Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. április 13., hétfő

2.287 - Dr. Halász József: Kőműves Géza kérésére hozom nyilvánosságra levelét!

2009/4/13 "Halász József dr." <hjozsef@pannoniatv.hu>

 

Kőműves Géza kérésére hozom nyilvánosságra levelét:

Kedves Halász József!

 

  A Magyar Nádori Szövetség az Általad alábbiakban leírtakkal teljes mértékben egyetért. Az április 14-i. CÖF rendezvény közelébe tervezett rendezvényünket Ekrem Kemál György a szövetségünk ügyvezetője jelentette be, nyilvánvalóan csupán olyan megfontolásból, hogy minden eshetőségre készen a közelben legyünk. Jó magam és a szövetségünk tagságának zöme nem aktivizálja magát egy nyilvánvalóan csak szócséplésben, maximum esetlen időközi országgyűlési választások követelésében, kormányváltási szándékban kiteljesedő népátverő ingyen cirkuszban való részvétel céljából. Mi a Magyar Nemzetet szeretnénk felszabadítani, Hozzád hasonlóan ősi alkotmányunkat szeretnénk visszahelyezni és az Istváni előtti idők dicső gyakorlata formájára, a mai állapotokat figyelembe véve aktualizálni szeretnénk. Kereszténységünket a helyes őskereszténységhez szeretnénk visszavezetni. Akinek nem ez a célja, azzal nem értünk egyet! Tehát elhatárolódunk a CÖF rendezvénytől!

 

                                                                                 Tisztelettel:  Kőműves Géza, a Magyar Nádori Szövetség elnöke

Halász József dr. írta:

Kedves Károly és tisztelt Címzettek!

 

A holnapi tüntetés célja az országgyűlés feloszlatása, ezzel az előrehozott választások elérése.

Ez a jelenlegi helyzetben egyértelműen a FIDESZ vezette parlamenti ellenzék és a hozzá kapcsolódó parlamenten kívüli párt, a Jobbik hatalomra juttatását jelenti, ami nem rendszerváltás, csak a helytartóság oldalváltása – mint azt a tüntetést bejelentő szervezetek egy részének elkötelezettsége is mutatja. A CÖF nyilvánvalóan a FIDESZ „hátországa”, az MNB2006 pedig – Artúr április 8-i szegedi nyilatkozata szerint - a Jobbikot támogatja. A FIDESZ és a Jobbik koalíciós szándéka pedig nem titok senki előtt.

Ilyen körülmények között a „megfelelő létszám esetén alkalmazott népfenség elve” nem népakaratot, hanem a nép ismételt félrevezetésével, érdekeinek elárulását jelenti.

Tudomásul kell venni, hogy nem vagyunk felkészülve a rendszerváltásra, bár 2006. szeptember 16-a óta volt rá lehetőségünk, de engedtük magunkat egységes gondolkodás helyett részcélok kitűzésével megosztani.

A jelenlegi feszült helyzetben a tömeg megmozdítása mérhetetlen veszélyt jelent, ha nincs okmegszűntető cél.

A tüntetés nem a társadalmat végveszélybe sodró ok, hanem az általa kiváltott okozat hatásának átmeneti csökkenését eredményezheti. Egy esetleges – rendszerváltás nélküli – kormányváltás veszélye egyértelmű: a négy liberális alapelv, a gyarmatbirodalom kizárólagos hatáskörei és az önrendelkezési jog csorbítása lehetetlenné teszi azt, hogy ebben a rendszerben a végveszély megszűntethető legyen. Belegondoltatok abba, hogy a megbukott neoliberalizmus más színben történő továbbéltetése milyen nemzetfennmaradásra kiható veszélyt jelent? (Ld. a FIDESZ és a Jobbik lényegi változást nem akaró, alap nélküli programja.)  

 

Szeretettel kérlek Benneteket, ne okozzatok visszafordíthatatlan kárt a Nemzetnek április 14-én!

Kelt Szegeden, 2009. április 13-án.

Szeretettel, Halász József


Fórum Rendszerváltó írta:

Április 14-én 12-21 óra között a Kossuth térbe torkolló összes utcára és térre demonstrációkat jelentettek be civil szervezetek. Az Olimpiai parkba a MAREVOSZ, a Falk Miksa utcába a Magyar Nádori Szövetség, az Alkotmány utcába a CÖF és az MNB2006., a Vértanúk terére Gonda László, az Akadémia utcába a Rendszerváltó Fórum. Mindenkit várunk a demonstrációra, ahol megfelelő létszám esetén alkalmazzuk a népfenség elvét egy olyan ál- országgyűléssel szemben, amely illegitim, és nem a választók, az ország érdekeit képviseli.
MOST MINDENKIRE SZÜKSÉG VAN! Kérjük szóljon barátainak, ismerőseinek!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------