Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 8., szerda

2.230 - Borbély József, mint a TEMPO Párt Elnöke közérdekből, és mint magánszemély, hitelező, sértett feljelentést teszek Bajnai Gordon a Wallis Rt. korábbi vezetője ...

Von: élias Attila
Gesendet: szerda, 2009. április 8. 20:21
Cc: antal@jozsef-kutasi.de;
Betreff:  FELJELENTÉS

 

Országos Rendőrfőkapitányság                                                                                                            2009-04-08                                                                                                       

Dr. Bencze József r. altábornagy Úr részére

1139 Budapest

Teve u.4-6.

 

Tárgy: Feljelentés

 

Tisztelt Főkapitány Úr!

 

Alulírott Borbély József, mint a TEMPO Párt Elnöke közérdekből, és mint magánszemély, hitelező, sértett feljelentést teszek Bajnai Gordon a Wallis Rt. korábbi vezetője és Miniszterelnök jelölt; Simor András Jegybankelnök, korban a Deloitte vezérigazgatója; Dr. Magyari József Kossuth Holding Zrt. tulajdonosa; Tóth Ferenc Miklós, Hajdú Ágnes a Hunyadi Válságkezelő Zrt. vezetői; dr. Varga Miklós, korban a Bács-Kiskun Megyei Felszámolási bíró ellen csődbűntett és más, a Hajdú-bét felszámolási eljárásaival kapcsolatos bűncselekmények miatt, az alábbi tényállás és bizonyítékok alapján. 

Előzmények:

Már a Központi Nyomozó Főügyészség is elismeri a felszámolási ügyekben történő „jártasságomat”, főleg a Kossuth Holdingos érdekkörű felszámoló cégek, mint például a Hajdú-Bét Rt. felszámolója a Hunyadi Válságkezelő Rt. vonatkozásában, ezért is fogalmaz úgy Dr. Berki Tímea egyik határozatában, hogy „Borbély József részvételével folyó eljárások”. Ebbéli jártasságom abból adódik, hogy volt „szerencsém” 2001-től napjainkig „szorosan együttműködni” a Hajdú-Bét Rt. –t is felszámoló érdekkörű Kossuth Holdingos Dr. Magyari féle felszámoló csoporttal. Ez idáig kétszer számolták fel a bútorgyáramat, de csak a második esetben sikerült átmenetileg Dr. Pintér Sándor, volt belügyér kezére játszaniuk. (A Főkapitány Úr éppen csak a minap írta alá a határozatot a bútorgyári ügyben elrendelt nyomozást folytató új rendőrkapitányság kijelöléséről.) 

 

A Hajdú-Bét Rt. oldaláról történő megközelítésének apropóját az adja a felszámoló maffiával szemben, hogy a liba tolvaj Bajnait jelölték a miniszterelnöki posztra. Ez olyan súlyos, újabb esélyegyenlőtlenségi helyzetet teremtene a Hajdú-bét károsultjaival szemben, hogy érdekérvényesítésük végképp ellehetetlenülne, illetve most már Magyarország is a Hajdú-bét sorsára jutna. Mint ahogy azt egy korábbi közzétett írásomban a Magyar Nemzeti Bankra vonatkozóan állapítottam meg, mikor tudomást szereztem Simor András jegybankelnök érintettségéről Hajdú-Bét ügyben (csatolom a „Fél áron elkelt Hajdú-bét ingatlanok” című Magyar Nemzet írását, ami persze Bajnait is érintően bizonyíték arra, hogy ki akarták menteni a vagyont a Raiffeisen bank javára).

 

A jelen feljelentéshez csatolt és a honlapunkon, a www.tempopart.hu –n is megtalálható a POLIP IV. bűnszervezeti ábra jobb alsó sarkában, alulról a második rubrikában sem véletlenül került bele a Hajdú-bét Zrt. „fa” és Dr. Varga Miklós felszámolási bíró neve. Tóth Ferenc felszámoló biztossal már 2003. év decemberében beszéltünk arról, hogy Kecskemétre kerül a Hajdú-bét Rt. székhelye Tóth korábbi munkahelyi címére, az Izsáki út. 6. szám alá és, hogy ők lesznek a felszámolók. Szintén a POLIP IV. ábra igazolja Dr. Magyari József, Barát Tamás és Dr. Varga Miklós efféle székhely áthelyezési módszerrel történő felszámoló kijelölés saját hatáskörbe vonását lásd. az ábra bal alsó sarkában, alulról a második rubrika Bubiv budapesti székhelyű céget, melynek a menedzsmentjét a Kossuth Holding adta olyan jól sikerülten, hogy egy éven belül felszámolásba is fordult és hogy, hogy nem Bajára került a székhely Varga Bíró fennhatósága alá és csodák csodájára a Hunyadi Rt. lett a felszámoló.

