Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 2., csütörtök

2.171 - Nemzeti Hirhalo - csütörtök, 2009. április 2. 09:03 - Veresék kozmetikázták az államháztartási hiány adatait? - Kovács Árpád: A pénzügyi válságot társadalmi válság követi - A zálogház az utolsó esély

Von: Nemzeti Hirhalo [mailto:hirhalo@fw.hu]
Gesendet: csütörtök, 2009. április 2. 09:03
An: Kutasi József (094223)
Betreff: Mi az hogy! Veresék kozmetikázták az államháztartási hiány adatait? - A zálogház az utolsó esély? - Hihetetlen mennyiségű vállalkozást számolnak fel - Gyurcsánynak vége

 

A FIDESZ Keszthelyi Szervezete autóbuszokat indít az április 5-i gigademonstrációra
2009. április 01. szerda

Kormányellenes Tömegdemonstráció!

A Civil Összefogás Fórum 2009. április 5-én, vasárnap 14 órától demonstrációt hirdetett a Hősök terére. A demonstráció szervezői között megtalálható a Magosz, a Polgári Körök Országos Szövetsége, a Szövetség a Nemzetért Alapítvány és a Nemzeti Fórum is.

Fricz Tamás ezt az alábbiakkal indokolta: "meg kell változtatni azt a bevett gyakorlatot, hogy az elit zárt szobákban dönti el, mi legyen az országgal. El kell felejteni a ,,megint a fejünk felett döntöttek" kádári attitűdöt, s véleményt kell alkotnia a társadalomnak is. Olyat -, amelynek hatása van a folyamatokra is."

A fenti demonstrációra Keszthelyről a Fő térről vasárnap 10.30 órakor különjáratú autóbuszok indulnak 1000 Ft-os részvételi díjjal.

Részvételi szándékot jelezni illetve személyesen jelentkezni a Fidesz irodában (Keszthely, Kossuth u. 47. fsz. 2. tel.: 83/511-050) minden nap péntekig bezáróan 10-16 óra között, valamint a 20/499-9622, ill. 30/266-8098 telefonszámokon lehet.

Forrás: Fidesz_Zala3_Vk


"Négy szócskát üzenek, vésd jól kebledbe, s hagyd örökül fiadnak, ha kihunysz: A HAZA MINDEN ELŐTT."

Kölcsey Ferenc, Pozsony, 1833. június 14.

 

FELHÍVÁS CSATLAKOZNI SZÁNDÉKOZÓK RÉSZÉRE


A debreceni Civil Kör Baráti Társaság és a debreceni Kossuth téri Tüntetők, akik 927 napja folyamatosan tiltakozunk a Gyurcsány-kormány nemzetpusztító és népellenes cselekedetei, nemzetünket hülyítő színjátéka ellen, buszt indítunk a 2009. április 5-én, Budapest Hősök terén megrendezendő Civil nemzetmentő tüntetésre.

A kitűzött célunk:

"Előrehozott választást akarunk!"
Elég a megaláztatásokból!


Jelentkezni a 06 (70) 238-62-54 telefonszámon történhet meg. Várjuk jelentkezésedet, legyünk minél többen! Mutassuk meg a "libatolvajnak" és az őt támogató, két egyre kisebbre soványodott halálpártnak, hogy sok a "LUDAS MATYI" ebben a gyönyörű Országban, akik előrehozott választást akarunk!

Hívunk és várunk, végre döntsön a civil társadalom!


Fent megnevezett szervezetek nevében,
Kiss Béla és Ágoston Tibor


Magyarországért Kulturális Egyesület
alapítva: 2006. december 17. Budapest
Elnök: Makovecz Imre
magyarorszagertegyesulet@gmail.com
www.magyarorszagertegyesulet.hu
Telefon: 06 30 633 1266

Barátaink!


Hamarosan nyomdába kerül Zétényi Zsolt szerkesztésében és bevezető tanulmányával
"A Történeti Alkotmány " címu könyv, Magyarország ősi alkotmánya. 1136 oldalas "népszeru tudományos" kézikönyv készül igényes mubőr kötésben aranyozott címmel. Külön rendelésre számozott, valódi bőr kötésu példányok is készülnek.

