Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 2., csütörtök

2.170 - Nemzeti Hirhalo - 2009. április 2., csütörtök - "Nincs fájdalommentes út Magyarországon a kilábaláshoz" - Kőszegi nemzeti szervezetek is lezárják az utakat!

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet csütörtök, 2009. április 2. 11:41
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Mi az hogy ''Nincs fájdalommentes út Magyarországon a kilábaláshoz''? - A Pénz Urai (Pénzurak) - Tüntetés Békéscsaba belvárosában - Kőszegi nemzeti szervezetek is lezárják az utakat! - Utcára vonul a Magyar Gárda - Rajtunk embereken múlik az

 

Hírháló támogatott előadás!

Előadó: Kiss Mao-Tun István
Cím: Elhallgatott fejezetek a szkíta-hun-magyar történelemből:
Szkíta birodalmak 1. rész

Időpont: 2009. április 03, 18:00
Helyszín: Forrás Élet-és Gyógyközpont
   Budapest 1093. Gönczy Pál u. 4.
Belépőjegy: 700,-FT

Előadó: Paksi Zoltán
Cím: Égi utak csillagüzenetei, avagy az ősi magyar csillagbölcselet
Időpont: 2009. április 05, 18:00
Helyszín: Forrás Élet-és Gyógyközpont
   Budapest 1093. Gönczy Pál u. 4.
Belépőjegy: 700,-FT
Honlap: www.asztrozofia.hu

Előadó: Bíró Lajos
Cím: Magyar Jézus (Jézus és a kereszténység származása) 1. rész
Időpont: 2009. április 06, 17:30
Helyszín: Forrás Élet-és Gyógyközpont
   Budapest 1093. Gönczy Pál u. 4.
Belépőjegy: 700,-FT

Továbbiak: http://www.nemzetihirhalo.hu/index.php?lap=eloadasok

 

"Nincs fájdalommentes út Magyarországon a kilábaláshoz"
2009. április 2., csütörtök 8:16 InfoRádió / MTI

Nincs fájdalommentes út Magyarországon a gazdasági válságból való kilábaláshoz - írta a csütörtöki The New York Times, amely terjedelmes cikkben ecsetelte az ország gondjait. Londonban tiltakozások zajlanak a G20-as csúcstalálkozóval párhuzamosan, Budapesten azonban nagyobb a nyugtalanság, politikai bizonytalanság adódik a gazdasági válsághelyzethez - olvasható a magyar fővárosból keltezett cikkben.

A szerző hosszasan írt a legnagyobb magyar bank, az OTP helyzetéről, amely a cikk szerint bár túl nagy ahhoz, hogy engedjék elbukni, nem érezheti magát biztonságban.

Elnöke, Csányi Sándor számára az utóbbi hónapok nyilván nehéz időszakot jelentettek: Magyarország majdnem fizetésképtelenné vált a külföldi adósságok terén, bankjának részvényárfolyama 90 százalékot zuhant a shortolók támadásai miatt, és váratlanul lemondott a miniszterelnök, ami kétséget kelt azzal kapcsolatban, hogy a kormány végre tudja hajtani a kulcsfontosságú gazdasági reformokat.

Csányi szerint Magyarország nem Izland és az OTP nem a Citibank, de a The New York Times szerint bankja talán jobban hasonlít a nyugati pénzintézetekre, mint azt elnöke be szeretné vallani. A short eladók megszorongatták a bankot arra építve, hogy annak hitelportfoliója gyengébb annál, mint amit beismer, és pénztartaléka elégtelennek bizonyulhat. Akárcsak Magyarország, amely hitelekből akarta biztosítani a jólétet, az OTP is olcsón szerzett külföldi tőkére támaszkodva finanszírozta növekedését.

A vezető amerikai liberális napilap kitért arra, hogy a magyar születésű Soros György pénzember egyike volt a legkitartóbb shortolóknak, akik, amikor a külföldi tőke tavaly menekülni kezdett a térségből, hasznot akartak húzni Közép-Európa pénzügyi viharából. Alapját múlt héten meg is büntette 2 millió dollárra a magyar felügyelet, amiért az OTP részvényárfolyamát manipulálta. Soros, aki egyszer már meg akarta vásárolni a bankot, ugyan bocsánatot kért, de ez semmi esetre sem jelenti azt, hogy mások, akik az OTP-papírokkal szintén shortoltak, sarkon fordulnak és távoznak.