 

Apropó, a jogi érdekem, mint magánszemély abban áll, hogy azonos elkövetői kör által károsodtam, mint a Hajdú-bét hitelezői és saját eljárásomban hiába értem őket tetten, jelenleg a hatóságok még túlnyomórészt eltussolják az ügyeket. Erre konkrét példa a korábban is, de a mai napon történtek, ahol egy másik két vélhetően korrumpálódott cégbíró tett keresztbe azzal, hogy annak ellenére tagadták meg az iratokba történő betekintést a Fővárosi Bíróság Felszámolási Csoportjánál Dr. Harmat E. Tibor és Szilasné Dr. Mosonyi Hedvig bírók, hogy hitelező vagyok a MÁV MTM, valamint a Primtur Kft. „fa” –ban is. A mai napon készült jegyzőkönyv másolatát és leiratát jelen feljelentésemhez mellékelem és feljelentem hivatali visszaélésért Dr. Harmat E. Tibort és Szilasné dr. Mosonyi Hedviget.

 

Visszatérve a Hajdú-bét Rt. felszámolási eljárására és a Wallis Rt. és a jelen feljelentéssel érintett személyek abban lévő szerepére, csatolom a Dunás Kft. vizsgálat folytatásának kérése tárgyú, Legfőbb Ügyész Úr részére címzett 2006. 07. 05. –i levelét és annak mellékleteit képező megállapodást, kimutatást és 4 db tanúkihallgatási jegyzőkönyvet, melyeket az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Nemzeti Nyomozó Iroda Pénzügyi Nyomozó Főosztálya vett fel 2005. 03. 18. és 05. 17. –e között. Ezekben a tanúvallomásokban, de különösen Vrancsik László tanúvallomásában csúcsosodik ki a Bajnai Gordon által vezetett Wallis Rt. összejátszása Hajdú Ágnes felszámoló biztossal a hitelezői választmányi ülésen, ahol Hajdú Ágnes látva azt, hogy a hitelezők választmányt tudnak alakítani bejátszott egy 4milliárdos Wallis-os követelést. A négy különböző vezetőállású, nagy téma –és helyismerettel rendelkező, egybehangzó tanúvallomások megkérdőjelezhetetlenül igazolják a Bajnai vezette Wallis Rt. által elkövetett csőd bűntettet és más bűncselekményeket, melyet csak Simor András könyvvizsgáló szemhunyása mellett követhettek el.

Indítványok

Indítványozom a halaszthatatlan nyomozati cselekményeket és a szükséges kényszer intézkedések azonnali megtételét, különösen a feljelentett személyek haladéktalan őrizetbe vételét, vagyonaik rendőrségi lefoglalását, majd azt követően a zár alá vételeket, iratfoglalásokat a felszámolási bíróságokon a szökés veszélyre és a bizonyítékok eltüntetésére figyelemmel is.

Indítványozom, hogy az ORFK a társszervek megkeresésével haladéktalanul egyesítsék az eljárásokat a Kossuth Holdinggal szemben már folyó eljárásokkal. Jelenleg eljárás folyik a Budapesti V. Kerületi Rendőrkapitányságon a 01050-716/2009.Bü számon, valamint a vámnyomozóknál a Vám és Pénzügyőrség Közép-Magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala előtt 60300-4628/2008.Bü számon.

Indítványozom, hogy a nyomozást az ügy súlyára és jellegére való tekintettel, haladéktalanul rendeljék el, a kapcsolatot azonnal vegyék fel velem és az Önök előtt szintén nem ismeretlen Minda Zoltánnal, aki a TEMPO Párt titkára (Minda Zoltán elérhetősége: 30/9543-180; az enyém: 20/4175-539) a további információk szükséges információk megadása miatt, a hatóság munkájának elősegítése érdekében. A rövid idő, mely Bajnai kinevezéséig hátra van, indokolja, hogy széles körben hozzuk nyilvánosságra a jelen feljelentést, megakadályozandóan, hogy újabb bűnöző kerüljön Magyarország Miniszterelnöki székébe.

Tisztelettel:

Borbély József

       TEMPO Párt elnöke 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------