendőrségi mikrobuszok száguldoztak. Amikor az egyik lestoppolt a piros lámpánál, az egyik tüntető odapattant, s lábbal megküldte a rendőr autó oldalát. Kárt ugyan nem tett az autóban, de ez éppen elég volt ahhoz, hogy a zsaruk elborult agyú bikákként ugráljanak ki, hogy bosszút álljanak az őket ért "szörnyű atrocitás" miatt.

 

A tüntető pillanatok alatt eltűnt a tömegben, ők utána szaladtak, - ám a tömeg olyan ellenségesen viselkedett velük szemben, hogy kénytelenek voltak erősítésért visszamenni a rendőr autóhoz. - Akkor néhánnyal többen lettek, s már volt bátorságuk behatolni a tömegbe, az úgynevezett kiemelés céljából, - ám a tüntetők kemény magja beszáguldott a Nyugati pályaudvarra. Melynek szemmel láthatóan jól ismerték minden kövét. - És ezt szó szerint értjük!

 

 

 Hátra csalták a dühös készenlétiseket a vágányok közé, ahol mindenütt "közveszélyre veszélyes tárgyak" hevertek a földön! És pedig a vágányok között lévő kövek. Abból aztán volt doszt, és meg is szórták velük a páncélosokat. A hatalmas szerelvények között kitünően mozogtak a könnyű ruházatú ellenállók, - míg egy tökig bepáncélozott rendőr, bizony nehezen mászik fel a vágányról egy magas vasúti kocsira.

 

Gondolható, hogy a rendőröket mennyire meglepte ez a váratlan, és heves ellenállás, - ami többek szerint is, előre megtervezett volt. Dühös támadásra késztetni a rendőröket, majd becsalni őket a csőbe, a vágányok közé, - aztán pedig onnan kikergetni, - ez volt a parádés, kitünő terv, amely szemmel láthatólag meg is valósult. És olyan gyorsan mozogtak, - hogy mindenki más, csak kulloghatott utánuk.

 

Az alábbi video már a végkifejletet mutatja, miután a mozgó rendőri egységet felaprózó heves ellenállás, és az újra gyülekező dühös, és ellenséges tömeg - gyors távozásra készteti, a már egyesével mozgó rendőröket, - és az őket kisérő liberális újságírókat. Szó szerint kizavarják őket a pályaudvarról.

 

 Aztán megjött az erősítés. "Na most elkapjuk őket!" - felkiáltással újabb, és újabb páncélos zsoldosok ugráltak ki az egyre másra érkező mikrobuszokból, - s nyomták vissza a tüntetők kemény magját a pályaudvar területére. Ám megint csak rosszul számítottak!

 

A tüntetők jobban ismerték a pályaudvart, - ami egy hatalmas nyílt terület, ahol simán el lehet tűnni. Egy páncélos zsaru még a vágányokra is nehezen tud lelépni, - nemhogy átbújni egy veszteglő vasúti kocsi alatt. Aztán ott van az aluljáró vagy 10 kijárattal, a metró, és egyes elmondások szerint többen is a West Endben vegyültek el az emberek között. Ott meg a yard nem igen mert gizdáskodni, az egy multi magánterülete.

 

Tehát, ha máshol nem is, de itt a Nyugatiban lépés hátrányba kerültek az úgynevezett "gyorsreagálású egységek". - Itt már nem tehettek semmit, - csak annyit, hogy az ott maradt bámészkodók bősz igazoltatásába kezdtek.

 

De a baj már megvolt. Nevettek rajtuk az emberek.

 

 

Persze más média, ezeket az eseményeket másképpen látta. - Ez a Szabad Riport verziója a saját tapasztalatok, és a hazafiak elmondásai alapján.

 

És ennek a kurucos, fifikás győzelemnek, (amely ugyan nem rengette meg a világot,) - de mégis megvolt az az előnye, - hogy szétrombolta a páncélos készenléti rendőrök legyőzhetetlenségnek nimbuszát. 

 

Mert bizony lehet akármilyen jó a technikai felszerelés, gyors autó, - vastag páncél, - áthatolhatatlan pajzsos falanx - ezek egyenként, és együtt sem, - a jól megtervezett, városi gerilla hadviseléssel szemben, - végeredményben nem érnek semmit.

 

Szöveg és video: Szabad Riport Tudósító Iroda - Fort András

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------