A The New York Times megjegyezte: Bajnai Gordon gazdasági miniszter, akit az "egykori kommunista" Gyurcsány Ferenc kormányfőnek jelölt, reform szemléletű kormányt szeretne, ebbéli törekvését azonban korlátozhatja az új választásokat követelő dühödt jobboldali ellenzék.

Az újság Bokros Lajost is idézte, aki szerint Magyarország lemarad Európától, s ez nem ad okot derűlátásra. A volt pénzügyminiszter attól tart, hogy a politikai bizonytalanság közepette tovább fog romlani a forint. Mint leszögezte, ha az ország nem teljesíti a Nemzetközi Valutaalap feltételeit, akkor a csőd marad.

Kapcsolódó cikkek:
    * Varga Mihály: A spekuláció kedvenc célpontja lesz Magyarország
    * Veres János: "Magyarország rendben tudja fizetni adósságait"
    * Burány Sándor: válságkezelés 3.546 milliárdos csomaggal
    * Brüsszelnek a konstruktivitás többet számít, mint a belpolitikai helyzet

A Pénz Urai (Pénzurak) - The Money Masters

http://video.google.com/videoplay?docid=-1509230126993333797&hl=it
***

Tüntetés Békéscsaba belvárosában

TILTAKOZÁS

A Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai szervezete 2009. április 1-jén tüntetést szervezett Békéscsaba belvárosában tiltakozásul a miniszterelnök-váltás és a tervezett megszorítások ellen, illetve az előrehozott választások érdekében.

A tiltakozáson (az SZDSZ és az MSZP békéscsabai irodái előtt) mintegy 30 békéscsabai lakos vett részt, és megjelentek a sajtó képviselői is.

A résztvevőkkel egyetértésben kérdést intézünk Molnár László (MSZP egyéni), Tóth Károly (MSZP listás), és Velkey Gábor (SZDSZ listás) országgyűlési képviselőkhöz:

- egyetértenek -e a 2009. április 14-én az országgyűlési képviselők 50 százaléka + 1 fő által megválasztásra kerülő miniszterelnök személyével, a megválasztás módjával,
- az eddig ismert (és még ki tudja mi mindent tartalmazó) Bajnai-féle megszorító-csomaggal,
- ilyen óriási változás megtörténhet -e Magyarországon előrehozott választások nélkül?
- milyen következményekkel fog járni, amennyiben erővel - előrehozott választások nélkül - hozzák meg ezt a mérhetetlenül fontos döntést?
- egyetértenek -e azzal, hogy a MEGSZORÍTÁSOK kizárólag a polgárságot érintik, a HATALOM gyakorlóit NEM?
- ekkora mértékű munkanélküliség mellett mi lesz a végtelenségig megsarcolt emberekkel?

A Bajnai csomag eddig ismert elemei:

- az idén további 200-300 milliárd forintos megszorítás,
- 2010-ben 600 milliárdos kiadáscsökkentés,
- a távhő- és gázár-támogatás megszüntetése,
- a 13. havi nyugdíj megszüntetése,
- a szocpol és a félszocpol megszüntetése (összege évek óta nem nőtt, még mindig jelentős segítség volt a gyermekes családoknak),
- a gyed egy évre való csökkentése,
- a családi pótlék és a szociális segély befagyasztása, esetleg csökkentése, a munkaviszonyban lévő munkavállalók részére folyósított családi pótlék megadóztatása,
- a minimálbér megadóztatása, (1,4 millió munkavállalót érint!)
- a nyugdíjaknál a svájci indexálás megváltoztatása,
- a nyugdíjminimum eltörlése (jelenleg 28 500 forint ez az összeg),
- a korkedvezményes, illetve rokkantnyugdíjazások szigorított felülvizsgálata,
- a nyugdíjkorhatár 65 évre történő emelése (hogy hol tud egy 65 éves ember munkát vállalni olyan körülmények között, amikor a 40 éven felüli emberek már nem kellenek a munkáltatóknak, és ráadásul NINCSENEK MUNKAHELYEK, A MEGLÉVŐK SOROZATBAN ZÁRNAK BE, külön választ várnánk)!
- az agrártámogatások jelentős csökkentése (már ez évtől - a gazdák sorsa ezzel megpecsételődik, mert a többi tagállamban lényegesen magasabb a támogatás jelenleg is)
- a MÁV támogatásának csökkentése 50 milliárd forint körüli összeggel (már ettől az évtől)
- A LEGVÉRLÁZÍTÓBB: 30 milliárd forintos megvonás az egészségügytől már 2009-től. A költségvetését eleve több tíz milliárddal alultervezték, most jön a további hideg zuhany, a 30 milliárdos elvonás, melyről a kormány már döntött. Egyik része az egészségügyi intézmények finanszírozásából, másik része a gyógyszerár-támogatásból kerül elvonásra.