A mu tartalmi gerince az ország alkotmányát alkotó sarkalatos törvények szövege, és azon közjogi törvények kivonata, melyek szorosan véve nem tartoznak az alkotmányos törvények körébe, de meghatározták az ország teljes közéletre kiterjedő jogrendjét -, jogfolytonosan a Vérszerződéstől 1944-ig. - Kézzelfoghatóvá, átláthatóvá válik az a jogrend, mely a Szent Korona-tan alapján minden történelmi időben biztosítani tudta az ország megmaradását, gondoskodott az ország jogfolytonos, szerves muködéséről. - Ma is meghatározná alkotmányosságunkat, ha a nép mint nemzet alkotmányozó helyzetbe kerülne.

A törvények nyelvezetének időbeli változása hu tükörképe történelmi koraink szellemi, erkölcsi alakulásának. Valóságos történelmi utazás, átíratlan forrásélmény.

A könyv a lehető legmagasabb szakmai színvonalat célozza meg úgy, hogy közben "kívülálló laikusok" számára is világos legyen. A közérthetőséget 170 oldalas bevezető tanulmány; mellékletben táblázatok a hagyományos magyar államfelépítések muködéséről; uralkodók, főméltóságok, koronaőrök időrendi listája; kimerítő fogalomtár biztosítja.

Az angol nyelvu összefoglaló a külhoniak érdeklődését elégíti ki. A Magyar Nemzet testamentumáról van szó, megjelenése mérföldkő kell legyen ezen tárgykörben, ezen időben!

Megrendelő és kiadó a Magyarországért Egyesület - más civil szervezetekkel, személyekkel, lehetőleg minél többekkel szövetségben. Előrendeléseket vagy az értékesítés után kamatmentesen visszatérítendő támogatásokat várunk. A kiadásban segítő szervezeteket, személyeket - igény szerint - szerepeltetjük könyvünkben a támogatók külön oldalán. A mu ára 6500 forint.

Köszönettel: Magyarországért Egyesület
Molnár Attila alelnök
Telefon kapcsolat: 06-30-964-2160

 

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-hirtv-k.gifVeresék kozmetikázták az államháztartási hiány adatait?
2009-04-01 18:34 hírTV

Nem a gyes, a gyed, a családi pótlék és a 13. havi nyugdíj, hanem az elmúlt hét év elhibázott gazdaságpolitikája miatt van válságban Magyarország - mondta szerdán budapesti sajtótájékoztatóján Varga Mihály. A Fidesz alelnöke kételkedik a pénzügyminiszter által ismertetett, az államháztartási hiányra vonatkozó adatokban.

Nem a gyes, a gyed, a családi pótlék és a 13. havi nyugdíj, hanem az elmúlt hét év elhibázott gazdaságpolitikája miatt van válságban Magyarország, ezt a válságot pedig a kormány a jelenlegi lépéseivel nem tudja kezelni - jelentette ki Varga Mihály. A Fidesz alelnöke azt mondta: az ország pénzügyi és szociális összeomlás előtt áll. Az elmúlt napok leminősítései miatt a forint spekulánsok célpontjává válhat, ami a bankrendszer és a tőzsde működését is veszélybe sodorhatja és ronthatja az ország megítélését - tette hozzá.

Varga Mihály szerint a kialakult helyzetért a miniszterként megbukott Bajnai Gordon is felelős, így kérdéses, alkalmas lesz-e miniszterelnöknek.

A Fidesz alelnöke reagált a pénzügyminiszter szerda délutáni - az államháztartási hiánnyal kapcsolatos - bejelentésére is. Varga Mihály szerint elképzelhető, hogy kozmetikázták az adatokat. Ahogy fogalmazott: "kételkedik a számokban".

