Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 8., szerda

2.224 - Péntekről szombatra virradóra újból irányított támadás célpontjává vált a Magyarok Világszövetsége.

Von: MVSZ Sajtószolgálat
Gesendet: kedd, 2009. április 7. 22:49
An: Kutasi József
Betreff: Ismét célkeresztben az MVSZ

Péntekről szombatra virradóra újból irányított támadás célpontjává vált a Magyarok Világszövetsége. Az MVSZ elnökét felvidéki útján, éjszaka egyszerre hagyta cserben kocsijának két Budapesten átszúrt kereke

Az MVSZ belvárosi székháza előtt parkoló két gépkocsi kerekeit kiszúrták. A célzott rongálás minden bizonnyal péntekről szombatra virradó éjszakán történt.

A Szövetség mikrobuszának, amely kissé tovább, a Semmelweis utca 5. szám előtt parkolt, mind a négy kerekét, többszöri döféssel kiszúrták. A kerekek szombat délre leereszkedtek.

Az elnök VW Passat típusú gépkocsijának „csupán” jobboldali kerekeit szúrták át. Patrubány Miklós szombaton Felvidékre utazott. Kocsijának kerekei éjszaka hagyták cserben.

Az egymástól mintegy harminc méterre parkolt két gépkocsin egyidejűleg elkövetett rongálás célzott és tudatos volt – vélik az MVSZ-ben.

Folyik a találgatás, hogy politikai, vagy károkozó indíttatású volt a támadás.

Egyesek szerint az okot az MVSZ sajtószolgálata által pénteken délután közzétett állásfoglalásban kell keresni, amelyben Rácz Sándor, ’56-os hős, az MVSZ tiszteletbeli elnöke kifejtette, hogy az előrehozott választások nem vezetnek sehová. Álláspontja szerint csupán egy pártok fölötti nemzeti egységkormány, valamint az alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása segíthetné ki Magyarországot a szerteágazó, mély válságból.

Mások szerint nem merénylet szándéka vezérelte a tettest, vagy tetteseket, hanem valamely bosszú, a szándékos károkozás, hiszen már tavaly a Magyarok VII. Világkongresszusának készülődései során ismételten kiszúrták az elnöki gépkocsi kerekeit.

Patrubány Miklós hétfőn ismeretlen tettes ellen feljelentést tett az V. kerületi rendőrkapitányságon.

Budapest, 2009. április 7.

MVSZ Sajtószolgálat

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------