Április 1-jétől kulcsfontosságú (szív, allergia, asztma, cukorbetegség, koleszterin-csökkentők) gyógyszerek árának jelentős emelése. Ezzel a beteg emberek jó részét halálra ítélték, mert az egyre emelkedő élelmiszer-árak és lakásrezsi mellett gyógyszereiket nem tudják kiváltani!

Az országban a közhangulat nagyon rossz. AZ EP választási kampányolásaink során minden nap beszélgetünk Békéscsaba lakosaival, síró, kétségbeesett nyugdíjasokkal, kisgyermekes szülőkkel, elkeseredett munkanélküliekkel találkozunk. A magyar állampolgárok a politikusoktól várják a segítséget, a megoldást, a reményt adó lépéseket. Ezt, mint köztünk élő emberek, Önök is nap mint nap megtapasztalhatják. Hatalmas felelősség van minden parlamenti képviselő vállán, hisz Önöket 2006-ban azért választották, mert bíztak abban, hogy legjobb lelkiismeretük szerint, a legmesszebbmenőkig választóik érdekeit fogják képviselni.

Mindannyian tudjuk, hogy a mai állapotok kialakulásáért nem az átlag magyar állampolgárok a felelősek, most mégis velük fizettetnék meg vezetőink az óriásira duzzadt hiányt, miközben még egyetlen parlamenti képviselőről sem tudunk, aki lemondott volna a tiszteletdíjáról, a 18 milliós költségtérítéséről, a szolgálati autójáról és minden olyan kiváltságáról, mely súlyosan terheli az állami költségvetést!

Kérjük mutassanak példát, álljanak ki választóikért, hazánkért, nemzetünk megmaradásáért! Kérjük hallgassanak a szívükre, hogy lelkiismeret-furdalás nélkül, őszintén nézhessenek a szemünkbe amikor mi, az Önök választói, honfitársai feltesszük majd a kérdést: méltók voltak-e arra, hogy minket képviseljenek, értünk voksoltak-e a Parlamentben a sorsdöntő szavazáskor!

A felelős döntésük meghozatala során kérjük, vegyék figyelembe a VÁLASZTÓI igényt: MAGYARORSZÁG VÁLASZTÓPOLGÁRAINAK TÖBBSÉGE ELŐREHOZOTT VÁLASZTÁSOKAT AKAR! ITT MOST MÁR VALÓBAN A LÉT A TÉT!

Ezt a nyilatkozatot feltesszük a www.sokkaljobb.hu honlapunkra, és ígérjük, hogy válaszukat ugyanezen honlapra felhelyezzük.

Mielőbbi írásos válaszukat előre is köszönjük!
Békéscsaba, 2009. április 2.

A 2009. április 1-jei tüntetésen résztvevők nevében:
Szabóné Kocziha Tünde, a Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai elnöke

Kőszegi nemzeti szervezetek is lezárják az utakat!
2009-04-01 21:53 barikád.hu

2009. április 3-án, pénteken reggel kilenc órai kezdettel, félpályás útlezárással demonstrálnak a Vas megyei nemzeti szervezetek Kőszegen a várost elkerülő 87-es számú főúton (Kamionút) az előrehozott választásokért.

Az eredetileg a vasi gárdisták által szervezett akcióhoz azonnal csatlakoztak a környék Jobbik MMP alapszervezetei, régi(!) MDF tagok, MIÉP szimpatizánsok és már kisgazdák is jelezték a részvételüket.