A pénzügyminiszter szerint rekordméretű hiánycsökkentést hajtott végre Magyarország az elmúlt két és fél évben. A 2006-os 9,3 százalékról 2008-ban 3,4 százalékra süllyedt az államháztartás GDP-arányos hiánya. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait a tavalyi deficittel kapcsolatban szerdán hozták nyilvánosságra. Magyarországnak lehetősége van arra, hogy a nyugdíjreform költségeinek részleges beszámításával javítson a mutatón: 2008-ról 0,6 százalékos korrekció érvényesíthető, így a hiány végső mértéke 2,8 százalék, vagyis alatta marad az úgynevezett maastrichti kritériumok között szerepelő 3 százaléknak - mondta a pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Az utóbbi napok leminősítései miatt egyébként a Fidesz kezdeményezi a költségvetési bizottság összehívását. A bizottság két hét múlva ülhet össze - mondta a politikus. (FH)

Kovács Árpád: A pénzügyi válságot társadalmi válság követi (+videó)

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint a pénzügyi válságot társadalmi válság követi, amely Magyarországot a többi országhoz képest érzékenyebben fogja érinteni.

Videó: Kovács Árpád: A pénzügyi válságot társadalmi válság követi

Kovács Árpád szerint, a kormány legutóbbi költségvetése is erősen elrugaszkodott a valóságtól. A további kedvezőtlen globalizációs folyamatok miatt ma már az látszik, hogy a tervezett 3 százalékos helyett 6-10 százalékos is lehet a visszaesés - mondta el az ÁSZ elnöke. Hozzátette: ennyivel kell tehát visszamenni az álmokhoz képest, ami nagyon nehéz lesz a társadalomnak, főleg, hogy azt sem lehet mondani az embereknek, hogy ez egy egyszeri alkalom és jövőre már jó lesz.

Az Állami Számvevőszék elnöke szerint súlyos következményei lehetnek az újabb megszorításoknak, ha a kormány nem készíti fel a különböző társadalmi csoportokat az őket érintő változásokra. Az adóhatóság is a fizetésképtelen ügyfelek számának emelkedésére készül. (hírTV)

A Fitch 5 százalékra lőtte be a magyar visszaesést
   
A tervgazdaságok csaknem húsz évvel ezelőtti összeomlása óta nem tapasztalt mélységű recessziót él át az idén a tágabb értelemben vett feltörekvő európai térség, amelynek egyes gazdaságaiban kétszámjegyű GDP-visszaesés várható, áll a Fitch Ratings szerdán Londonban kiadott átfogó előrejelzésében. (MTI)

Kapcsolódó cikkek:
   A Moody's is leminősítette Magyarországot
   Leminősítés hazánknak - "Az elbizonytalanítás felé hajtanak"

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-inforadio-k.gifA zálogház az utolsó esély
2009. április 2., csütörtök 7:06 InfoRádió

A Magyar Nemzet írása szerint az utolsó esélyt a zálogházak jelenthetik. Hamarosan valamennyi értékétől megválik a lakosság a mindennapos megélhetési gondok miatt, így jelentősen megnőtt a zálogházak forgalma az utóbbi hónapokban.

A legtöbben az ékszereiktől válnak meg, de vannak akik szobrokat, festményeket vagy porcelánt zálogosítanak el. A pangó piac miatt a műtárgyak jelentős részén a kereskedők sem tudnak túladni. A zálogházak vezetőit is elérte tehát a válság, és legtöbben nem látnak reményt a gyors javulásra. A szakemberek szerint a válság hatása még évekig érezhető lesz, az emberek pedig az utolsó lehetőséget is elveszítik, hogy pénzhez jussanak.

A Népszabadság szerint már Magyarországon is megjelent a fogyasztók egy új csoportja: a gazdag szegényeké. Az új szabadidő-divat követői szerint az erkölcsi, vallási, elvi motiváció alapján végzett munka gyorsabban feltölt, mint az üresjárat vagy az élvezethajhász szórakozás. Mások viszont éppen az élvezet sűrítésében vélik megtalálni az igazi kikapcsolódást - az ő kiszolgálásukra képezik az új típusú szakembereket: az élménytervezőket és képzeletmérnököket. Az átlag magyar viszont a szimpla élményt is alig tudja megfizetni, hiszen évente 55 ezer forintot költ átlagban szabadidős tevékenységre, ami aligha elég élményhabzsolásra. A GFK Hungária Piackutató Intézet felmérése szerint a többség elsősorban baráti összejövetelekkel, kertápolással, főzőcskézéssel vagy akár receptgyűjtéssel tölti szabadidejét.

