Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. május 9., szombat

2.458 - Horváth Ferenc: Ezt akarjátok? Kétpárt rendszert? Nemzeti erők nélkül? Elsöprő Fidesz győzelmet, Fidesz diktatúrát? 4-8 év múlva pedig esetleg elsöprő MSZP diktatúrát?

Von: Horváth Ferenc
Gesendet: szombat, 2009. május 9. 09:06
An: Kutasi József
Betreff: Pártlisták eltörlése?

 

Kedves Barátaim !

 

Nagy erővel gyűjtik az aláírásokat a pártlisták választásokon való eltörléséért. Ez így első hallásra nagyon szimpatikus, nincsenek pártlisták, csak név szerint indulókra lehet szavaznunk minden körzetben. De !!! Végiggondolták a kezdeményezők és az aláírók, hogy mi lesz ennek a következménye ???  Nem hiszem ! Hacsak nem direkt a két „nagy” párt a Fidesz és az MSZP szekerét akarják tolni.

 

Gondoljuk végig.

 

Ettől a pártok természetesen nem szűnnek meg. A pártok minden körzetben elindítják saját jelöltjeiket. Most a Fidesz úgy 60-70 %-on áll, az MSZP 20-30 %-on, és mondjuk a Jobbik 10 %-on. Minden szavazókörzetben indul egyénileg, név szerint egy-egy Fideszes, Mszp-s és Jobbikos jelölt. Kik fognak győzni ? Valószínűleg a legtöbb körzetben hasonlóan fognak alakulni a szavazatok, a legtöbb helyen győz a Fidesz embere, néhol az Mszp embere, és rajtuk kívül gyakorlatilag senki más nem jut a parlamentbe !!!!!! Ha marad a jelenlegi rendszer, akkor a 10 %-os támogatottságú Jobbik adná a képviselők cca. 10 %-át, de hiába kapna az egyéni induló Jobbik-os jelölt minden körzetben a szavazatok 10 %-át, egyikőjük sem jutna a parlamentbe. Soha.

 

Ezt akarjátok ?

 

Kétpárt rendszert ? Nemzeti erők nélkül ??? Elsöprő Fidesz győzelmet, Fidesz diktatúrát ? 4-8 év múlva pedig esetleg elsöprő MSZP diktatúrát ?

De ne mondja senki, hogy egy szimpatikus Jobbik vagy Kisgazda vagy MIÉP jelölt is győzhet egy körzetben. Nem győzhet ! A nagy pénzzel, médiaháttérrel rendelkező két nagy párt jelöltjei folynának még a vízcsapokból is. Az átlagemberek meg sem tudnák ismerni a kis pártok jelöltjeit. Most van pártlista is és egyéni körzetben indulók is. Az utóbbi 3 választáson az egyéni körzetekben a nagy pártok jelöltjei győztek ! A kis pártok csak a listákra leadott szavazatok alapján jutottak be.

 

GONDOLJÁTOK VÉGIG !!!

 

Kell nekünk USA mintára Fidesz-Mszp két párt rendszer ??? És soha ne juthasson szóhoz a magyar nemzeti oldal ? Én szeretnék a parlamentben Jobbikot, Kisgazdapártot vagy egyéb magyar nemzeti pártot ! Én nem írom alá ! S javaslom, Ti se írjátok alá. H. F

--------------------------------------------------------------------------------------