Kőszegi belső informátoraink szerint a helyi Fidesz-KDNP vezetés elhatárolódik a tüntetéstől, a tagságnak megtiltották az útzárhoz való csatlakozást.

Kapcsolódó cikkek:
   Baranyában demonstrált a Magyar Gárda és a Jobbik az előrehozott választásokért + Videó

Utcára vonul a Magyar Gárda
2009. április 02. 10:33 hirado.hu

Csütörtökön és pénteken országszerte több helyszínen tüntetnek a gárdisták

Április 03-án, pénteken, a Magyar Gárda Mozgalom bejelentett demonstrációt tart Győrben. A rendezvény ideje alatt (reggel 8 órától este fél nyolcig) ideiglenes forgalomkorlátozás lesz az 1-es számú főúton a Radnóti szobortól Győr irányába 400 m hosszan.

Délelőtt Mosonmagyaróvár felől Győr irányába haladó forgalmi sávot, délután pedig az ellenkező irányt fogják lezárni. A demonstráció ideje alatt ezen szakaszon lassabb előrejutásra számíthatnak az autósok. Torlódás esetén a rendőrség a személy forgalmat Újváros irányába tereli el, ezzel próbálják segíteni a folyamatos haladást - tájékozatta a Független Hírügynökséget Kálmán Gabriella, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr Főkapitányság sajtóreferense.

Nem csak Győrben tüntet a Gárda:

Fél kilométeres szakaszon félpályás útlezárással demonstrálnak pénteken a gárdisták a következő helyszyneken:

Fejér Megye 2009. április 2. és 3-án. 07:00-tól -17:00-óráig. Székesfehérvár 81-es főút Mórról bevezető oldala

Csorna: 86-os út csornai táblától felfelé (08:00-20:00)
Mosonmagyaróvár: 86-os út Újudvar Mosonmagyaróvári szakasz 183-184km-ig. (08:00-18:00)

Pest megye: április 03-án
5-ös főút 21-22 kilóméter között, reggel 6 órától este 20 óráig

400-as főút 22-23-as kilóméter között 7-13 óráig

3-as főút 18-19 kilóméternél 7-13 óráig
*** www.nemzetihirhalo.hu *************


MAGYAROK, BÁRHOL A FÖLDÖN!
Pató Pál pártok szerint nem élhetünk tovább, "Hej ráérünk arra még!" NEM!

RAJTUNK EMBEREKEN MÚLIK AZ ÉLETÜNK A FÖLDÖN!

Mintát kell, hogy adjunk VÉGRE e Hazában és az emberiségnek mi magyarok a földön, hogy aztán békében élhessünk emberi értékrendnek megfelelően az Isteni törvények szerint.
a tudását NE A másik embertársa ellen használja SENKI melyet Istentől kapott, hanem arra, hogy avval a tudással mit tud tenni az emberiség fennmaradásáért ameddig a jó Isten engedi a földön, EBBEN A JELENLEG MEGKAPOTT TÖRTÉNELMI HELYZETBEN.


Egymás után olvasom a Hirhálón a civilek (? pártja) demonstrációja kapcsán született okos előrelátó gondolatokat. Nem lehet most már mégegyszer a Magyar Népet félrevezetni, ezt minden egyes párt vegye tudomásul, nem engedjük meg, hogy mégegyszer megismétlődhessék egy igaz rendszerváltozás elmis-másolása.
Most a történelem felkínálja számunkra az emberi értékrend szerinti élethez való visszatalálást. Ehhez nincs szükség pártokra, nem szabad különbséget tenni ember és ember között, minden embernek aki a földre született alapvetően joga van egyformán az emberi élethez, véget vetünk, a ki tud nagyobbat hazudni pártok vetélkedőinek.
Az Emberi jogok gyönyörűen kiolvashatók dr. Halász József által életre hívott munkájából:

