Kattintani > FELADAT ÉS CÉL - AUFGABE UND ZIEL - MISSION AND GOAL
Kattintani > Az összes bejegyzés tartalomjegyzéke 2007. szeptember 10.-től

2009. szeptember 7., hétfő

3.303 - Jager Lajos: A politikusok teremtették ezt a helyzetet az elmúlt több mint hat évtizedben.

Von: Lajos Jager
Gesendet: hétfő, 2009. szeptember 7. 15:32
An: Kutasi József
Betreff: Re: 3.291 - Szabó László: Ki a vén Istenben bízzunk, amikor minden mozgalom élén lévőről kiderül, hogy hazug, zsidóbérenc, komcsi?

Kedves Jóska, Úgy gondolom, válasznak sem rossz, de utmutatónak használható újabb írásom!!!!

Európai és Magyar Embertársaimnak okulásul és egymás iránti megbecsülésük, megértésük érdekében folytatnám családi hovatartozásom kibontását, amely Európában, és különösem a Közép Kelet európai régióban nem egyedülálló jelenség.

Anyai ági elődeim az 18. század közepén települtek Németalföldről az akkori Magyarország déli területére. Ismereteim szerinti legkorábbi ősöm Salomea Bauer (1768-ban) Bács Bodrogban élt és később halt meg. Édesanyám, elemi iskoláit Palánkán (mai Szerbia) végezte a két világháború között és elbeszélései szerint Szerbek, Horvátok, Németek, Magyarok békességben éltek egymással, ki-ki mesterségéből megélt és tisztelték, becsülték egymást a különböző nemzetiségiek. A nyelvi problémák nem okoztak nézeteltérést közöttük. Anyai családom németül beszélt otthon, de Édesanyám szerbül tanult az iskolában.

Édesanyám testvérei közül, házasság révén volt Apci Szilveszter Bácskából, felvidékről származó Mihajlovics, német Jozef Heil, és nem jutott eszünkbe, hogy ezek az emberek másmilyenek, mint mi. Szerettük és tiszteltük egymást. Anyai nagyapám Jozef Bauer volt, nagyanyám Temmer Mária. Bácskában házasodtak össze, majd az első világháború után Pestre települtek. Nagyanyám első házasságából négy gyermek került az új házasságba. Édesanyám volt a legfiatalabb a családban, de emlékeim szerint a testvérek között őszinte szeretet és összetartás volt jellemző.

Néhányan a II. világháború előtt elhagyták az országot. Nekik jobb életük volt, mint az itthon maradtaknak. Kivétel volt az egyik nagybátyám és családja, akiket Németországba telepítettek Bácskából. Ők még nálunk is nagyobb nyomorban éltek a két Németország egyesítéséig.  

Apai ágról, Édesapám Halasi Kis Lajosnak született, de a háborúk elvitték a férfiakat, így került egy másik családba, ahol már volt négy gyermek, és lett Jäger Lajos. Nagyanyám, Makkai Erzsébet és gyermekei, valamint ezek családja szerették, tisztelték egymást. A második világháború utáni időszak pusztító politikája és politikusai ellenségekké tették a különböző népcsoportokhoz tartozó embereket.

Meghamisították a történelmet. Az egyszerű embereket hamis nacionalista nézetekkel befolyásolva, a vezetőik, egymás ellen fordították. Sajnos voltak támogatóik, akik gazdasági érdektől vezérelve ebből területi és gazdasági hasznot húztak. Ma az emberek nagy többsége rádöbbent, hogy milyen morális válság uralkodik Európában, de különösen Magyarországon.

A politikusok teremtették ezt a helyzetet az elmúlt több mint hat évtizedben.

Eljött az idő, hogy ne a politika, a tőke rombolja a népek közötti kapcsolatokat, hanem a különböző nemzetiségű, de történelmileg összetartozó emberek vegyék kezükbe sorsuk alakítását és teremtsenek békés egymás melletti életet, megértést egymás között.

Európa és ezen belül Magyarország, természeti adottságaiban gazdag. A népek szorgalmasak, alkotó emberek. Lépjünk túl a politikusokon, a tőkét képviselő harácsolókon, akik nem az emberek közötti békére és megértésre törekednek, hanem az ellentétek szítására, és teremtsünk rendet mi magunkfajta európai Emberek!

Tisztelettel, minden jóakaratú embernek, a Vadász, tízmilliomodik nyugdíjas Magyar!

2009-09-07

-----------------------------------------------------------------------------