Az index.hu galaxis-karambolról ír. Sok százmilliárd csillagból álló szuper galaxis jön létre az egymással karambolozó három galaxis helyén a déli hal csillagképben. A naphoz legközelebb eső csillag, a Proxima Centauri bő négy fényévre van, ami a tipikus csillagátmérőtől milliószor nagyobb távolság. A galaxisokat elválasztó távolságok a méretükhöz képest sokkal kisebbek, ezért viszonylag gyakran figyelhető meg az óriási csillagszigetek találkozása, és annak következménye.

Jobb teljesítmény, több bér - erről ír ma a Világgazdaság. Viszont a válság miatt romlanak az üzleti eredmények, így a vezetők egyharmada nem kapott fizetésemelést. Az Országos HR benchmart felmérése szerint a cégek többsége nem csak a munkavállalói, hanem a vezetői posztok számát is csökkenti, sőt az állásban maradó menedzserek pénztárcái is apadnak. Míg a 2006-os és a 2007-es felméréskor egyetlen olyan vállalat sem akadt, amely ne emelte volna a vezetői fizetéseket, a mostani adatfelvételnél 2008 október és 2009 február között a hazai cégek közel egyharmada jelezte, hogy egyáltalán nem emeli a menedzseri béreket. Mindez logikus, ha figyelembe vesszük, hogy ezek a fizetések szorosan összefüggnek a vállalat eredményességével, s mivel a válság következtében az üzleti számok csökkennek, a bérszínvonal sem növekedhet.

A Napi Gazdaság címlapján azt olvashatjuk, hogy mennek a magyarok a munka után. Az állásukat elvesztők vagy az állásukat féltők jóval rugalmasabbak lettek, ha egy munkahely megszerzéséről vagy megtartásáról van szó. Elvállalnak ugyanis alacsonyabb képzettséget igénylő munkákat, szakmát tanulnak, sőt, hajlandóak akár még lakóhelyet is váltani egy állás kedvéért, pedig ez korábban egyáltalán nem volt jellemző a magyarokra. A szakértők szerint az első negyedévben körülbelül 40 százalékkal esett vissza az álláspiac. Közrejátszott ebben az is, hogy elhúzódtak a multinacionális cégek magyarországi projektjei. A nem piacképes diplomával megszerezhető állásokért nagy a harc, a munkavállalóknak pedig szinte minden esetben engedniük kell a juttatásokkal kapcsolatos igényeikből.

A portfolio.hu írása szerint jobb lehet a kisebb nyugdíj. A kormány legújabb tervei alapján átalakulna a svájci indexállás rendszere. Ennek apropóján a nyugdíjemelés mögött meghúzódó tényezőket vizsgálja a portfolio.hu, amely válaszol azokra a kérdésekre is, hogy miért van szükség a nyugdíjak indexálására, mi az ár, illetve a bérindex közötti legfőbb különbség?

Szépvölgyi István

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-fidesz-k.gifHihetetlen mennyiségű vállalkozást számolnak fel
2009. április 2., 07:18 fidesz.hu

Idén 22 százalékkal emelkedett a felszámolás alatt álló cégek száma Magyarországon, ami páratlan az Európai Unióban - tájékoztatta az InfoRádiót az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója. Csorba Hajnalka szerint a cégek nagy része úgy szűnik meg, hogy kifizetetlen számlákat hagy maga után.

Az év első három hónapjában 3528 cég ellen indult felszámolás. Az adat az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója szerint igen aggasztó, hiszen 2008 azonos időszakában ennél 22, egy esztendővel azelőtt pedig 41 százalékkal kevesebb ilyen eljárás indult.