A Szent Korona eszme a Szabadság alkotmánya


1. § Magyarország örökké szabad. (Hungaria semper libera)
2. § A kötelezettségek és jogok egységében a Szent Korona minden tagja egy és ugyanazon szabadságot élvez. (Una et eadem libertas)
a) A Szent Korona tagja az államalapító magyar nemzet tagja, bárhol él a világon, valamint az államalkotó nemzetek tagjai, ha a Szent Korona Országának területén élnek.
b) Államalkotó nemzet az, amely elfogadva a Szent Korona értékrendjét, kultúrájának helyet talált a Szent Korona Országának területén.
3. § Ami a magyar földön, föld alatt és föld felett van, a Szent Korona által jelképezett egyetemes magyarság elidegeníthetetlen, örök tulajdona, amelyet csak a Szent Korona tagjai birtokolhatnak. (Sacra Corona radix omnium possessionum)
A birtokos jogai azonosak a tulajdonjoggal, kivéve:
a.) Nem semmisítheti meg a birtokot.
b.) Nem változtathatja meg a birtok rendeltetését.
c.) Csak a Szent Korona tagjára ruházhatja át (örökítheti) a birtokjogot.
4. § Minden magyar érték a magyar érdekeket szolgálja. (Sub specie Sacrae Coronae)
5. § Mindazzal szemben, aki megsérti a Szent Korona értékrendjét, a Szent Korona minden tagjának nemcsak joga, hanem kötelessége ellentmondani és ellenállni. (Ius resistendi et contradicendi)
EGY IGAZ MAGYARORSZÁGOT ÉPÍTENI, VISSZAÁLLÍTANI A SZENT KORONA
ÉRTÉKRENDJÉT (nem a tárgyi, ki mit alkotott meg művész kézzel), VISSZAMENNI de LEGALÁBB A VÉRSZERZŐDÉSIG, nem a papír, papír hátán adja az igazságot, hanem mondja ki a NÉP a Szent Korona Alkotmányának jogfolytonossága visszahelyezését. Állítsuk fel a KÉTKAMARÁS, ALSÓ-FELSŐHÁZI PARLAMENTET, ahova a képviselőket a NÉP küldi, természetesen VISSZAHÍVHATÓSÁGGAL. Minden egyes képviselőt ezentúl csak visszahívhatóság alapján lehet a parlamentbe küldeni. Építsünk közösen egy igaz Magyarországot, mintául adva a földön élő nemzeteknek, hogy ők is ugyanezt tegyék meg saját fajtájuk és adottságaik körében és ne egymást akarják az emberek felzabálni, miután a földet és a természetet már tönkretették a tudós társaság vezényletével. Ezzel kapcsolatban is borzasztó nagy munka vár az emberiségre, ha ezen változtatni akarunk.

Mintát kell, hogy adjunk az emberiségnek mi magyarok, hogy aztán békében élhessen minden ember a földön az Isteni törvények szerint, a tudását egy ember ne a másik embertársa ellen használja melyet Istentől kapott, hanem arra, hogy avval a tudással mit tud tenni az emberiség fennmaradásáért a földön.

Ma már nincs más ÚT. Nem engedhetjük meg, hogy ismét négy év, aztán ki tudja még mennyi menjen veszendőbe (Pató Pál pártok szerint nem élhetünk tovább, "Hej ráérünk arra még!" NEM! "Van más megoldás! /H.J./"
Nem tudom mennyi ember jön össze április (5-én) vasárnap, de ezt az embercsoportot is fel kell világosítani, hogy itt nem egyszerűen egy előre hozott választásról van szó. A Demokratikus többpártrendszer megbukott! Oszlódjon fel a parlament, de akkor utána csak is a Kétkamarás Alsó-felsőházi Magyar parlament állhat fel, ahova a küldött képviselő egytől-egyig visszahívható lesz. Lehet, hogy akik ott lesznek a sorokban fogalmuk sincs, hogy lehet más ÚT is a kilábalásból, mégpedig a SZENT KORONA ÉRTÉKRENDJE szerinti.
Rendet kell teremteni és mindenképpen megakadályozni az ÚJ IRÁNYT VETT ISMÉTELT HAZUGSÁGOKAT.
A DEMOKRATIKUS TÖBBPÁRTRENDSZER MEGBUKOTT!
Nekünk a gyökeres rendszerváltozást kell megteremteni!


Isten áldja Hazánkat és Mindnyájunkat,
Igaz hittel, szeretettel,
Perjés Andrea

Szent Koronát Szolgálók Szövetsége
tel:06-20-3921139
pandrea@szksz.hu
1519 Bp. Pf.:294
Támogatói szsz.:
ERSTE 11600006-094223-26911429
www.szksz.hu, www.eunyet.hu

------------------------------------------------------------------------------------------------