Csorba Hajnalka szerint ez még nem a mélypont, a felszámolt cégek legnagyobb része ugyanis adósságot hagy maga után, emiatt sok más vállalkozás küzd likviditási problémákkal. A láncreakció miatt a következő hat-tizenkét hónapban várhatóan újabb felszámolási eljárások indulnak majd.

Végelszámolással 563-mal kevesebb cég szűnt meg idén, mint felszámolással, vagyis a vállalkozások nem rendezik függőben lévő ügyeiket, mielőtt kilépnének a gazdaságból, újabb problémákat generálva ezzel - tette hozzá az Opten céginformációs szolgáltató vállalat stratégiai igazgatója.

Magyarországon egy éven belül minden 35-40. cég felszámolás alá kerül. Ez olyan hihetetlen arány, amilyenre egyetlen már uniós országban sincs példa - fűzte hozzá Csorba Hajnalka. (inforadio.hu)

http://www.fw.hu/nemzetihirhalo/htmlkeret/ikon-gondola-k.gifGyurcsánynak vége
Nyiri János 2009. április 1. 20:41 gondola

Minden jel szerint március 31-én ért véget Gyurcsány Ferenc pályája az MSZP-ben. Tegnap ugyanis fölébredt az életösztön a szocialista párt vezetésében, és a 15 órára meghirdetett frakcióülés helyett egészen más összejövetel kerekedett. Történelmi értékű dokumentumokat mentünk meg a jövőnek.

Körülményes magyarázatok helyett idetesszük az MSZP tegnap esti közleményét:

Megállapodás a kongresszus előkészítésének pontos menetéről

Kedden délelőtt az MSZP megyei elnökei értekezletet tartottak, melyen a párt tisztségviselői is részt vettek.

Az értekezlet kemény és szenvedélyes vitában tárgyalt a teendőkről, hiszen azok a baloldal jövőjét alapvetően határozzák meg. A vita végére egyetértés alakult ki, nem csak a kongresszus előkészítésének menetéről, hanem annak politikai és emberi normáiról is.

Az MSZP országos és megyei vezetői tudatában vannak annak, hogy a párttagok jogos elvárása, a baloldali emberek közös érdeke, hogy a pártnak minél hamarabb közös bizalmat élvező erős vezetése legyen. Ez fontosabb, mint a személyes érdekek és vélemények. Az elnökjelölés természetesen emberi sorsokat, ambíciókat érint, olyan emberekét, akikre vigyázni a szocialista párt közös érdeke, és akiknek a munkájára a későbbiekben is szükség van. Ezért a jelölés egyik követelménye az őszinte vélemények szembesítése, a másik azonban az, hogy az együttműködés lehetősége ne csorbuljon, hanem erősödjön, és mindenkinek a teljesítményét, méltóságát tiszteletben tartsák. Ezt a normát az értekezlet valamennyi résztvevője magára nézve kötelezőnek tartja, és ennek jegyében kéri ki a küldöttek véleményét.

Megállapodás történt a kongresszus előkészítésének pontos menetéről is. Eszerint szerdán ülést tart a párt országos elnöksége, csütörtökön ismét találkoznak a megyei elnökök, és összeül a jelölő bizottság. Csütörtök délután tartja ülését az MSZP országos választmánya.

Pénteken a frakció ülésezik, majd az eddigi döntésnek megfelelően, vasárnap délután megkezdi munkáját az MSZP kongresszusa.

Budapest, 2009. március 31.

Boldvai László
az értekezlet levezető elnöke

Lendvai Ildikó
a jelölő bizottság elnöke



Ez a dokumentum azt tükrözi, hogy a Gyurcsány Ferenc nélkül összeült - és az MSZP alapszabályában egyébként nem létező (!) "testület" - amelyet jobb híján "értekezlet" névvel illetnek - összezárt. Elástak minden csatabárdot, mert fölfogták: politikai otthonuk, egzisztenciájuk közös alapja, az MSZP a szakadék szélére jutott.

Ezért félretesznek minden nézeteltérést, és közös politikai jövőjük megmentésére összefognak.

Hogy miben fognak össze, azt - idősebbek számára jól ismert módon - a mai Népszabadságban jelentették be, mégpedig meghökkentően emlékeztetve a Rákosi-korszak közéleti gyakorlatára.

Íme a második dokumentum:

Gyurcsánynak semmilyen poszt nem marad

Az MSZP pártelnököt és kormányfőt választ a hétvégén, de mi lesz Gyurcsánnyal, aki eddig mindkét posztot betöltötte? Lehetne akár frakcióvezető, akár házelnök, kombinálnak. Nem lesz.

Az MSZP alapszabálya értelmében soron kívüli kongresszusra (többek között) akkor van szükség és lehetőség, ha betöltetlen a pártelnöki poszt. Ha azért kell soron kívüli kongresszust összehívni, mert a pártelnöki poszt megüresedett, a választmány dönthet úgy, hogy az elnökválasztó tanácskozást nem kell megelőznie az alulról építkező tisztújításnak. Ez azt jelenti, hogy a korábban megválasztott megyei, országos és más vezetők helyükön maradnak.

Az alapszabály értelmében a kongresszuson elég a küldöttek egyharmadának írásban jelölnie valakit, és azt kötelezően az elnökjelölti listára teszik. Így ismét pártelnöki jelölést kaphat akár Gyurcsány Ferenc is. Azzal azonban, hogy a távozó miniszterelnök maga deklarálta távozását, ez bár szimbolikus, de felesleges lenne.

Ugyancsak az alapszabályból következik, hogy a pártelnöki székből távozó Gyurcsány nem ülhet be például egy megüresedő elnökhelyettesi vagy alelnöki pozícióba - igaz, ezt nem is ambicionálja.

Amennyiben olyan személy indul és nyer a pártelnöki versenyben, aki más vezető tisztséget is betölt (pl. Szekeres), abban nem kerül a helyére senki. Így tehát Gyurcsány Ferencnek nem lesz meghatározó (formális) státusza a pártban.

Lendvai pártelnökké választása esetén átvehetné a frakcióvezetést, de ez ellen a belső lobbik hamar tiltakoznának. Szinte teljesen kizárt, de akár elfoglalhatná Szili Katalin helyét is a házelnöki székben, ha a politikus nyer a pécsi polgármester-választáson. Valójában azonban sem Gyurcsány habitusa, sem céljai nem egyeztethetőek össze az Országgyűlés elnöki posztjával.


Ilyen újságcikkek után öngyilkosok lettek a "megnevezett" elvtársak a vörös hőskorban.

Ez a cikk ugyanis belső pártnyelven közli: Gyurcsány Ferencnek az alapszabály szerint nincsen más esélye az MSZP-ben, mint - megőrizni az elnöki pozíciót. Amelyről maga jelentette be távozását, mégpedig ország-világ színe előtt.

Az a tény, hogy a tegnapi megyei elnökei értekezlet, melyen a párt tisztségviselői is részt vettek nem formális, hanem informális találkozó volt, viszont politikai közleményben tájékoztatták róla a közvéleményt, szóval ez a tény tulajdonképpen hadüzenet.

Hogy a párt elnöke nélkül eldöntötték a tisztújítás menetét, sőt ezt gondosan alapszabályi védelemmel is ellátták, világosan jelzi: a megyei elnökök és "a párt tisztségviselői" felmondták Gyurcsánnyal az együttműködést.

Mi történhetett az MSZP-ben tegnap?

A zuhanyhíradó szerint a párt vezetése megismerte a legújabb budapesti közvélemény-kutatási adatokat, amiből megtudták: minden fővárosi választókerületet elveszítenének egy most vasárnapi választáson.

Ha Budapest elúszott, akkor már a rozsdaövezetekben (Baranya, Borsod, Komárom-Esztergom) sincs remény.

A régi időkben ilyenkor egyetlen lehetőség maradt: amit Lukács György a mozgalom diszkontinuitásának nevezett el: az MSZP a legrövidebb időn belül még az emlékét is ki akarja törölni majd Gyurcsány Ferencnek a párt történetéből.

Kapcsolódó linkek
   MSZP-vezetők 2009. március 31-ei nyilatkozata

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------